Toamna aduce nu doar roade bogate, ci si un program destul de incarcat in ceea ce priveste ingrijirea pamantului. Acestea sunt insa importante pentru vitalitatea si sanatatea plantelor. Indiferent ca vorbim despre livada, gradina sau camp, avem de-a face cu o perioada plina si cu nevoia de a investi in ingrasaminte si fertilizanti. Iar pentru asta ai nevoie Nu Oricum, magazin de nisa ce iti pune la dispozitie o gama larga de produse de acest gen.

Daunatorii toamna

Daunatorii raman activi si pe timp de toamna, asadar se vor impune lucrari speciale pentru combaterea acestora. In conditii de ploaie si umiditate apar melcii si limacsii. Apar de asemenea:

  • Tripsii – insecte mici, negre, cu 4 aripi. Acestea ataca frunzele si tulpina de conopida, mazare sau ceapa. Pentru a eradica aceste insecte ai nevoie de produse speciale, regasite si la nuoricum.ro.
  • Nimfele de broasca-saritoare – insecte daunatoare ce produc o panza de paianjen si ataca plantele.
  • Diferite insecte din clasa Hemiptera sunt de asemenea specii daunatoare pentru plante. Acestea se vor hrani cu seva plantelor si le vor determina uscarea excesiva. Sunt eficiente insecticidele diverse.
  • Acarienii – sunt poate printre cei mai cunoscuti daunatori. Ataca legumele, fructele, chiar si florile ornamentale. Grupati in colonii in partea inferioara a frunzelor, acestia seamana cu praful de piper. Acaricidele sunt absolut necesare pentru a scapa de probleme.

Lucrari de toamna in sera sau solar

In sera sau solar incepe pregatirea pentru iarna. Plantele au nevoie de caldura si de lumina. Recomandarea este de a va asigura ca sunt ferestre curate si ca izolatia este una foarte buna. Acum este si momentul in care vor fi verificate eventuale probleme, semne de uzura ale foliilor. Plantele vulnerabile vor avea de suferit la iarna daca nu au conditii optime si in plus, zapada va exercita o presiune suplimentara pe folie, deci aceasta trebuie sa fie in conditii bune.

Folii profesionale si de calitate regasesti la un magazin online cu produse fitosanitare precum Nu Oricum. Pot fi comandate direct din pagina oficiala.

Tot acum este timpul pentru a verifica daca afidele se instaleaza pe plante, pentru a actiona timpuriu asupra acestora. Pot fi plantati bulbi in ghivece, pentru ca in primavara sa aveti totul pregatit pentru gradina cu flori.

Pentru ca sezonul este mai ploios, umiditatea este mai ridicata, este de preferat a mentine solarul cat mai aerisit mai ales in zile calduroase sa fie deschis, pentru a evita aparitia diverselor boli. Ce poate creste umiditatea din interior este si udatul excesiv al plantelor – preferati de ce nu un sistem de irigare prin picurare, cu mult mai eficient.