Ajunge nenea Tom pe la vârsta de 46 de ani şi înţelege că soaţa, copiii, căţelul, prietenii, maşina şi serviciul nu îl mai satisfac. Probabil este criza vârstei de mijloc, momentul în care copiii sunt pe picioarele lor, soţia nu mai este la fel de atrăgătoare, prietenii au mai multe realizări, maşina se defectează des, iar serviciul este prea plictisitor. Pe multe dintre dorinţele vechi s-a aşternut un praf gros, pe care nenea Tom ştie că nu îl va putea înlătura.

Îşi găseşte alinarea pe internet, întâi la jocurile adolescenţilor, apoi chiar cu adolescenţii. Descoperă o tânără de doar 17 ani, dispusă să stea la discuţii cu el. Încântat şi temându-se să nu o sperie, îi spune că are doar 18 ani (ce fată ar fi vorbit cu un bărbat de 46 de ani, însurat şi cu copii?), că urmează să se înroleze ca puşcas marin, ba chiar îi şi trimite mai târziu o poză din tinereţe, îmbrăcat în uniforma pe care o purtase o perioadă. Este tot mai subjugat de atenţia care i se acordă, atenţie care îi lipseşte în viaţa reală. Tom nu mai este Tom, ci doar Tommy, un personaj în care ajunge până şi el să creadă.

Discuţiile devin tot mai intime, iubirea dintre ei creşte în intensitate, sexul virtual este tot mai aproape. Fata îi trimite poze în costum de baie, ba chiar şi lucruşoare purtate, emanând mirosul trupului ei. După 6-7 luni, soţia bietului Tom, devenit Tommy pentru adolescenta îndrăgostită, găseşte lucruşoarele trimise de tânără. Revoltată, rănită, dornică de răzbunare, îi scrie fetei adevărul, îi arată poze cu Tommy, care de fapt este Tom cel cu chelie, burtă şi mulţi ani în plus. Peste adolescentă cade cerul! Iubitul ei nu există în realitate, totul a fost o minciună.

Despărţirea virtuală a fost dureroasă pentru amândoi, însă fata nu şi-a încheiat socotelile cu cel care o amăgise. Îi stârneşte gelozia vorbind cu un prieten al lui Tom, un tânăr coleg de serviciu. Îi face băiatului declaraţii de dragoste şi îi arată lui Tom discuţiile lor. Îl aţâţă în permanenţă, îl ţine în suspans, îl înnebuneşte împăcându-se cu el, apoi alungându-l, iar împăcându-se şi iar alungându-l. Bărbatul nu poate face nimic. Este dependent de această copilă, are nevoie de atenţia şi iubirea ei, deşi nu a văzut-o decât în poze.

Când află că fata l-a invitat la ea pe tânărul lui coleg, Tom o ia razna şi îi ameninţă pe amândoi. Le trimite mesaje în care anunţă că îi va împuşca, dar ei nu îl iau în seamă. La scurt timp, colegul lui este găsit mort la fabrică, împuşcat în cap. Tom neagă că ar avea vreo legătură cu crima, dar toate dovezile duc spre el. Este căutată adolescenta, pentru că, cel puţin moral, era vinovată de toată această tărăşenie. Poliţiştii aveau nevoie de mai multe informaţii, pe care doar ea le-ar fi putut oferi. Fata era în pericol, pentru că neavând dovezi suficiente, poliţia nu îl putuse aresta pe Tom.

Ajunşi la adolescentă acasă, poliţiştii au parte de o surpriză de proporţii. Fata care îşi lăsase pe internet datele şi afişase atâtea poze în costum de baie, nu avea nici o legătură cu cazul lor. Cea care vorbise în tot acest timp cu Tom/Tommy, cea care îi adusese la cote maxime sentimentele, cea care cauzase o crimă aţâţând bărbaţii, era chiar mama fetei. Da, mama fetei, o doamnă de 46 de ani, sărită de suta de kilograme, se folosea de pozele copilului ei pentru a agăţa bărbaţi pe internet. La fel ca şi Tom, căuta în online ceea ce îi lipsea în viaţa reală: atenţie şi dragoste.

Bilanţul: un tânăr mort inutil, un bărbat de 46 de ani în puşcărie, susţinându-şi nevinovăţia, încă şocat de faptul că iubita lui nu era ceea ce crezuse el, o adolescentă lovită în inimă de faptele mamei, o femeie de 46 de ani care, măcar în teorie, ar trebui să aibă toate astea pe conştiinţă.