Skip to main content

Locuri de muncă în Ploiești

Cu vreo două zile înainte de Crăciun s-au strâns la noi acasă câțiva dintre prietenii băiatului meu, la o bere și o discuție. Fără să vreau am aflat care le sunt preferintele în materie de muzică rock, în ce fel de haine le place să se îmbrace fetelor cu care umblă ei, ce fel de țigări se fumează în cluburi… Cel mai important mi s-a părut totuși să îi aud vorbind despre politică și despre diverse locuri de muncă în Ploiești. A fost destul să se plângă unul dintre ei că nu prea se mai găsesc joburi în zona noastră, că toți ceilalți i-au sărit în cap. Spiritele s-au încins rapid, telefoanele de ultimă generație au ieșit din buzunare, site-ul aptjob a fost accesat imediat de băieți.

Fiecare dintre ei dorea să îi dovedească imediat celui ce se văitase că aptjob chiar îi susține pe tineri (și în general pe cei care știu să intre pe internet și să caute un site) în găsirea unor locuri de muncă prin AptJob. Unul dintre prietenii fiului meu chiar insista pe ideea că această firmă te poate susține în găsirea job-ului ideal prin oferirea de suport online, video cv și articole scrise pe blog. Trebuie doar să îți dorești un loc de muncă și să te implici în căutarea lui. Locuitorii orașului Ploiești se numără printre cei norocoși pentru că aici încă se mai găsesc locuri de muncă, spre deosebire de alte zone ale țării, unde probabil nici măcar aptjob nu îi poate ajuta pe cei interesați.

Nu m-am putut abține să nu mă bag în discuția lor. Le-am amintit că orice om care își caută un job trebuie să rămână cu capul pe umeri, să aibă așteptări realiste, să țină cont de pregătirea profesională pe care o are. De mult prea multe ori s-a întâmplat să aud cum tinerii se plângeau că nu există locuri de muncă în Ploiești. Dacă erau întrebați ce știu să facă, dădeau din colț în colț. Tot pe la cei tineri s-a întâmplat să aud că vor salarii mari, mult mai mari decât și-ar putea permite o firmă să le ofere, mai ales dacă pregătirea lor nu e suficientă pentru a aduce respectivei firme avantaje reale.

locuri de munca ploiesti

Comments
 • Kadia January 3, 2016 at 3:57 pm

  Bărbații chiar discută despre hainele fetelor cu care umblă? Nu cred c-am auzit vreodată discutia asta printre prietenii lui Vlad. Ce fete ar dori să „plimbe” (sa zicem), da; dar ce poartă ele sau cum ar trebui să se imbrace ca să fie pe plac, nu. Am auzit mai degrabă proteste la adresa diverselor esarfe sau componente fluide pe care se așează din greșeală și ucide „romantismul” dintr-un gest negândit :))

  • Vienela January 4, 2016 at 3:45 am

   Nu, nu… Radeau de faptul ca fetele isi pierd asa mult timp incercand sa se decida cu ce sa se imbrace. De la asta au pornit si apoi au remarcat ca fete care sunt prietene au stiluri complet diferite de a se imbraca. Una parca ar fi mamaie, alta parca ar fi animatoare de petreceri. :)))

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.