Nu reuşesc să ajung prea des în capitală. Nici nu am prea multe motive, excepţie făcând dorinţa de a-mi întâlni prietenele (bloggeriţe sau nu) şi de a lua parte la tot felul de spectacole. Asta nu m-a împiedicat să aflu o mulţime de amănunte despre barurile, cafenelele, restaurantele, localurile din Bucureşti, fără chiar să intru pe www.localuriinbucuresti.ro. Cum aşa? mă vor întreba probabil cititorii mei. Simplu. De când Alex, prietenul băiatului meu, s-a mutat în capitală, întreaga lor “gaşcă” ajunge cel puţin de două ori pe lună prin diverse localuri, ba pentru a se distra, ba pentru că nu ştiu ce trupă de rock se pregăteşte să cânte nu ştiu unde, ba pentru că vin nu ştiu ce fete interesante.

Surprinzător pentru mine, băiatul meu se întoarce tot mai entuziasmat din aceste “expediţii” prin localurile bucureştene. El, care mereu a iubit liniştea, spaţiile întinse, pline de verdeaţă, el, care a evitat întotdeuna aglomeraţia şi a visat la munţi sălbatici şi dealuri blânde, se îndrăgosteşte fără să îşi dea seama de cel mai aglomerat şi mai gălăgios oraş al ţării. Îi place tot mai mult atmosfera din localurile în care intră, îi plac oamenii pe care îi întâlneşte, îi place arhitectura Bucureştiului, îi place absolut tot ce vede, deşi până acum câţiva ani ura să fie plimbat prin capitală, detesta profund acest oraş pestriţ.

Îmi povesteşte cu lux de amănunte felul în care se distrează, îmi fredonează melodiile pe care le ascultă în plimbările lor, îmi descrie clădirile pe care le vede şi îmi dă un raport complet referitor la fiecare local în parte (poziţionarea pe hartă, felul în care se poate ajunge acolo, meniul şi chiar ofertele săptămânale pe care fiecare bar sau restaurant din Bucureşti le are). Ştiind de existenţa portalului localuriinbucuresti.ro, îi spun uneori, mai în glumă, mai în serios, că le-ar putea deveni partener de nădejde, dacă ar dori să se angajeze şi să se mute în Bucureşti, căci întotdeauna este nevoie de colaboratori care să fie la curent cu schimbările ce au loc foarte des în acest domeniu.

Sigur, provincial fiind, cel mai bine se descurcă atunci când vine vorba despre localurile ce se află în centrul vechi, căci pe acolo îl poartă paşii cel mai des, acolo se află lumea “magică” de care s-a lăsat vrăjit într-un timp atât de scurt. Comparând viaţa din localurile ploieştene cu cea din localurile bucureştene, spune astăzi cu mâna pe inimă că Ploieştiul i se pare un oraş amorţit, un oraş aproape mort, aşa  că eu îl tachinez mereu, întrebându-l de ce nu le trimite o ofertă celor ce deţin portalul localuriinbucuresti.ro, căci ei i-ar putea oferi şansa de a trăi acolo unde îi place. Se aude până în capitală?