Lista bloguri romanesti personale

Despre blogosfera romaneasca eu am scris de cateva ori aici, pe blog. Uneori cu bucurie si mandrie, alteori pentru a critica anumite derapaje. De la o vreme incoace ma tot bate gandul sa fac o lista bloguri romanesti personale care sa includa cat mai multe si mai relevante dintre site-urile existente in Romania. Intr-o asemenea lista ar trebui incluse bloguri personale, top bloguri Romania, bloguri culinare, bloguri de turism, bloguri unde literatura e de fapt stapana, bloguri de dezvoltare personala, bloguri de interes public, bloguri unde te poti amuza, relaxa, dar si bloguri de unde poti invata cate ceva citindu-le. As mai include in lista de bloguri romanesti si pe cele unde iti poti face reclama.

Stiu ca asta inseamna un volum de munca foarte mare, care mi-ar putea rapi zile intregi de cautari, insa cred ca merita efortul, caci daca noi nu ne promovam intre noi, daca nu ne facem cunoscuti, atunci cine sa o faca in locul nostru? Cum sa ne gaseasca oamenii care vor sa citeasca bloguri bune? Cum sa afle despre noi cei care vor, la randul lor, sa isi promoveze afacerile pe blogurile din Romania? De unde sa stie ca existam cei care vor sa afle noutati sau puncte de vedere ale unor oameni mai mult sau mai putin simpli care detin bloguri?

Imi aduc aminte zambind ca aveam deja vreo doi ani de cand scriam pe vienela.ro si numeam acest loc blog personal. Intr-o zi, una dintre doamnele care ma citeste constant mi-a spus ca ma insel, ca vienela.ro nu este un blog personal pentru ca eu nu scriu despre mine, ca nu dau detalii din viata mea. Cred ca se insela, cel putin partial. Poate ca pe atunci nu le spuneam oamenilor prea multe despre mine, insa in fiecare cuvant pe care il asezam pe pagina eram eu, cu trairile mele, cu gandurile mele, cu parerile mele despre viata si despre ceea ce se intampla in lume.

Am mai incercat si altadata sa fac o lista bloguri romanesti personale, atunci cand am scris articolul cele mai bune si mai citite bloguri romanesti. Din pacate, din cauza unei probleme tehnice am fost nevoita sa elimin linkurile catre ele. A fost totusi o lectie din care am invatat ca trebuie sa scriu “cu nume si prenume” atunci cand fac lista de bloguri romanesti personale.

Unii se ghideaza dupa topul zelist, care nu este tocmai relevant, in opinia mea, si asta din cauza ca multe dintre blogurile din fruntea listei nu mai exista sau nu s-a mai scris pe ele de multi ani. Daca ai un blog bun, esti activ si scrii articole relevante pe nisa ta, dar ai ghinionul de a fi pe locul 90 in lista facuta de zelist, nu te vede nimeni, pentru ca toti se opresc la cei de pe primele pozitii, chiar daca respectivele bloguri poate nu sunt exact ce trebuie.

Unii spun ca blogurile sunt pe moarte din cauza ca au aparut multe alte platforme unde oamenii pot socializa si de unde isi pot culege informatii, platforme unde se pot relaxa etc. Dar nu este deloc adevarat. Cititorii de bloguri sunt oameni inteligenti, oameni cultivati, oameni carora le place sa isi petreaca timpul liber intr-un mod deosebit si care nu vor renunta niciodata la citirea unui articol de blog in favoarea unui filmulet pe tik tok, de exemplu.

In lista de bloguri romanesti personale as include bloguri despre viata, bloguri unde se scrie bine, bloguri amuzante, bloguri relevante, bloguri cu valori mari, bloguri cu cititori multi, bloguri de unde sensibilitatea, logica si penita ascutita nu lipsesc. Am deja in minte cateva bloguri care merita sa fie recomandate, insa volumul de munca pe care il implica o asemenea lista este foarte mare.

Ma ajutati sa completez aceasta lista a blogurilor romanesti personale? Spuneti-mi ce bloguri cititi, ce bloguri credeti ca merita a fi recomandate. Eu le voi aseza in acest articol pe masura ce voi, cei care obisnuiti sa cititi bloguri, imi veti spune despre ele. Ce bloggeri romani care scriu bine si au bloguri frumoase imi recomandati? Poate fi chiar si blogul vostru, daca simtiti ca trebuie sa se regaseasca in lista, mai ales ca wikipedia recomanda numai primele 20 de bloguri din zelist, dintre care unele moarte si ingropate, lucru total nedrept si mai ales neproductiv pentru cei interesati.

Puteti recomanda orice tip de bloguri doriti si chiar m-as bucura daca ar fi din categorii cat mai diferite – bloguri de lifestyle, bloguri cu povesti, bloguri despre tehnologie, bloguri pentru mamici, bloguri de calatorii, bloguri de tip jurnal, bloguri despre blogging, bloguri educative, bloguri despre animale, bloguri despre carti, bloguri despre viata sanatoasa, bloguri influente, bloguri ale vedetelor, bloguri populare, bloguri despre casa, bloguri ale scriitorilor si asa mai departe. Lista ramane deschisa.

Lista bloguri romanesti personale:

Vienela vienela.ro

Ana-Veronica Mircea https://anaveronica.wordpress.com/

Loredana https://gradinacupovestiuitate.blogspot.com/

Denisa https://www.denisuca.com/

Albert https://abudica.wordpress.com/

Elvira https://gandulzilnic.blog/

Cluc Cristian https://mendre.ro si https://cluclucrian.wordpress.com/

Petre http://petredalea.ro/

Almona https://almonacalatoreste.ro

Alma https://almanahe.wordpress.com/

Laura https://familiamea.ro/

Irina https://www.irinascrie.ro/

Mira https://www.uniquebymm.ro/

Oana https://www.oanapauna.ro/

Luminita https://magia-cuvintelor.ro/

Dana https://bibelou.wordpress.com/

Emil https://citestemil.ro/

Irina https://aromesimagie.ro/

Mihaela https://jurnaluliubirii.com/

 

Lista bloguri romanesti personale

By Vienela

9 thoughts on “Lista bloguri romanesti personale”
  1. Nu mai sunt la modă blogurile. Acum Insta și TikTok sunt la putere. Cine mai stă să se documenteze ca să scrie un articol ? … poate doar câțiva nostalgici. Cu o generație în care 50% sunt analfabeți funcțional te întrebi serios de ce să mai scrii când jumătate din posibilii cititori oricum nu vor înțelege mai nimic din ce ai vrut să transmiți.

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.