Lipsa educației și încurajările google ne tâmpesc definitiv

În primul rând vreau să vorbim despre lipsa educației. Nu doar despre cea dată de părinți și cunoscută sub numele de “cei șapte ani de acasă”. Aș vrea să vorbim despre educația care nu se mai face în școli. Despre cum societatea în sine împinge copiii către dezastru. Elevii nu mai fac din profesori modele de urmat. Părinții își îndeamnă proprii copii să învețe să facă bani pe orice cale. În societate, la televizor, pe internet, oriunde mergi, mârlănia e ridicată la rang de putere. Lipsa educației și încurajările google ne tâmpesc definitiv. Despre încurajările google vorbim puțin mai târziu.

Nu doar atât. Abuzul în toate formele lui, lipsa de bun-simț și de empatie, toate adunate ne transformă încet, dar sigur. Vom deveni roboți cu caractere infecte. Deocamdată schimbările nu se observă foarte bine. Încă mai dăm vina pe cei puțini care au ieșit în față. Pe cei care au avut tupeul de a se bate cu pumnul în piept. Dacă te uiți la ei, ai senzația că îți scuipă în față. “Da, eu sunt cel/cea care transformă lumea asta într-o mocirlă cu iz puturos”.

Uităm să mai gândim cu propriul creier

Toate cele de mai sus, împreună cu tot ceea ce înseamnă corupție la toate nivelele, ne conduc spre dezastru. Ne tâmpesc definitiv. Uităm să mai gândim cu propriul creier. Luăm de bun tot ce ni se oferă. Ne facem idoli din toate scursurile societății. În contrast cu ceea ce găsești în cărțile clasice. Felul în care mulți dintre copii sunt educați astăzi ar trebui să ne stoarcă lacrimi de sânge.
elefant.ro
Nu se întâmpla asta, chiar dacă sunt voci care urlă spre societate prevestiri înfiorătoare. Atâta timp cât ne facem că nu le auzim, coborârea pe panta spre dezastru are viteză tot mai mare. În condițiile în care nimănui nu îi mai pasă ce fac ceilalți, ne îndreptăm legați la ochi spre tâmpirea definitivă a omului. Desigur, nu e valabil pentru toți. Undeva în umbră sau chiar în lumina reflectoarelor, sunt personaje care mișcă sforile.

Ne vor proști și noi acceptăm

Ne vor proști și noi acceptăm. Fie că nu ne pasă ori că nu observăm, fie că ne convine, la final vina va fi a tuturor. Atâta timp cât ridicăm din umeri și trecem mai departe, dezastrul este inevitabil. Când vom înceta să fim egoiști, probabil vom simți suferința celorlalți. Dacă nu ne vom mai gândi numai la noi, cred că vom fi capabili să schimbăm ceva în bine. Când vom refuza să ne aliniem unor standarde greșite, sunt convinsă că vom găsi drumul cel bun către casă.

Nu am știut ce înseamnă SEO (Optimizare pentru motoare de căutare sau Search Engine Optimization)

De când mi-am deschis primul blog au trecut mai mult de opt ani. În toată această perioadă habar nu am avut ce înseamnă SEO (Optimizare pentru motoare de căutare sau Search Engine Optimization). Nici nu m-a interesat să învăț. Până acum două zile, când am renunțat la un plugin și am optat pentru altul. Șocul pe care l-am avut e greu de descris în cuvinte.

În primul rând am aflat că, în calitate de blogger, am lucrat greșit în toți acești ani. Nu am știut că sunt atâtea de facut pentru ca google să te vadă cu ochi buni. Adevărul este că nici nu am ținut neapărat să primesc trafic exagerat de mare. Unde sunt mulți oameni, e și prostie multă. Cu alte cuvinte, prefer să am în jurul meu puține persoane, dar să fie de bună calitate.

Încurajările google ne tâmpesc definitiv

Ceea ce m-a lovit în moalele capului a fost faptul că încurajările google ne tâmpesc definitiv. Mi se pare absolut inadmisibil să le ceri creatorilor de conținut să respecte anumite reguli când scriu. Problema este că google nu interzice nici instigarea la violență, nici limbajul licențios, nici furtul. Google îți interzice să te adresezi oamenilor inteligenți. Sau să te comporti ca și cum ai fi unul dintre ei.

De fapt, google nu îți interzice, însă îți limitează traficul în cazul în care scrii într-un anumit fel. Să trec la subiect, ca să fiu clară pentru toată lumea. Dacă vrei ca blogul tău să fie bine optimizat pentru motoarele de căutare, respectă regulile. Dacă vrei ca oamenii să îți citească blogul, nu face educație cu forța. Dă-le tuturor mură în gură, că-s proști și noi îi vrem chiar mai proști. Nu e treaba ta, ca blogger, să îi educi. Mai degrabă tâmpește-i, să poată fi manipulați ușor.

Reguli pentru cei care vor un blog bine optimizat

Nu scrie natural, așa cum îți vine ție chef, dacă vrei trafic. S-au stabilit reguli:

1.Propozițiile să nu depășească 20 de cuvinte. Omul are nevoie de timp să digere informația. Dacă fraza e prea lungă, până o termină de citit omul uită de unde a plecat.

2. Paragraful să nu depășească 150 de cuvinte. Dacă e prea lung, omul pierde firul și se rătăcește în labirintul de cuvinte.

3. Pune titluri și subtitluri. Omul trebuie să înțeleagă când ai terminat o idee și ai trecut la alta. Trebuie să știe despre ce va citi în continuare. Noi nu le facem surprize oamenilor, să fie clar!

4. Foloseste cuvinte de tranziție. Nu contează dacă textul tău are sau nu nevoie de ele. Include-le ca să te vedem cu ochi buni. Așa se face SEO de calitate.

Alte patru reguli pentru creatorii de conținut

5. Nu te repeta în propoziții consecutive. Intenția noastră nu este să amețim omul. Dacă ai început prima propoziție cu “Eu”, cea de a doua nu mai are voie să înceapă cu același cuvânt.

6. Nu face repetiții în propoziție. E cumplit pentru om să citească o frază de acest fel. “Îi displăceau oamenii, îi displăcea mâncarea din restaurant, îi displăcea și muzica”. Se știe că toți clasicii sunt morți. Plus că erau plictisitori. Nu vrem să îi copiem. Noi dăm doar posmagi muieți.

7. Orice text trebuie să aibă maxim 10% voce pasivă, altfel îl descalificăm. Cititorul trebuie implicat în poveste. Nu contează că tu scrii despre alifii de uns la fund. Vocea să fie activă.

8. Nu folosi cuvinte rare sau dificile. Dacă vrei să ai audiență mare, adresează-te tuturor categoriilor de oameni. Scrie ca și cum ai vorbi cu un copil de grădiniță. “Cuvintele cu patru sau mai multe silabe sunt considerate greu de citit, așa că încercați să le evitați acolo unde este posibil. De exemplu, încercați cuvinte ca mici în loc de minuscule, circa în loc de aproximativ și a folosi în loc de a utiliza.”

“Words with four or more syllables are considered difficult to read, so try to avoid them where possible. For example, try words like small instead of minusculeabout instead of approximately, and use instead of utilize.” – sursa yoast.com

Lipsa educatiei si incurajarile google ne tampesc definitiv

Am bulină verde yoast!

Un articol de blog care respectă toate aceste reguli primește un scor foarte bun. Bulina oferită de plugin-ul yoast se schimbă din roșie sau portocalie în verde. Cititorii sunt mulțumiti. Li s-a dat mură în gură. Au acumulat informația fără să facă efortul de a gândi pentru ea. Google e mulțumit și te așază în fața altora, nepricepuți la SEO. Bloggerul? Nu știu alții, dar mie îmi vine să vomit. Lipsa educației și încurajările google ne tâmpesc definitiv. Dar am bulină SEO verde!

La capitolul lizibilitate (calitate de a fi ușor de citit) încă stau prost. Bulina este portocalie pentru că textul este considerat dificil de citit. Mi se cere să micșorez lungimea propozițiilor. Și să folosesc mai puține cuvinte dificile. O voi transforma imediat în verde. Lipsa educației și încurajările google ne tâmpesc definitiv.

Să folosesc mai puține cuvinte dificile

Ana are mere. Ea este cam proastă. Nu știe să calculeze cât trebuie să primească rest. Dar nu contează. Ana e frumoasă. Va găsi un băiat cu bani. El o va face prințesă. O va iubi. Îi va da toți banii lui. Probabil și dușmanii. O va duce în vacanțe. Ea va avea haine elegante. Fetele o vor invidia. Care fete? Toate. Fetele care nu au blog. E greu să scrii pe blog. Mai ales în zilele noastre. Mai bine te uiți la tv. Acolo e simplu. Toți râd. Se distrează. Au bani. Nu sunt educați. Dar cui îi pasă?

Maria e și ea frumoasă. Cea mai frumoasă din clasă. Chiulește de la școală. Nu are nevoie de educație. Nici de note. Ea vrea bani. Și golani. Iese în oras. La bar. Bea un pahar. E de bine. Mai vine și mâine. Școala? Nu contează. Uite niște băieți. O admiră. Are picioare lungi. Fustă scurtă. Minte, nu prea. Dar îi minte. E minoră. Nu le spune. Ei o cred. O plimbă cu masina. Îi cumpără parfum. Pute. A prostie. A viol. A copil din flori. A vieți distruse. Lipsa educației și încurajările google ne tâmpesc definitiv.

Am mai urcat scorul, dar nu destul

Scriu. Prostii. Scot 45,5. Stau rău. Viitorul pare negru. Vrei blog bun? Scrie ca și cum ești redus mintal. Dar scrie. Fă seo. Se ofilesc cuvintele. În vaza blogului. 46,1. Încă rosu. Mă doare. Îmi vine să vomit. 46,3. Urc încet, dar sigur. Mai fumez o țigară. Nimic. Nu vrea să mai urce. 46,7. Oare la cât e bine? Scriu și șterg. Nu mă lasă. 47,2. Era mai ușor cu Ana. Și cu Maria. De mine nu îi place. Mă trage în jos. Acum urcă iar. Scor 47,7. Râzi? Așa vom scrie. Așa vor fi blogurile. Pentru proști. Stau pe loc. Deși scriu. Lipsa educației și încurajările google ne tâmpesc definitiv.

Nu e destul. Mai trebuie. Apă, sare și piper. Scorul este 48,2. Mai ești pe aici? Ai răbdare. Eu am pierdut-o. Vreau să înjur. Dar îi păcălesc. Scriu. Nu e destul. Nu înțeleg. Cât mai vor? Acum. Este. Scorul. 48,7. E greu să scrii. Pe blog. Am niște caiete. Scriu acolo. Îmi deschid alt blog. Vezi poza. Nu pot trece de 49. Îmi vine să urlu. La lună. Luna mamei lor. Idei proaste. Bloguri proaste. M-am oprit iar. 49,3. Așa se face. Dau sfaturi. Știu. Nu ai nevoie. Greșești și singur.

Ultima încercare, testul suprem

Șterg. Scriu. Sunt tot acolo. Greu. Din ce în ce mai greu. Sper. Poate ajung la 50 până mâine. Acum este 49,8. Îmi vin în minte cuvinte. Grele. Pentru ei. Asta e ultima. Nu încă. Credeam că e gata. Dar nu e. Portocaliu. Simplu. Scrii sau taci. Așa. Cum se cere. 50,2. Ce rușine! Sunt tot aici. Tu mai ești? Murim. Împreună. Scade iar. 50,4. Urlu. Nu era gata. Am greșit. Nu mai fac. Am apăsat. Era un buton. Am publicat. Ai să râzi. Sau poate nu. Pun o poză. O imagine. Crește. Este 50,9.

Lipsa educatiei si incurajarile google ne tampesc definitiv

Încă unul. Sper. Să fie ultimul. Cu punct. Scurt. Nu e verde. Nici acum. Poate mâine. Sau la anu. Și la mulți ani. 51,5. Îți dai seama ce se întâmplă? Durere. De cap. Cap gol. Gata. Mă opresc. Am obosit. Nu mai vreau. Să scriu. Vreau acasă. Te pup. Ne vedem. Mâine. Ne auzim. La telefon. Ne citim. În puncte. Puncte. Încă un punct. Scot 52,2. Hai. Te pup. Închid ușa. Deschid cartea. Simt că mor. De râs. Dar și de plâns. Voiam verde. Nu a fost să fie. Pa. Și pu. La mare.

Lipsa educației și încurajările google ne tâmpesc definitiv.

Victorie!

Lipsa educației și încurajările google ne tâmpesc definitiv