Skip to main content

Linistea dansului

Vine o zi în viaţa noastră când nu ştim ce să facem, încotro să fugim şi care e calea care ar trebui să o urmăm pentru o viaţă mai bună şi mai liniştită. Vine o zi când căutăm să fugim de agitaţia oraşului, de zgomotul din jur şi să ne ascundem într-un loc unde domneşte liniştea. În acea zi căutăm activităţi care să ne aducă liniştea mai aproape de noi, să ne aducă un strop de fericire care să dureze pentru o eternitate. Ei bine, prin dans putem căpăta această linişte mult dorită. Dansul este cel ce ne linişteşte inima şi ne arată frumuseţea lucrurilor ce ne înconjoară. Asta este rolul unei şcoli de dans să aducă liniştea în sufletele cursanţilor, să le deschidă inima şi să le arate acestora cât de frumos este dansul.

Trăim în secolul vitezei, secol în care petrecem mult timp în faţa calculatorului şi uităm de exerciţiile fizice şi de socializare. Nu ne-am gândit niciodată cât de nocive sunt aceste ore petrecute în faţa calculatorului atât pentru noi cât şi pentru copiii noştri, mai ales pentru copii. Ar trebui să ne gândim mai mult la noi şi la socializare, să ne axăm mai mult pe activităţile care necesita efort fizic şi care implică mai multă mişcare.

cursuri de dans (28 of 1047)

Uite ce poţi să faci: înscrie-te la nişte cursuri de dans, încearcă să faci mişcare în fiecare zi, încearcă să intri în contact cu câte mai multe persoane, încearcă să te înconjori de persoane care au aceleaşi pasiuni ca şi tine, încearcă să fii liniştit şi liniştea va veni singură. Dansează, zâmbeşte, iubește – fii fericit cu tine şi împarte apoi fericirea aceasta cu cei ce te înconjoară. Exprimă-ţi sentimentele prin dans, uita de cuvinte şi arată-le celor din jurul tău cât e de minunat să poţi să fii tu. Dansul te poate ajuta să fii tu? Sigur că da, învaţă să dansezi şi să te exprimi prin orice şi uite aşa vei avea parte şi de linişte, de liniştea dansului.

Caută o şcoală de dans care să îţi ofere tot ce ai nevoie, o şcoală care să îţi permită să înveţi, să evoluezi şi mai ales care să te ajute să evadezi din cotidian. Dansul este una din cele mai frumoase activităţi pe care le putem dezvolta această viaţă, de fapt este o artă pentru cel ce o înţelege, un stil de viaţă pentru cel care o practică în fiecare zi şi o pasiune pentru cel ce profita de orice ocazie pentru a dansa.

Indiferent de stilul de dans pe care alegi să îl înveţi, asigură-te că te reprezintă, asigură-te că îţi face plăcere să îl practici şi mai ales că atunci când dansezi simţi că probleme dispar şi că liniştea se instalează în jurul tău. Asta este cel mai mare beneficiu pe care dansul îl aduce în viaţa noastră, liniştea. Dansul are o putere extraordinară de a ne extrage din cotidian şi de a ne arăta că viaţa poate fi frumoasă, că poţi să fii fericit fără să ai numere fabuloase în contul de la bancă.

5 thoughts to “Linistea dansului”

    1. Aoleu ! (Sa nu te superi, dar mi s-a parut amuzant.) Cand am citit comentariul, am remarcat din prima fara sa vreau cuvantul “offf”…mai ales ca eu citesc asa cam pe diagonala mai ales cand stau in picioare in metrou…si pe urma, deja pregatit pt un comentariu cu atmosfera cam trista, am citit, “printre multele meserii la care visam cand eram schioapa…”…zau, nici nu am mai stat sa analizez ca fiind la trecut putea totusi sa denote o imbunatatire prezenta in sens de ca nu mai esti schioapa…si era gata gata sa inceapa sa mi se lase colturile buzelor asa in jos, imaginandu-mi ca poate te-ai luptat cu greu sa devii totusi balerina in ciuda ca erai schioapa, chiar pe urma incepusem sa sper ca vei zice in continuare cum te-ai luptat si ai biruit…uitasem si de “offf”…si pe urma mi-am dat seama ca totul fusese o eroare !

  1. Pentru mine dansul este iubire, nici mai mult nici mai putin. Cand te uiti in ochii partenerului, cand te lasi condusa de el si cand suntem doar o fiinta intr-o necontenita miscare.

Leave a Reply