După cum probabil ați remarcat, în ultimul timp am tot scris pe blog despre biblia cu explicații, despre biblia cu concordanță, despre cărți creștine, despre tricouri creștine. Mă întreb acum câți dintre cei care mă citesc sunt curioși să afle unde pot găsi o librarie crestina sau ce pot găsi într-o librărie creștină. Seamănă oare cu librăriile obișnuite? Oferă oare ceva în plus față de ele? Am vrut să aflu, ca să vă pot povesti, și am poposit într-o librărie creștină virtuală bine structurată, prin care nu te poți rătăci, ba chiar din contra.

Omul care își caută calea, care dorește să se găsească sau să se regăsească, poate avea, plimbându-se printr-o librărie creștină, revelația mult așteptată, își poate defini nevoile, poate găsi ceea ce îi lipsea. Biblii. În primul rând poate găsi biblii de tot felul, căci credința merge mână în mână cu cartea sfântă, din care omul își poate hrăni sufletul, își poate lua pildele și de unde poate înțelege mai bine ceea ce a fost și ceea ce trebuie să fie. Pentru o mai bună documentare, în librăria creștină se găsesc o mulțime de cărți pentru studiu biblic (Spre o teologie exegetică, Cercetați scripturile, Familii din Biblie, Predica de pe munte, Lumina pentru pasul următor, Dumnezeu nu este drept?, Psalmii regal-mesianici, Cartea originilor- Geneza explicată pe înțelesul tuturor și multe altele).

Cu răbdare, am mers mai departe prin librăria creștină și am remarcat imediat că aici poți găsi cărți despre viața creștină (Rugăciuni care aduc vindecare, Viața prin moartea Lui, Doctrine biblice, Izbăvește-ne de rău), despre viața bisericii, romane creștine (O lumină pe cărarea mea, Credința părinților mei, Ape vindecătoare, Stâlpul de foc, Flacăra rezistenței), biografii și autobiografii, ba chiar muzică, filme, documentare și predici.

Ajunsă aici, mi-am amintit iar diferențele ce există între biserica noastră și cea a pocăiților (le-aș spune pe nume, dar nu rețin care le era cultul). Am dus-o pe mama într-o duminică la biserică, la slujbă. Toți ochii au fost pe noi timp de câteva ore, toate babele au uitat să se închine, căci erau preocupate de felul în care poziționasem căruciorul mamei, de felul în care ea se închina, de boala care a adus-o în acea situație, de orice altceva în afară de ceea ce vorbea preotul. La polul opus a fost seara în care am intrat în biserica acelor pocăiți. Nimeni nu mi-a aruncat mai mult de o privire, nimeni nu m-a întrebat ce caut acolo, nimeni nu mi-a acordat importanță, căci toți ochii și toate urechile se îndreptaseră spre pastorul ce oficia slujba.

Revenind în această librărie creștină, am observat că există acolo nu doar cărți despre și pentru creștini, ci și despre creșterea copiilor, despre adolescenți și tineri, despre căsătorie și familie, citate motivaționale, cărți de psihologie, cărți de istorie, atlase și enciclopedii și multe alte lucruri utile oricărui om care dorește să afle mai multe despre lume, despre viață, despre credință, despre religii. Vreau să vă spun că cel mai tare mi-a stârnit curiozitatea categoria Apologetica, unde am văzut cărți pe care chiar mi-aș dori să le citesc: Puterea predicării, Biblia pe care a citit-o Isus, Crucea este încă mai tare ca pumnalul, Înțelegerea vremurilor, Apologetica creștină în lumea postmodernă. Lista e mult prea lungă pentru a putea vorbi acum despre toate…

biblia_pe_care_a_citit-o_isus_de_philip_yancey

Voi ați intrat vreodată într-o librărie creștină, virtuală sau reală?