Skip to main content

Lemnul- căldură și eleganță

Nu trebuie să ajungi mare ecologist pentru a înțelege că planeta are nevoie de ajutorul oamenilor, că trebuie să se termine cu tot ceea ce îi face rău, că pădurile sunt una dintre cele mai mari comori ale pământului și că cei care le defrișează ilegal ar merita să fie puși la colț pe coji de nuci. Vă amintiți de zilele în care scriam recenzii de carte pentru a câștiga niște puiet de copaci pe care să îi plantăm undeva în țară? Am știut încă de la început că eu personal nu voi câștiga nimic și, cu toate astea, m-am implicat cu trup și suflet, încercând să adun cât mai mulți copăcei.

Nu sunt genul de ecologist care să se bată cu pumnii în piept, însă înțeleg faptul că imaginea industriei lemnului a fost întunecată de cei iresponsabili, de intermediarii care au vrut să facă averi sprijinindu-se pe naivitatea altora. Să nu îi confundăm niciodată pe cei care, prin acțiunile lor reprobabile, strică imaginea industriei de prelucrare a lemnului, cu cei ar trebui sprijiniți. Aici mă refer la producătorii autohtoni, la firmele românești care se zbat să supraviețuiască pe o piață acaparată de intermediari. Pe cei cinstiți trebuie să îi sprijinim.

Putem alege să strigăm că pădurea nu trebuie tăiată sau putem recunoaște că ne plac lucrurile de calitate, că preferăm o cabană de lemn în locul betoanelor din oraș, mobilier din lemn frumos lucrat în locul celui de carton, parchet de lemn în locul celui de plastic. Putem recunoaște că ne place lemnul și senzația de căldură și eleganță pe care o conferă sau ne putem preface că preferăm plasticul și betonul. Eu aleg să fiu sinceră, aleg să trăiesc într-o casă și o țară frumoasă, în care lucrurile să fie de calitate, iar prețurile să nu fie umflate artificial de către armate de intermediari.

Tocmai pentru că vreau toate astea, aleg să sprijin cu toată inima portalul AfaceriLemn.ro, locul în care pot fi găsite produsele și firmele românești din domeniu, fie că omul este interesat de casute lemn, cherestea rășinoase, peleti, utilaje lemn sau lemn de foc. Aproape orice fel de informație din acest domeniu poate fi găsită usor accesând portalul AfaceriLemn.ro. Este pur și simplu una dintre cele mai puternice burse la nivel european, este locul în care poți afla tot ce dorești despre industria lemnului: mobilier, cherestea, placaj, bușteni, case din lemn, europaleți (ați remarcat ce lucruri frumoase pot fi făcute din acești paleți?), case din lemn sau chiar jucării din lemn. AfaceriLemn.ro poate fi sursa ideală de informații atât pentru cei care caută noi clienți, cât și pentru cei ce au nevoie de furnizori de produse din lemn, de firme care să fie de încredere, responsabile și serioase.

Comments
 • Radu December 12, 2013 at 9:57 am

  Îmi amintesc de acele zile! Cu plăcere.
  Eu sincer am o simplă nedumerire! De ce ţări ca Finlanda sau Austria cumpără lemn de la noi? Eeeeh???

 • Andreea D. December 12, 2013 at 11:45 am

  Mama a lucrat 20 de ani într-o fabrică de mobilier unde lucrau numai cu lemnul masiv…mobilerul era pentru Suedia, Ikea din Suedia.

 • Adriana December 12, 2013 at 3:10 pm

  Iubesc lemnul. Il ador. Am casa cu mult, mult lemn şi orice informatie de acest gen mi-e utila.

 • javra December 17, 2013 at 2:13 pm

  Ce averi s-au făcut din “afacerile” cu lemn…

 • elly weiss December 19, 2013 at 8:19 pm

  Altii-si protejeaza padurile profitand de setea de inavutire a celor iresponsabili de la noi. Nu cred sa se opreasca. Lacomia omului e fara margini…

 • Blog Awards | Campania AfaceriLemn.ro January 12, 2014 at 11:47 pm

  […] Vienela Sas cu articolele: http://vienela.ro/lemnul-caldura-si-eleganta/ […]

 • Costin G. June 6, 2016 at 1:51 pm

  Din pacate cei care ne fura padurile tarii peste noapte strica imaginea tuturor care lucreaza in acest domeniu

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.