Legenda inorogului alb. Tu crezi că există unicorni?

Inorogul alb, numit și unicorn, are o poveste pe cât de impresionantă, pe atât de fantastică. Și totuși, ținând cont că în toate zonele lumii există legenda inorogului alb, în diferite forme, nu e cumva firesc să ne întrebăm dacă există unicorni adevărați? Sau dacă au existat vreodată pe pământ animale care semănau cu inorogii? Tu crezi că există unicorni?

Inorogul mai este numit și unicorn sau licorna. Unicornul sau inorogul este un animal mitologic reprezentat ca un cal alb cu corn în frunte.

“Nu se știe cu siguranță dacă inorogul a existat sau nu, dar povestiri despre el au existat în toate colțurile lumii. Unele povești vorbesc despre unicorn ca despre o ființă cu puteri miraculoase, invizibilă și cu posibilitatea de a se ascunde de privirea oamenilor, dispărând ca prin minune în pădurile întunecoase.

În epoca medievală, inorogul este reprezentarea puterii, dar și a purității. Prin cornul său unic, inorogul reprezintă săgeata dreptății, raza solară, sabia lui Dumnezeu.” – sursa

Legenda inorogului alb. Tu crezi că există unicorni? Eu spun că da, ei există…

Sunt inorogul alb din poveștile pentru copii și din legendele de mult uitate. De mii de ani trăiesc pe o planetă verde-albastră, ascuns privirilor prea curioase. Mă arăt numai celor ce au inima bună. Celor ce au răbdare să îmi împletească flori în coama deasă și să îmi aline dorurile cântând la fluier.

Sunt tot mai puțini și asta mă doare, căci timpul lor este mult mai scurt decât al meu. Abia mă obișnuiesc cu unul, că îi și vine vremea să dispară.

Cei mai mulți oameni nici măcar nu cred în existența mea, deoarece mintea umană este diferită de a inorogilor. Ei nu pot crede decât în ceea ce văd și nu pot iubi decât ceea ce le seamănă.

Rar, foarte rar se naște câte un băiat care să îmi atragă atenția și să mă provoace să ies din ascunziș pentru a-i oferi, vremelnic, o parte din comorile lumii. Fetele sunt preferatele mele, pentru că au o sensibilitate aparte și se bazează pe intuiție. Multe dintre ele mă pot vedea.

Aș vrea să rămână secretul nostru. Poți tine un secret chiar și față de mama ta sau de cel mai bun prieten?

Legenda inorogului alb spune că există o copilă care poate vedea unicorni…

Încă un veac de singurătate? Nu, nicidecum. Am alături o copilă ce nu a fost încă atinsă de răutate, invidie, infatuare sau superficialitate. Ale ei vor fi comorile pe care le dețin eu, inorogul alb. Cu privirea pierdută în zare, tolănit în iarba deasă, ascult cântecele fetiței și simt cum gândurile mă poartă înapoi, la vremurile în care pământul era doar al inorogilor. Da, nu te mira.

Am fost cândva un inorog liber. Liber am alergat pe pajiști înverzite alături de alți inorogi. Mi-am oglindit cornul în ape de cristal și am lăsat vântul să îmi împletească în coamă flori de câmp.

Atinși de blestemul numit omenire, am fost nevoiți să ne ascundem, să rămânem neștiuți, căci doar așa ne puteam salva.

Sunt și momente când nu putem rezista tentației, însă nu mai ajutăm decât oameni cu suflet curat și copii. În inocența lor, cei mici și cei buni sunt singurii care pot vedea inorogii, singurii care se pot bucura de prezența noastră…

Legenda inorogului alb spune că el există. Stă ascuns privirilor omenești. Tu crezi că există? Îl poți vedea? Îi poți simți prezența?

Nu uita că mă găsești și pe:

Dacă ai timp, poate vrei să citești și:

Prin ploaia de vară – un copil retardat

Legenda Iasminei

Legenda Cactusului-Înflorit

Lingurița zânei- Ganoderma Lucidum, legenda unei fete transformate în ciupercuță

Legenda ceaiului

Legenda papagalului înțelept, povești cu papagali

Balada unicornilor, carte scrisă de Ledicia Costas. Vezi preț

https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=abe2bb1bf&unique=9a6f02fef&redirect_to=https%253A//www.libris.ro/balada-unicornilor-ledicia-costas-POL978-973-46-7931-7--p11800072.html

 

Legenda inorogului alb. Tu crezi că există unicorni?