Luaţi loc în bănci, încercaţi să fiţi atenţi, pentru că în acest weekend vom învăţa despre animale şi comportamentul lor incredibil. Vom vedea cum multe dintre  ele încearcă să ne imite (fără să ne ceară acordul şi fără să pună link).

 

Maimuţele sunt animale foarte asemănătoare omului, care se pricep de minune să imite tot ce văd. Darwin spunea că oamenii şi maimuţele au un strămoş comun. Dar să ajungă ele să facă şi nunţile în stil omenesc, îmbrăcate în mireasă şi ginerică, să cheme lăutari şi să ceară dar de nuntă?

 

 

Pisicuţele, aceste feline jucăuşe şi răsfăţate, în loc să ia de la oameni obiceiuri bune, cum ar fi spălatul cu săpun, nu doar cu salivă, gătirea la foc a animalelor vânate sau dormitul doar noaptea, în patul propriu, au început să copieze ceea ce este rău. Prima pisicuţă prinsă cu ţigarea în bot a declarat că vrea să îşi trăiască viaţa, să se distreze până la ultimul fum.

 

 

Descendenţi ai lupilor, câinii au fost domesticiţi în urmă cu aproximativ 15 000 de ani. Mulţi consideră că aceste animale au evoluat, că prin încrucişări selective rasele de câini au primit caracteristici noi, în funcţie de nevoile omului. Dar prea puţini observă că este de fapt o involuţie. Din mândrul lup, sălbatic şi fără frică, unii căţei s-au transformat în piţipoance, gătite pentru ieşirile la mall.

 

 

Elefantul, patruped cu trompă şi colţi de fildeş, deşi iniţial a fost catalogat ca fiind animal ierbivor, în ultimii ani s-a transformat, devenind un veritabil pişcotar. Pentru un micuţ cadou, pentru o atenţie, o măslină, un pişcot, a fost de acord să îşi vândă imaginea celor de la Milka.

 

 

Ursul polar, cel mai mare carnivor care trăieşte pe uscat, în ţinuturile îngheţate de la Polul Nord, uitând că are sub piele un strat de grăsime care îl protejează de gerurile cumplite, a ales să se mintă singur, îmbătându-se cu apă rece cu alcool. Priviţi imaginea pe care au surprins-o paparazzi.

 

 

Nici veveriţa nu mai este ce a fost cândva, când cutreiera liberă prin păduri, adunând ghinde, seminţe, alune şi nuci, pe care le depozita în scorburile copacilor. Aceste rozătoare micuţe au luat ce era mai prost din comportamentul oamenilor. Poliţia vă atenţionează să încuiaţi seara porţile şi uşile, să închideţi geamurile, pentru că veveriţele ies noaptea la furat.

 

 

Girafa, animal rumegător originar din Africa, profitând de gâtul foarte lung, nu se sfieşte să fure direct din farfuriile frumos ornate ale oamenilor, în zilele călduroase de vară, când toţi au ferestrele deschise.

 

 

Printre oameni vom vedea mereu paraziţi care trăiesc pe spinarea altora. Dar cine s-ar fi gândit că broscuţele ţestoase, vietăţi greoaie şi liniştite, ar putea profita de crocodili, care sunt cele mai mari reptile ale pământului, utilizându-i pe post de mijloc de transport?

 

 

Iepurii, rozătoare iubite pentru gingaşia lor, dar şi pentru carnea dulce, care pâna mai ieri făceau pe ruşinoşii, acum sunt nişte depravaţi, care nu mai ţin cont de nimic. Se sărută în public, la fel ca mulţi dintre tinerii noştri.

 

 

Ok, vine iarna, vine frigul şi avem nevoie de haine groase, care să ne apere. Dar tu, găină, pasăre de curte, după ce ţi-am oferit adăpost şi hrană din belşug, cu speranţa că îmi vei face un ou de aur, ce nevoie ai avut de aceste haine scumpe? Câte găini ai ucis, pentru a face rost de echipamentul acesta? Te pregăteşti cumva de o expediţie în Laponia?

 

 

Devieri sexuale au fost descoperite şi în rândul animalelor. Specialişti încă mai caută un nume potrivit acestei tulburări şi cer sprijinul populaţiei. Cum s-ar putea cataloga dragostea dintre un purceluş de lapte (căruia i-ar sta bine în tavă, alături de câţiva căţei de usturoi) şi mielul blând, care probabil a fost pervertit de ştirile de la ora 5?

 

 

Cam atât pentru ediţia cu numărul 33 a jocului Happy Weekend.

Să aveţi un weekend plăcut!