Văd că aveam la D-Petre o leapşă pornită de la Tomata, aşa că nu mai stau pe gânduri şi mă străduiesc să o rezolv. Leapșa cu cărți.
“Pentru această leapșă, înșiruie câte o carte preferată al cărei titlu începe cu câte o literă din alfabet. Dacă nu ai o carte pentru litere mai ciudate, cum ar fi Q, X sau K, o poți înlocui cu o carte preferată care conține acea literă în titlu. Ai voie sa pui în lista ta și carți care nu aparțin beletristicii. “
Absurdistan– de Gary Shteyngart.
Bug-Jargal- de Victor Hugo.
Chemarea străbunilor- de Jack London.
Dune– de Frank Herbert.
Eseu despre orbire- de Jose Saramago.
Femeia de 30 de ani- de Honore de Balzac.
Greaţa- de Jean-Paul Sartre.
Horace- de George Sand.
Infanteria stelară- de Robert A. Heinlein.
Jennie Gerhardt- de Theodore Dreiser.
Kimonoul înstelat- Victor Eftimiu.
La sud de capul Java- de Alistair Maclean.
Mândrie şi prejudecată- de Jane Austen.
Napoleon Bonaparte- de Gheorghe Eminescu.
O călătorie spre centrul pământului- de Jules Verne.
Pulbere de stele- de Issac Asimov.
Don Quijote de la Mancha- de Miguel de Cervantes.
Roboţii de pe Aurora- de Issac Asimov.
Steaua şi biciul- de Frank Herbert.
Titanul- de Theodore Dreiser.
Ultima zi a unui condamnat la moarte- de Victor Hugo.
Vraja marelui nord- de Jean Leroy-Guyo.
Winnetou- de Karl May.
Gândeşte fix pe dos- de Paul Arden.
Doamna Bovary- de Gustave Flaubert.
Zgomotul şi furia- de William Faulkner.
Dau această leapşă cu cărți gratis, oricui o doreşte. Tot gratis merge spre Rudolph si Vladimir.
Cititul cărților reprezintă o activitate fundamentală și esențială în dezvoltarea personală a fiecărui individ. De-a lungul istoriei, cărțile au fost purtătoarele cunoașterii, aventurii, imaginației și introspecției, oferindu-ne o fereastră către lumi noi și idei inovatoare. Importanța lecturii se reflectă în multiple moduri, având un impact profund asupra inteligenței, limbajului, empatiei și, în general, asupra calității vieții.
Unul dintre beneficiile primordiale ale lecturii constă în dezvoltarea abilităților lingvistice. Citind, îmbunătățim vocabularul, gramatica și exprimarea noastră în mod general. Prin expunerea la diferite stiluri de scriere și cuvinte, ne extindem orizonturile lingvistice, ceea ce ne permite să comunicăm mai eficient și să ne exprimăm ideile într-un mod mai complex și coerent.
Pe lângă îmbunătățirea abilităților lingvistice, lectura își pune amprenta și asupra capacităților intelectuale. Cărțile oferă o sursă inepuizabilă de cunoaștere, permițându-ne să învățăm despre diverse domenii, istorii și culturi. Lectura ne deschide mintea către noi idei și perspective, cultivând gândirea critică și analitică. Astfel, cititul contribuie la dezvoltarea gândirii abstracte, creativității și capacității de rezolvare a problemelor.
O altă dimensiune a importanței cititului constă în capacitatea cărților de a oferi escapism și relaxare. Prin intrarea în lumi fictive sau prin explorarea unor subiecte fascinante, cititorii pot experimenta o evadare temporară din stresul și rutina cotidiană. Această pauză mentală nu doar reprezintă o modalitate eficientă de relaxare, ci contribuie și la gestionarea stărilor de anxietate și la îmbunătățirea sănătății mentale în general.
În plus, lectura poate juca un rol crucial în dezvoltarea empatiei și a înțelegerii față de ceilalți. În timp ce pătrundem în universurile personajelor și înțelegem perspective diferite, suntem expuși la diversitatea umană. Această expunere la experiențe variate îmbogățește înțelegerea noastră asupra lumii și ne ajută să fim mai deschiși la diversitate și toleranți față de diferențele culturale și sociale.
În concluzie, cititul cărților nu este doar o activitate recreativă, ci o modalitate de a ne îmbunătăți în mod semnificativ calitatea vieții. De la dezvoltarea abilităților lingvistice și intelectuale, până la explorarea noilor idei și formarea empatiei, lectura este o sursă inestimabilă de dezvoltare personală și de cunoaștere. Încurajarea acestei activități în rândul oamenilor de toate vârstele ar trebui să fie o prioritate, deoarece beneficiile sale se resimt pe termen lung în toate aspectele vieții noastre.
interesaaant. si eu am completat leapsa asta acum ceva vreme in urma.
cred ca ar trebui sa o reactualizez. :)
Intru putin mai tarziu sau maine dimineata sa o vad. Pe mine ma cam lasa memoria. Am citit mii de carti si acum nu mi-am adus aminte decat cateva. :))
Lamuriti-ma si pe mine, ca sunt inocenta rau, ce e aia o leapsa?Ca nu pare sa fie ce stiam eu, chestia cu fugaritul si pocnitul…
:)) Luam cazul de fata. Tomata s-a gandit la o lista de carti cu toate literele alfabetului. A scris ce carti a citit, apoi a pus link spre bloggerii ei preferati. La randul lor, acei bloggeri au completat toate literele alfabetului cu cartile citite si au dat leapsa mai departe altora, punand link spre blogurile lor.
Uneori apar lepse cu intrebari la care trebuie sa raspunzi. http://vienela.ro/crezul-meu/,http://vienela.ro/geniu-stresat-sau-prost-fericit/, http://vienela.ro/leapsa-de-1000-de-dolari/. Arunca un ochi pe astea. ;) http://vienela.ro/prima-mea-leapsa-daca-eram/
O sa o iau si eu…dar maine. Ca trebuie sa ma gandesc bine ;))
Eu am facut-o la repezeala si imi pare rau, sunt atatea carti pe care l-am citit cu mare placere, dar de care nu mi-am adus aminte pe moment.
Hai ca m-am lamurit ce-s leapsele ,multumesc de lectie.Apropo de aia cu 1000 de dolari, am eu una mai tare, cind sotul meu si niste prieteni , euforici fiind (pe baza de zaibar) dezbateau problema ce ar face ei pentru un milion de dolari. Variantele erau doua: sa mananci un kkt sa sa te lasi dezvirginat pe unde n-ai pus nici supozitor,
Si ce au ales? :)) Faceam si noi d-astea candva. Ce ai face pentru… ?
Doar pt 1 000 000 USD ? Acest comentariu ma face sa ma gandesc la adagiul in lb latina “in vino veritas”…
Eu personal, daca as fi heterosexual convins, chiar si beat turta, hai, ca de mancat un rahat as face-o si pt 5 000 -15 000 USD (in functie de dimensiunea rahatului), insa cred ca pt sex anal in premiera as cere ceva mai mult decat d-na Demi Moore in filmul Indecent Proposal pt a face sex total comun obisnuit cu dl Robert Redford, (in care ea, casatorita fiind cu dl Woody Harrelson se lasa tentata, mai mult la indemnul sotului, de 1 milion USD la nivelul cursului de schimb din 1993, in schimbul unei nopti cu dl Redford de varsta sexagenara)
Cred ca as refuza a doua varianta indiferent de suma promisa. Nu fac pe mironosita, dar mi-a ramas in cap ca te poti trezi cu diverse probleme de sanatate si mi-ar fi teama.
Chestia cu posibilele complicatii este o poveste mai veche, (un studiu britanic din 1993 ulterior dezmintit si demostrat ca inadecvat de un studiu american din 1997). Nu e prea adevarata, (mai ales daca se foloseste gel lubricant si exista incredere si relaxare intre parteneri), insa deoarece este vorba de o zona usor friabila si nelubricata in mod natural, exista risc REAL crescut pt BTS, s-au facut si studii ff serioase si asta e de fapt complicatia cea mai de temut.
Desigur asta NU reprezinta un promo pt asa ceva, doar poate voiam sa adaug asa pt info generala de public posibil curios, (daca o fi cineva interesat), ca nu toate persoanele gay se angajeaza neaparat in acest fel de activitate, in orice caz nu chiar cu oricine chiar de fiecare data sau ff des, NU e ceva obligatoriu pt nimeni, plus daca tot a venit vorba, eu voi face inca o data promo meu preferat pt uz condom/prezervativ in orice situatie sau varianta posibila, (mai ales ca riscul transmisiei HIV si alte BTS este chiar real mai mare in cazul variantei nr 2, infectia cu virusul papilloma putand creste si riscul de cancer), plus in zilele noastre exista si geluri lubricante cu gust placut de mere, capsuni, etc.
P.S. Insa ca promo pt cupluri heterosexuale stabile, inclusiv comentatorul Adelina, este total OK pt sotie de a explica sotului la un moment dat in mod educativ, (fie ca e treaz, fie oarecum ametit de alcool…depinzand poate cat de mult ii place scoala), ca in zilele noastre este considerat ff modern pt doamne sa fie ELE persoanele active pt a se juca in mod oarecum dominant cu eventualul partener masculin, fie in mod natural, fie cu ajutorul unor jucarii specifice, zvonindu-se pana si in mass-media generala chiar din ce in ce mai mult ca exista si un anumit punct A (echivalent punctului G feminin) ultra-placut sensibil masculin in zona prostatei accesibil prin varianta 2 !
Am avut o vecina care a murit de cancer. Toata lumea vorbea pe furis ca i s-ar fi tras de la sexul anal, despre care nu prea se sfia sa recunoasca ca il practica. :((
Vai, Rudoph, ce imi vad ochii!!! Cum sa ii spun sotului meu asa ceva? :))
Sa mai aduc si jucarii? Nu, nu cred ca ni s-ar potrivi. :))
Cred ca leapsa asta circula de vreun an … dar e interesanta oricum.
E mult prea dificil sa scrii chiar cea mai buna carte la o anumita litera … la unele litere iti vin in cap multe titluri, la altele mai putine dar citind ce mai scriu prietenii virtuali iti aduci aminte si de alte carti citite.
Oricum nu este decat o “fotografie” de moment.
O mai vazusem la Tomata(pe care o citesc cu placere), dar am observat ca sunt prea putini cei care raspund lepselor despre carti. Nici nu stiam cui sa o dau mai departe, asa ca am lasat-o la liber.
Dupa ce am publicat-o mi-au venit in cap o multime de carti despre care as fi putut scrie. Nu am citit decat raspunsurile tale si ale Tomatei. ;)
Ai cu ce te lauda. O lista frumoasa de carti, sper sa reusesc sa fac si eu aceasta leapsa peste cativa ani.
Mi-a placut mereu sa citesc. Cand eram domnisoara ma prindea dimineata cu cartea in mana, le devoram, pur si simplu. Acum imi trebuie cateva zile sa termin o carte. :((
Asta e o leapsa ff interesanta pt mine si cred ca am sa o preiau pe blogul meu, pt ca doresc sa imi ingadui timp indeajuns de a reflecta in liniste si in privat la imagini placute de diverse carti care m-au excitat pe mine in trecut printr-un posibil detaliu, fie de dimensiune, fie de design al copertii, fie poza de autor, recenzia dintr-o revista literara serioasa sau de un critic a carui opinie m-a tulburat, sau chiar circumstantele in care am ajuns sa ma decid sa le ating, (eu avand fetish destul de serios, uneori chiar cauzator de distress personal, deci in anumite momente chiar posibil teoretic definibil ca fiind de intensitate patologica, fata de obiectele carti).
Eram aproape sigura ca te-ar tenta leapsa asta. Voi modifica putin si ti-o voi pasa cu link.
Nu stiu daca am citit mii de carti, dar sunt sigur ca anticarul le-a numarat pe cele care i le-am insirat pe holul casei: 114buc x1leu=(rotund) unmilionunasutalei
PS.Am chitanta.
I-am dat si saci de rafie, apoi l-am ajutat sa le duca la masina.
Asta a fost in urma cu cativa ani; acum este si mai greu de plasat cartile…
Cred ca am dus trei biblioteci pana acum la anticariat, ultima intr-un an cand a vrut Ionut la mare si nu imi ajungeau banii. Cand imi reveneam, le cumparam iar. :))
Ma bag si eu…ca am carti la Y si X :P. Doar sa ajung inapoi acasa si ma ocup, ca asa printre picaturi e enervant :D
Ok. Iti trec si tie linkul in articol, ca asa este cinstit.
Interesante titluri! Acum realizez cat de multe carti sunt pe lume, daca abia ne intalnim la cateva titluri in lista asta. Si eu am citit carti cu miile…normal ca unora le-am uitat si numele, probabil si continutul… :)
Am vazut si eu la altii liste de carti despre care nici nu auzisem. Le-am notat, sa le caut la biblioteca.
Oau, asta da leapsa plina de invataminte !
Ai facut-o? Ca mie chiar mi-a placut. Pacat ca m-am grabit.
La sfatul unei bibliotecare, prin clasa a 5 -a am inceput sa scriu cartile citite intr-un caiet. Din pacate dupa liceu am uitat sa mai completez acel opis.
Mare grija la afirmatii de genul ” am citit mii de carti” pentru ca intre o mie de carti si doua mi de carti citite este o distanta enorma :)
Am avut si eu candva un asemenea caiet, dar s-a ratacit pe undeva, ca nu l-am mai vazut de mult. Nu pot estima exact cate carti am citit. Multe biblioteci de apartament… + tot ce imprumut de la biblioteca publica. Dar ma cam lasa memoria… :(( Este un efort prea mare sa mi le amintesc, dar cand aud titlul vreunei carti citite, o pot povesti imediat. :))
Vreau sa revin si eu la leapsa asta intr-o zi odihnita,Acum cativa ani aveam cont pe o pagina Supa de litere in spaniola si scriam acolo toate cartile citite,ce vremuri…Abia asteptam sa termin o carte sa o scriu acolo si sa scriu ceva si la cartile altora :)