Skip to main content

Leacuri, sfaturi și rețete pentru casă

Casa, locul în care trăim cea mai mare parte a vieții, locul în care ne adăpostim tristețea și bucuria, locul cald în care ne simțim protejați și în care vrem să fim ”acasă”. Mulți dintre noi știu că micile detalii fac diferența, însă puțini se pricep cu adevărat să își personalizeze casa, să îi adauge nota de unicitate pe care doar prin decorațiuni interioare o poți obține. Tocmai din acest motiv, am îndrăznit să îi solicit un interviu Doctorului Deco, sperând că ne va trăda câteva secrete.

Vienela: Doctore, ești specialist în decoratiuni interioare, ai făcut atât de mulți oameni fericiți, mândri de casa lor! Spune-ne, ce trebuie să facem pentru a ne simți bine în propria casa?

Doctor Deco: Acasă este acolo unde te simți cu adevărat tu, iar pentru a te simți bine în casa ta trebuie ca obiectele din ea să îți spună o poveste, să îți aducă un zâmbet de mulțumire când le privești, să îți facă ochii să strălucească de mândrie în fața musafirilor și să îți dea senzația că nici un alt loc de pe pământ nu este atât de frumos și de călduros.

Vienela: Cum ne dăm seama ce stil decorativ ni se potrivește?

Doctor Deco: Este relativ simplu. Dacă îți plac încăperile decorate minimalist, dacă te-ai înconjurat de mobilă și obiecte în nuanțe neutre, atunci poți spune că te atrage designul interior în stil japonez. Bine-nțeles că acest design este foarte greu de realizat fără ajutorul unui specialist, pentru că are o mulțime de reguli ce trebuie aplicate.

Dar dacă îți place ca în casa ta să predomine culorile vibrante, aprinse, inspirate din mediul înconjurător, aș spune că te simți atras de stilul mediteranean, stil care nu necesită o mare investiție financiară și care are ca rezultat o casă primitoare, o atmosferă relaxantă, prospețime și naturalețe.

Dacă tocmai ai simțit nevoia să faci schimbări prin casă, dacă nu te mai regăsești în vechiul stil, poate că a sosit clipa să consulți un specialist în design interior, ce îți poate oferi leacuri, sfaturi și retete, sau chiar poți încerca să îți pui propria amprentă pe fiecare obiect decorativ în parte, să cumperi ceea ce te atrage și îți dă o stare de bine, fără să îți pese de stil.

Vienela:  Ce decorațiuni interioare aduc acea notă personală, pe care cu toții o căutăm?

Doctor Deco: În funcție de stilul ales, decorațiunile pot fi din gama vintage, shabby chic, obiecte haioase, decorațiuni deosebite, de calitate sau orice alte obiecte care să transforme fiecare colțișor al casei într-un loc unic, căruia să îi poti spune ”acasă”.

Vienela: Doctore Deco, este adevarat că obiectele din gama vintage, ca și toate celelalte decorațiuni de interior, pot costa o mică avere, făcându-ne să renunțăm înainte de a fi cumpărat măcar o vază sau un tablou?

Doctor Deco: Nicidecum! Prețul nu reflectă întotdeauna calitatea unui obiect. Poți avea obiecte decorative foarte frumoase, fără să plătești o avere pentru ele. Magazinul nostru, www.doctordeco.ro, având o tematică eclectică, este dovada spuselor mele.

Vienela: Decorațiunile interioare sunt potrivite numai pentru sufragerie (salon, cameră de primire) sau le putem utiliza și pentru alte încăperi?

Doctor Deco: Casa nu înseamnă doar locul în care primim musafirii. Casa este locul în care ne petrecem o mare parte din viață, așa că starea noastră sufletească va fi în mare măsură influențată și de felul în care decorăm fiecare încăpere, de la bucătărie, baie, hol, dormitor și până la balcon sau curte.

Vienela: Ne poți prezenta câteva obiecte de design interior, din multitudinea de obiecte pe care le pui la dispoziția celor interesați?

Doctor Deco: Echipa mea colaborează cu furnizori străini, dar și cu artiști locali, de la care alegem obiecte de calitate superioară, obiecte lucrate cu grijă și cu migală, unele dintre ele manual, pentru ca fiecare client să fie mulțumit de felul în care și-a decorat casa.

Aș începe cu pernele decorative din tapiserie belgiană, ce își pot găsi ușor locul atât pe scaunele din bucătărie sau balcon, cât și pe canapeaua din sufragerie sau în dormitor.

Pentru bucătărie aș recomanda o carafă pentru lapte, ce aduce o notă veselă, primăvăratică și elegantă.

O statuetă vintage reprezentând o femeie africană poate da acea notă de unicitate raftului preferat…

Casa fără tablouri pare goală, pustie, de aceea aș recomanda un frumos tablou unicat, pictat manual pe lemn.

Să nu uităm că o lampă așezată strategic poate schimba aspectul casei, scoțând în evidență ceea ce ne place sau ascunzând colțurile ce încă nu au fost personalizate.

Vienela: Doctore Deco, unde te putem găsi, dacă dorim să vedem aievea decorațiunile de interior despre care ne-ai vorbit, dar și multe altele, pe care timpul și spațiul nu ți-au permis să ni le prezinți? Dacă dorim să apelăm la echipa ta de specialiști în decorațiuni interioare, dacă mai avem nevoie de leacuri, sfaturi și rețete pentru casă, la ce adresă te putem găsi?

Doctor Deco: Există și un magazin fizic, pe lângă cel virtual, și el poate fi găsit la adresa din Str. Blanari nr. 12, București. Vă aștept cu drag, dornic să vă împărtășesc din experiența mea și să vă prezint obiectele ce vă pot face casa un colțișor de rai.

Comments
 • Javra March 9, 2014 at 11:50 pm

  Drăguţ interviu. Succes!

 • Mihaela Dămăceanu March 10, 2014 at 7:45 am

  Superbă acea carafă primăvăratecă! M-aş duce eu să le fac o vizită, dar tare-mi că nu mai ies curând din magazin.

  • Vienela March 10, 2014 at 7:48 am

   Cu aceeasi teama am intrat si eu pe site, sa stii… 🙂

 • Zina March 10, 2014 at 8:31 am

  Îmi place să am un interior frumos, îmi plac obiectele decorative care fac din casa mea un unicat, așa că, dacă ar fi pe note, aș da nota zece acestui frumos și interesant interviu acordat ție de Doctor Deco.
  Spor la scris mai departe și succes în competiție, Vienela !

  • Vienela March 11, 2014 at 9:32 am

   Iar mie, dupa comentariul tau, mi-ar placea sa te vad in juriu… Intr-adevar, o casa frumoasa este una in care se vede amprenta omului, o casa in care obiectele decorative sunt unicat si sunt scoase in evidenta cu pricepere.

 • Radu March 10, 2014 at 8:46 am

  Frumoasă ideea cu interviul! Succes!

  • Vienela March 11, 2014 at 9:32 am

   Multumesc mult, Radu! Succes sa ai si tu!

 • Tury March 10, 2014 at 9:21 am

  Felicitări! Țin pumnii pt. concurs!

 • Irealia March 10, 2014 at 11:54 am

  Tabloul, tabloul! Cât costă tabloul? 🙂 Macho vrea lampa! Ne-ai dat de lucru, Vienela!

  • Vienela March 11, 2014 at 9:33 am

   :))) La noi a fost asa: sotul a pus ochii pe africana, copilul pe tablou, iar eu pe lampa, intr-o prima faza… :)))

 • Adrian Manea March 10, 2014 at 1:12 pm

  Mi-a plăcut interviul tău. Foarte frumoase carafa şi statueta vintage. Baftă, Vienela!

  • Vienela March 11, 2014 at 9:35 am

   Mai am in casa o statueta simpatica, tot cu o africana… Ma bate gandul sa mai comand una, de data aceasta de la Doctor Deco.
   Multumesc mult, Adrian!

 • Andra March 10, 2014 at 9:09 pm

  Nu prea se potrivesc termenii, doctor si deco, dar daca cineva si-a facut un business din alaturarea lor, ce putem sa-i uram decat mult succes.

  • Vienela March 11, 2014 at 9:36 am

   Ba mie mi se pare interesanta ideea, pentru ca si casele au nevoie de un doctor care sa le readuca frumusetea prin decoratiuni deosebite, prin sfaturi pertinente…

 • calin March 11, 2014 at 7:01 pm

  Frumos interviul! Cumva, ratasem initial pe site-ul lor carafa aceea, arata tare bine. Sigur, eu as strecura niste vin in ea in loc de lapte, sa nu stie copiii ce se intampla 🙂

 • Matilda March 12, 2014 at 1:57 pm

  Fiindcă mi-am publicat deja articolul, îmi permit câteva vizite, trag cu ochiul la consultaţiile date de doctor concurenţei 🙂
  Îmi place ideea articolului-interviu şi-mi plac obiectele pe care le-ai ales. Eu recunosc că n-am avut timp să inspectez prea bine magazinul virtual; am găsit perna cu pisică şi m-am oprit (mi s-a părut de bun augur că-i tărcată, precum Grişka 😀

  Baftă, Veinela!

 • Dana Lalici March 12, 2014 at 6:18 pm

  Interesanta ideea interviului, iar decoratiunile interioare sunt pasiunea mea dintotdeauna. Exact asa cum scrii si tu, casa, obiectele, trebuie sa spuna o poveste, povestea familiei care sta acolo, sa evidentieze ceva din personalitatea membrilor sai.

 • Adriana March 13, 2014 at 9:54 pm

  Inedită abordare. Pentru mine obiactele decorative sunt foarte importante. Foarte! Interesante informatii!

 • Iuliana March 14, 2014 at 4:56 am

  Hai ca m-ai facut curioasa si m-am uitat si eu pe site-ul lor. La categoria de “cesti si cani” m-am pierdut definitiv. Vai, ce frumuseti au acolo!

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.