La pomul laudat nu te duci cu sacul – explicatie

O vorba din batrani spune ca la pomul laudat nu te duci cu sacul. Exista si o explicatie pentru aceasta expresie. Chiar mai multe, daca este sa ne luam dupa unele articole existente pe internet.

1.Daca este vorba despre un pom laudat, nu te duce tu sa culegi totul. Lasa-le si celorlalti fructe, ca si ei vor sa manance (expresia poate fi aplicata in multe alte situatii).

2.Nu toate lucrurile laudate de altii iti plac si tie si nu toate iti sunt de folos. Chestie de gusturi. ;)

3.Daca te duci cu sacul, sperand ca vei putea culege cu nemiluita, dar nu vei reusi, toata lumea va afla ca esti o persoana lacoma.

In cazul meu particular, vreau sa vorbesc despre a doua situatie explicata pentru expresia La pomul laudat nu te duci cu sacul

Desi m-am considerat mereu o femeie modesta, care se multumeste cu foarte putin, toti spun despre mine ca sunt prea pretentioasa, prea mofturoasa, prea cautand nod in papura la orice… Pai sa vedeti…

Mi s-a spus ca undeva in sat la mine exista un parc foarte frumos, despre care eu nu auzisem pana atunci. L-am trecut pe lista cu locuri de vizitat.

Altcineva (nu le dau nume, ca se stiu ei) mi-a spus ca in satul vecin exista o padurice foarte frumoasa, pe care ar trebui sa o vad.

Am asteptat sa fie Mihai liber. Am urcat cainii in masina si am plecat la pomul laudat. Parcul din satul meu este o alee relativ lunga, incadrata de copaci si iarba verde. O alee cum mai sunt 7 milioane in Scotia.

Am lasat parcul in urma si ne-am indreptat grabiti catre padurice. Padurice care, de fapt, era doar un sir de copaci stufosi incadrand un teren de fotbal.

Sigur ca am bombanit dezamagita si mi-am dus cainii in locuri unde stiam ca padurea e padure, iar parcul e parc.

La pomul laudat nu te duci cu sacul – explicatie

La pomul laudat nu te duci cu sacul - explicatie

Par eu o femeie pretentioasa?

M-am dus sa caut parcul si paduricea avand prea multe asteptari si am fost dezamagita. Ceea ce altora li s-a parut a fi wow, mie nu mi-a facut nici o impresie. M-am dus la pomul laudat cu un sac prea mare si nu am avut ce sa bag in el, pentru ca nu era ce ma asteptam sa fie.

Concluzia este chiar in titlul acestui articol explicativ: La pomul laudat nu te duci cu sacul!