La ce folosesc grupurile de facebook?

Folosesc grupurile de facebook. Mă ajută cu ceva? Dar pe voi?

Trăiesc uneori cu senzația covârșitoare că mi-am ratat cariera, că pentru mine, pentru cei din jurul meu și pentru omenire în general, cel mai sănătos lucru pe care l-aș fi putut face în viață ar fi fost să îmi dedic fiecare clipă copiilor, educației lor. Dacă mi se întâmplă câteodată să nu am răbdare cu adulții inteligenți, să am prea mari pretenții de la ei, cu copiii totul mi se pare atât de simplu, încât pot repeta o idee de nenumărate ori, în nenumărate feluri, până când sunt convinsă că au priceput.

Dacă fac bine sau rău purtându-mă uneori și cu adulții de parcă ar fi copii, las la aprecierea voastră. Așadar, din ciclul “Cu ce și cu cine își mai pierde Vienela timpul pe net”, astăzi avem o poveste adusă de pe facebook. Mă întreba Javra de ce am ieșit din grupurile de bloggeri pe care îmi promovam până mai ieri articolele. Pentru că am înțeles (cam târziu) că era pierdere de timp, că sunt 100 de grupuri pe care activează aceiași 100 de bloggeri. Nimeni nu citește pe nimeni, dar fiecare speră să fie citit de ceilalți.

Prin nu știu ce întâmplare, printre noii mei prieteni de facebook se află niște doamne care activează în niște grupuri. :) Au fost foarte drăguțe și m-au inclus în multe dintre aceste grupuri, iar bloggerul din mine tare s-a bucurat, sperând că așa va câștiga noi cititori, oameni care să îmi ducă faima mai departe. :)

Fiecare postare primea o mulțime de like-uri, ceea ce făcea ca inima de blogger să capete dimensiuni colosale. Până în ziua în care am descoperit că aceste doamne nici măcar nu știau că pe vienela.ro scrie o femeie, nu masculul feroce pe care îl am (aveam) în poza de la profilul de fb.

Pentru că ele oricum nu mă citesc și pentru că vreau să știți cu ce mi-am pierdut vremea ieri, vă voi spune că totul a început în clipa în care una dintre doamne și-a rugat prietenii din grup să adauge noi prieteni. Poi oameni buni, de ce aș adăuga într-un grup de 50 de persoane prieteni care să mă înjure mai târziu? Ce să adaug în grup? Bloggeri care se vor plictisi după primele cinci minute sau vor crede că am înnebunit?

Pe toate aceste grupuri, oamenii pun poze luate de pe net, eventual acoperite cu citate luate tot de pe net și uneori melodii aduse de pe youtube. Cel mai rău este când melodiile sunt pline de mâncare (salam, pește, ciorbă…). Încercând să fac pe educatoarea, am deschis cu un comentariu o discuție care a durat mai bine de o oră:

“Dar de ce faceți voi atât de multe grupuri? În toate se regăsesc aceiași oameni, în toate sunt doar poze stricate cu urăriile aruncate peste imagini și parcă nimeni nu spune nimic din care am putea învăța ceva. Să nu te superi pe mine, Monica, nu am nimic cu tine sau cu grupul tău. Dar oamenii care sunt aici sunt și în alte grupuri, printre prietenii noștri sunt mereu aceeași oameni care intră în grupuri și care nu aduc nimic nou, din care să ieșim câștigați. De ce nu aleg oamenii să ne împărtășească experiențele lor, în loc să pună mii de poze fără valoare?”

Cineva mi-a spus că nu stă pe net pentru a învăța, ci doar pentru a se relaxa. După ce am încheiat discuția, mi-a trecut prin cap că poate este la modă ca fiecare om să aibă propriul grup. Știți care a fost rezultatul “experimentului” meu? Este singura discuție de pe acel grup. În continuare oamenii pun poze pline de citate și urări, în continuare se salută de bună dimi, de poftă bună, de prânz nu știu de care, de seară minunată, de somn ușor, în continuare cântă salam și guță pe acolo…

La ce folosesc grupurile de facebook?

La ce folosesc grupurile de facebook?