Jurnalul lui Bridget Jones, carte scrisă de Helen Fielding

Nu am de gand să postez o recenzie pentru Jurnalul lui Bridget Jones, carte scrisă de Helen Fielding. Țin doar să o recomand din tot sufletul femeilor din întreaga lume, dar în mod special celor care nu au încredere in ele, celor triste, femeilor care se simt singure și nu știu unde și-ar putea găsi jumătatea.

Cartea poate fi cumpărată în format electronic de aici. Eu am citit-o în limba engleză, dar voi o puteți cumpăra de aici în limba română. Pe mine m-a amuzat teribil Jurnalul lui Bridget Jones, chiar dacă la început am fost destul de sceptică din cauză că unele lucruri păreau să se repete.

Mai târziu am înțeles că și eu, femeie fiind, de multe ori îmi propun să fac lucrurile altfel, să schimb în bine anumite chestii și nu reușesc. De ce? Pentru că femeile se lasă împinse prin viață de instincte, de dorințe de moment, de frumos, dar și de iluzii. Avem nevoie de experiențe de tot felul și nu întotdeauna știm să alegem corect.

Bridget Jones este femeia la „treizeci și ceva de ani“, tot timpul pe fugă, mereu în luptă cu singurătatea, kilogramele în plus, fumatul, alcoolul și avansurile șefului. Ea încearcă să-și țină viața, ca pe o barcă, pe linia de plutire și să răspundă la o întrebare simplă: cum să-și găsească perechea fără să nimerească peste unul din milioanele de misogini, maniaci, adulteri, obsedați sau perverși?

Felul în care Bridget Jones notează în jurnalul său progresele și rateurile pe care le dă face ca fiecare pagină a cărții să îți trezească râsul.

Fiecare pagină a cărții îți amintește, de asemenea, faptul că noi, femeile, suntem supuse greșelilor, dar că ne putem remonta după fiecare lovitură pe care ne-o dă viața.

Jurnalul lui Bridget Jones, carte scrisă de Helen Fielding, este aducătoare de bună dispoziție. Oricât ai fi de tristă, de speriată, de obosită, nu ai cum să nu râzi de nepriceperea cu care Bridget își trăiesțe viața. Și totuși, parcă te recunoști în jurnalul ei, pe ici, pe colo, în punctele esențiale.

Dacă ai timp, poate vrei să citești și altceva în afară de recomandarea despre Jurnalul lui Bridget Jones:

Fiecare acțiune are cel puțin o consecință

Top cărți beletristică pe care să le citești în 2021

Istoria romanțată a unui safari

Viața secretă a albinelor

Citate din cărți – Iubirea

Ceai în Sahara, carte scrisă de Paul Bowles

Nu uita că mă găsești și pe:

 

Jurnalul lui Bridget Jones, carte scrisă de Helen Fielding