Astăzi (10 aprilie 2017)… descopăr că am repetat experiența de acum trei ani, deși motivele au fost altele. Ca să fiu mai clară și să mă pot înțelege măcar eu peste ani, las link spre o altă pagină de jurnal și spun că în ultimele 24 de ore am avut un somn haotic și neîndestulător. Am dormit în reprize scurte, la ore nepotrivite, motiv pentru care dimineața de luni m-a găsit obosită și agitată. Soarele a crescut mult față de ieri și

Sper… să aducă mult așteptata căldură, căci m-am săturat să îmi scot câinele la plimbare îmbrăcată cu tot șifonierul. Uneori am impresia că vom ține centrala termică aprinsă până în august, că urmează să vină o iarnă cumplită sau că vom fi găsiți cu țurțuri la nas de o civilizație extraterestră, peste milioane de ani.

Mă gândesc… la cât de mult și-au dorit nepoții mei să intre în rândul copiilor moderni. Ieri le-am îndeplinit visul: fiecare dintre ei a primit câte o jucărie kendama. S-au antrenat întreaga zi.

În casă… am o sufragerie. În sufragerie am un birou. Pe birou am patru brichete abia cumpărate. În fiecare brichetă există câte trei zaruri colorate diferit. Întrebare: câte țigări fumează Vienela în fiecare zi?

Pisicile mele… fac numai nebunii: Ursula a mai furat o bucată de carne din farfurie, Miți și Pufi stau cuminți numai cât timp le filmez, iar Vrăbiuța a descoperit că se poate strecura sub canapea și de atunci își petrece o parte din timp acolo.

Câinele meu… oftează stând întins pe covor și, din când în când, dacă fac vreo mișcare bruscă, se saltă încrezător, convins că mă pregătesc să îl scot afară. Apoi observă că nu mi-am terminat de băut cafeaua, își pune iar botul pe labe și continuă să aștepte. Toată povestea durează vreme de două țigări fumate la foc automat.

Ce carte citesc… am terminat de citit Viața secretă a albinelor și am început cartea Foc palid, scrisă de Vladimir Nabokov. Voi reveni cu impresii.

Prin Ploieşti… a apărut un anunț pe care mi-aș dori ca oamenii să îl distribuie în cele patru zări: Nu uita să strângi rahatul câinelui! Durează 20 de secunde! Clic pentru a-l vedea.

Prin blogosferă… e scandal, mare scandal. O bloggeriță a scris câteva articole în care se plângea că are copilul grav bolnav (tumoră la plămân), că nu mai are bani nici pentru pâine și apă. Ne-am mobilizat și i-am trimis bani, am povestit pe facebook și am îndemnat oamenii să o ajute, după care s-a descoperit că fata mințea, că lucrurile nu stăteau deloc așa cum spunea. Ce soi de mamă ar inventa așa ceva despre propriul ei copil? Între timp a returnat o parte din bani și a șters contul de facebook și articolele de telenovelă referitoare la boala copilului, neștiind că memoria google e infinit mai bună decât a omului.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… ehe, aș vrea să fac multe lucruri, dar cine știe dacă voi avea destulă energie și dacă voi fi la fel de motivată ca astăzi?

Un citat/proverb favorit“Lupta titanică pentru bogăție și putere a sfărâmat bolta lumii moderne. Oamenii rătăcesc în întunericul fără ieșire al egoismului și vulgarității. Prețul cunoașterii este o conștiință încărcată, iar bunăvoința este practicată numai de dragul utilității. Estul și Vestul, ca doi dragoni aruncați într-o mare agitată, se zbat în van să recapete comoara vieții. Avem nevoie de o nouă Niuka* pentru a pune capăt devastării din lume; suntem în așteptarea avatarului salvator.” – Cartea Ceaiului, de Okakura Kakuzo

O fotografie preferată… Căsuța noastră, cuibușor de nebunii…

*Regina Niuka, cea cu coadă de dragon și coroană de coarne, strălucitoare în armura ei de foc” – citat explicativ din cartea mai sus amintită.