Mă gândesc… la perseverenţa cu care am scris în acest jurnal (de femeie simplă) şi îmi dau seama că aşa am învăţat… să fiu mai ordonată şi mai calculată măcar o zi pe săptămână, să trec în revistă ceea ce am mai meşterit… (nimic handmade) şi ceea ce am citit…, să îmi fac planuri pentru săptămâna viitoare, planuri pe care nici măcar nu e musai să le respect. :-P

Astăzi (10 februarie 2015)…, de exemplu, m-am trezit după doar cinci ore de somn. Mi-a fost lene să prepar cafea proaspătă, aşa că am încălzit ceea ce rămăsese de ieri prin bucătărie. Aşa e şi cu viaţa: poţi face eforturi pentru a bea o cafea bună (înlocuiţi aici cu orice altceva) sau te poţi mulţumi cu ceea ce a rămas de la alţii.

În afară… de micile treburi casnice şi de responsabilităţile pe care singură mi le-am impus, viaţa mea s-a aglomerat şi îmbogăţit cu trei pisici drăgălaşe (nu cumva ăsta e pleonasm?) ce tropăie întreaga noapte prin casă… Nici zilele nu sunt mai liniştite, mai ales că cea mare, Miţi, a intrat în călduri şi îmi răsuna în urechi doar muzica ei deşănţată, chemând răguşit motanii pentru un Valentine’s Day numai al lor.

Le sunt recunoscătoare… când se fac că plouă, când nu mişună pe sub geamurile mele, când nu o întărâtă. Îi răsplătesc lăsându-le suficientă hrană în grădină… şi mă aștept/sper… ca pisicuţa mea să se liniştească repede. Mi-am propus ca în această perioadă să nu mai umblu îmbrăcată cu… pantaloni scurţi, măcar până se vindecă zgârieturile actuale, provocate de isteria ei.

Un citat/proverb favorit… pe această temă? “Pisica a fost creată pentru ca omul să poată avea plăcerea de a îngriji tigrul”.

O fotografie preferată… Aş avea mai multe, dar aleg să postez numai trei dintre creaţiile handmade ale unor bloggeriţe talentate. Pe celelalte le puteţi vedea dacă daţi clic pe linkuri.

Floarea handmade din fetru, lucrată de Vavaly:

floare roz hand made vavaly

Flori handmade din mărgele aşezate cu migală pe sârmuliţe – de Larisa Magdalena:

floare handmade margele

Felinare feline handmade purtând amprenta inconfundabilă a Olimpiei, create printr- o tehnică destul de complicată:

felinare feline hand made