Skip to main content

Jurnal de femeie simplă 51 – Gâsca proastă

Astăzi (25 septembrie 2014)…, bolnavă de dorul de a scăpa câteva ore de griji şi de treburi, dacă mă veţi întreba ce mai meșteresc eu…, voi considera că mă luaţi peste picior.

Afară… nu-i niciodată ca în apartament, iar în grădină… nu-i niciodată ca în ghiveci.

În casă… am dus castronelul cu lapte şi cereale, ţigările şi ciocolata, iar în bucătărie… am uitat pixul şi agenda în care notez lucrurile pe care le am de făcut.

Sunt îmbrăcată cu… Mai degrabă aş spune că sunt învăluită în muzica pe care o ascult acum… – respiraţia uşoară a copilului ce doarme, micile tropăieli ale pisicuţei ce aleargă prin sufragerie şi clopoţelul care îmi spune că am mesaje pe facebook.

Ce cărți citesc zilele astea… recitesc nişte pasaje din Insulele lui Thomas Hudson, de Hemingway şi am un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare: să scriu pe blog despre câteva dintre impresiile pe care mi le-a lăsat această carte.

Am învățat… să tac, pentru că “tot ce spui poate fi folosit împotriva ta”, motiv pentru care le sunt recunoscătoare atât “prietenilor”, cât şi celorlalţi. 😀

Mă gândesc… la prea multe în acelaşi timp, aşa că aștept/sper  prind clipe libere, să mă destind cu porcăriile văzute pe cbs reality. 🙂

Un citat/proverb favorit… Doar gâsca proastă vine la biserică atunci când predică vulpea. Legat de subiectul “biserică”, o fotografie preferată… Church of our lady, Bruges. Legat de celălalt subiect, mă abţin… 😀

church of our lady, Bruges, Belgia

Comments
 • ionut September 25, 2014 at 2:05 pm

  Bună ziua! Ați postat pe http://ancavrinceanu.blogspot.ro/2012/09/copacul-cu-fructe-ciudate.html despre acel pom cu fructe ciudate în Ploiești. Vă mai aduceți aminte unde anume, cu exactitate? Eu caut de mult asemenea fructe, pentru a răsădi acel pom.

  • Vienela September 25, 2014 at 2:45 pm

   Buna, Ionut! Am gasit acesti copaci in zona depoului de tramvaie de la nord. Langa depou este o linie de tren, dar inainte de a ajunge la linia ferata sunt un soi de placi de beton stivuite care se vad de departe. In dreptul acelor placi erau copacii respectivi. Dar nu stiu daca mai exista, caci sunt vreo trei ani de cand nu am mai fost pe acolo.

 • Radu September 25, 2014 at 3:16 pm

  Deci, ce mai meştereşti tu? 😉
  Glumeam, nu vreau să te iau peste picior!

  • Vienela September 29, 2014 at 9:59 am

   😀 As fi putut baga mana in foc ca de asta te vei lega. Incep sa te cunosc. 🙂

 • vavaly September 25, 2014 at 5:37 pm

  ce fel ai legat categoriile intre ele… hai ca mi place. in rest, printre randuri se simte ca a venit toamna si ca iar te-a intepat vreo “albina”.

  • Vienela September 29, 2014 at 10:00 am

   M-am inspirat de la Matilda, sa fiu sincera. Ea este cea care are mereu idei deosebite.

 • Dana Lalici September 25, 2014 at 7:22 pm

  ceva ai patit tu…doar ca sunt eu rea franta in seara asta, ca altfel acum m-as arunca pe facebook sa iti scriu…

  • Vienela September 29, 2014 at 10:01 am

   Danuta, Danuta, tu si Vavaly m-ati uimit cu reactia prompta… Primiti imbratisarea mea! :*

 • Blog personal, nu chiar personal | Iubesc Viaţa September 26, 2014 at 7:23 pm

  […] necompletat, caut pe internet printre proverbe şi îl aleg pe cel care îmi iese primul în cale. Proverbul cu gâsca proastă s-a nimerit să se potrivească unei situaţii despre care tocmai aflasem, însă acea situaţie nu […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.