Astăzi (28 august 2014)… este prima mea zi de concediu. Cât va dura nu ştiu, dacă voi intra măcar pentru a-mi verifica mailurile, iar nu ştiu. Cert este că (măcar) până luni am de gând să nu mai scriu nimic, să nu fac nimic. Mi-e dor de cărţi, mi-e dor să lenevesc citind, mi-e dor să mă las sedusă

Afară… mă aşteaptă viaţa. Mi-e dor să-mi fie cald, să-mi fie frig, să mă doară tălpile, să îmi ardă urechile, să-mi fie sete şi foame, să aud bârfe şi să mă pierd în mulţime…

În grădină… e totul ud.

În casă… caută Mihai de o jumătate de oră dopul de la cadă. Îl declar dispărut (dopul), probabil mort în războiul dintre umani şi felină.

În bucătărie… am gătit în ultimul timp -cu spor- cafele, salate şi sandvişuri.

Sunt îmbrăcată cu… bermude galbene şi tricou într-un amestec dezordonat de galben şi verde prăzuliu, cu ceva pietricele lipite la baza gâtului. Mă bate gândul să scriu cândva un articol despre acest tricou, că tare îmi e drag.

Ce muzică ascult acum… valurile făcute de apa din cadă (vă rog să reţineţi că scriu o parte din acest articol în data de 27 august, în timp ce aştept să se facă ora 23, 59, să declar închis concursul).

Ce cărți citesc zilele astea… cei doi neuroni au fost în vacanţă, deci toate cărţile stăteau închise… Abia de acum încep a le deschide…

Ce mai meșteresc eu… visez la o mare curăţenie în casă.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să revin cu forţe proaspete din concediu. Am de gând să dorm mult, căci oboseala cronică e periculoasă.

Am învățat… că unii oameni sunt afurisiţi de mici. Am întâlnit zilele trecute un puşti de vreo 16-17 ani care o înjura de zor pe o bloggeriţă, într-un articol mizerabil.

Sunt recunoscătoare… domnului responsabil cu împins aeru pe talentirosit. Ori de câte ori scrie, chipul meu se înseninează. :)

Mă gândesc… la întrebarea pusă de colega mea pe concursul de blogging: care este unitatea de măsură a corectitudinii?

Aștept/sper… să inchei acest articol (este deja ora 7, 10 – am dormit 5 ore) şi să declar fericită că sunt în concediu.

Un citat/proverb favorit… A te aştepta ca lumea să te trateze just pentru că eşti o persoană bună, e ca şi cum te-ai aştepta ca un taur să nu te atace doar pentru că eşti vegetarian.

O fotografie preferată

femeie citind intre flori