Skip to main content

Jurnal de femeie simplă 45 – Furtună de vară

Astăzi (o zi oarecare din august 2014)… mi-e cerul alb de soare, la degetul arătător am o băşică, pisica sare pe şifonier, cardul s-a golit, am rufe de spălat, din cafea nu mai iese abur, băieţii încă dorm, fug să fac un duş.

Afară… abia acum am simţit canicula.

În grădina… soacrei mele roşiile sunt îmbietoare. Sper să ne aducă şi nouă câteva.

În casă… am impresia că am fost loviţi de uragan. Răstoarnă asta mică tot ce îi iese în cale.

În bucătărie… puiuţa a primit un pliculeţ de hrană umedă cu somon. Parcă aş vrea şi eu o viaţă de pisică

Sunt îmbrăcată cu… haine foarte lejere, de vară.

Ce muzică ascult acum… The Rumjacks – An Irish Pub Song.

Ce cărți citesc zilele astea… Furtună de vară, Dan Virgiliu.

Ce mai meșteresc eu… până când voi reuşi să pun plase la geamuri, vreau să îi fac pisicuţei un ham, să o pot stăpâni vreme de o aerisire serioasă a casei.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să fac gomboţi cu prune.

Am învățat… că tăcerea, la noi, nu e de aur.

Sunt recunoscătoare… celor ce nivelează drumuri pentru mine.

Mă gândesc… să ofer uneia dintre participantele la provocare cartea Never let me go, de Kazuo Ishiguro. Îi mulţumesc Laviniei pentru cadoul nesperat.

Aștept/sper… la zile mai bune, observ că vin zile mai rele. Toate-s pe dos la noi…

Un citat/proverb favorit… “Nu-mi place mutrişoara asta grăbită să se apuce de cine ştie ce drăcovenii după ce voi pleca. Oricum bucură-te că ne-am cunoscut cu o întârziere de vreo zece ani, altfel nu m-aş fi putut abţine şi ţi-o şifonam cu entuziasm. Aşa, iată-mă mângâindu-mi pumnii cu un gest idiot şi dându-ţi, totuşi amabil, bună seara. ” – Furtună de vară.

O fotografie preferată

dalie

Comments
 • Adriana August 12, 2014 at 6:34 am

  …o zi usoară şi faină să ai, Vienela. Există hamuri pentru pisici la pet-shop, dar cred că te poti incumeta sa faci şi tu. Mama unei amice iesea cu pisica in ham in fata blocului. Ne uitam chiorâş dar ei nu-i păsa. Dacă ar fi sa scriu un jurnal, in afara ca ar fi plictisitor şi abundent in personaje necuvântătoare, la faza cu ce ascult sunt pas totdeauna, căci nu mă omor după muzică; iar la ce meşteresc e totdeauna cu…cântec pentru că nu-mi ies decat anumite lucruri. Poate de aceea nici nu mă omor foarte tare după lucrurile hand made. Bravo lor şi cam atât. Te pupic.

 • Radu August 12, 2014 at 7:47 am

  Ham pentru pisici? Hai să văd şi asta! 🙂

 • Ana Q. August 12, 2014 at 10:17 am

  Eh, inteleg cum e cu canicula si cat de coplesitoare poate sa fie abia cand ajung seara dupa 7 acasa. La birou e ok, aer conditionat, viata! M-as putea muta aici pe timpul verii, un sac de dormit, sa ne faca si niste dusuri si dressing-uri si o sa fim mereu ready to work…chiar si in miez de noapte. 😀

 • Javra August 12, 2014 at 5:55 pm

  Veşti bune: canicula abia a început. Şi, ca supliment, dacă suntem cuminţi, poate avem parte şi de seceta anunţată la începutul sezonului.

 • Zina August 13, 2014 at 5:58 am

  De ce te cmoplici cu hamul ? Pune-o într-o cutie cu capac și perforează puțin capacul pentru aerisire. Cât aerisești tu, precis nu moare !
  Îmi place mult fotografia cu dalii !

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.