Astăzi (8 iulie 2014)… mă resimt după ziua încărcată de râsete, povești, țipete, conjugări ale unor verbe, plimbări prin cartier în căutarea balenelor, urcări și coborâri de trepte. Pe scurt, o zi petrecută în totalitate cu nepoții…

Afară… continuă să fie cald, chestie care mă face să stau tot mai mult pe afară, neglijând aproape orice treabă prin casă.

În grădina… prin care m-am plimbat ieri am găsit flori mov ce au devenit pe loc preferatele micuțului meu nepot. A dăruit câte una fiecărei femei din familie.

În casă… trebuie să mă laud iar cu pisicuța mea, care a primit și nume între timp. O strigăm (și ea nu prea răspunde) Miți sau Miținio (întru amintirea mondialelor de fotbal). Este cea mai frumoasă, mai cuminte, mai jucăușă și mai dulce pisicuță din lume.

În bucătărie… ne-a răsfățat Mihai cu clătite, iar eu plănuiesc să fac astăzi ceva mai răcoritor. Idei?

Sunt îmbrăcată cu… pantaloni scurți, bleu cu floricele, tricou cărămiziu, brățară.

Ce muzică ascult acum… mai nou, muzica mea preferată este zgomotul globulețului cu care joacă fotbal pisicuța. Are un zdrăngănit aparte, mai ales la prima oră a dimineții, când e somnul mai dulce. :)

Ce cărți citesc zilele astea… Împreună cu nepoata mea, am trecut la povești de vacanță. Fetița cu chibrituri și Rățusca cea urâtă au fost primele, de acomodare…

Ce mai meșteresc eu… am în plan ceva cu scoici, însă nimic concret deocamdată.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să mai trăim până atunci.

Am învățat… că uneori trebuie să pui omul în fața faptului împlinit, pentru a-l sili să acționeze.

Sunt recunoscătoare… sunt?

Mă gândesc… de zece zile că pisica noastra se crede câine. Prinde obiecte în dinți și fuge cu ele prin casă. Nu m-ar mira să caute locul în care să le îngroape. :)

Aștept/sper… niște răspunsuri astăzi… Oare toată lumea e în vacanță?

Un citat/proverb favorit… ”Haiducii din doine, balade si idile erau liberi si fericiti ca pasarile, animalele si pestii care zburda prin codri. De cum venea primavara, haiducii cei harnici plecau in padure. Acolo ei cintau suflind din frunza si lasindu-i pe boieri cu buza umflata.” Perla de la Bac

O fotografie preferată

libelula