Astăzi (18 iunie 2014)…

mă încearcă o senzaţie stranie, fără nume şi fără descriere, poate din cauză că cerul este negru, aşa cum numai toamna târziu poate fi văzut, iar prin fereastra deschisă zăresc, în copăcelul din faţa blocului, flori uimitor de frumoase ce îşi trimit parfumul în cele patru zări. E un amestec de primăvară cu toamnă la geamul meu… Începe un nou Jurnal de femeie simplă 38 – Catalpa.

Afară… e frig, plouă şi eu trebuie să ies.

În grădina… a crescut un nuc. Îi bate surorii mele  în geam cu fructele sale dure.

În casă… e curat, aerisit, parfumat, cald şi bine.

În bucătărie…

mă îndop de câteva zile cu iaurt natur amestecat cu gem de căpşuni. Un deliciu!

Sunt îmbrăcată cu… pantalon albastru şi cămăşuţă albă, fără maneci.

Ce muzică ascult acum… tastele ce adună, literă cu literă, jurnalul meu online.

Ce cărți citesc zilele astea… nu citesc. Sunt în grevă până când îmi amintesc la cine am găsit, acum o săptămână, două, o recomandare de carte.

Ce mai meșteresc eu…

citesc articole înscrise la concursul Lenjeria mea de pat.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să profit de prima zi călduroasă pentru a merge la grădina zoologică.

Am învățat… că pomişorul din faţa geamului meu se numeşte catalpa şi este un arbore exotic originar din America de Nord. Îi place solul afânat, cu umiditate multă. Această specie este sensibilă la temperaturile mici, aşa că preferabil ar fi să fie plantată în zone cu ierni blânde. Catalpa are flori superbe şi fructe ascunse în teci lungi.

Jurnal de femeie simplă 38 - Catalpa

Sunt recunoscătoare…

gândului de pe urmă, care mi-a amintit că trebuie să dau block unor persoane de pe facebook, să nu le mai întâlnesc. Şi mie îmi sunt recunoscătoare, că am avut inspiraţia de a-mi cumpăra o păturică subţire, moale, plină cu mingi de baschet. Îmi aduce aminte de CSU Asesoft Ploiești. :)

Mă gândesc… cu un real dezgust la ceașca de cafea ”verde” pe care m-am străduit într-o zi să o beau. Nu voi înţelege niciodată de ce oamenilor li se pare bun acest sortiment…

Aștept/sper… cu nerăbdare ziua în care vom ieşi la un pahar cu vin împreună cu F şi M. :-P Până atunci, Jurnal de femeie simplă 38 – Catalpa

Un citat/proverb favorit… ”Să vrei să fii altcineva e o risipă a persoanei care ești.” Kurt Cobain

O fotografie preferată

plaja