Astăzi (6 mai 2014)… se anunță a fi o zi însorită. Dacă și veștile pe care le aștept vor fi la fel de frumoase, zâmbetul meu va avea culoarea caldă a chihlimbarului. Deocamdată, are numai parfum de prietenie și aromă de încredere.

Afară… s-au trezit castanii, din câte am băgat de seamă ieri. Mi-am adus o mică bucățică în casă, văduvind un copac de una dintre flori. Am de gând să dau o fugă în piață, să văd ce flori găsesc pe la bătrânele ce stau la colț de stradă. Am chef să mă joc de-a ikebana. :)

În grădina… zoologică a Ploieștiului am de gând să îmi petrec duminica ce vine, dacă nu apare nici o schimbare de plan. Dacă îmi voi aminti la timp, probabil mă voi întoarce și cu niște fotografii, căci anul trecut am admirat un tigru bengalez de cartea recordurilor, o frumusețe uriașă, cu o blană parcă abia scoasă din mașina de spălat.

În casă… e liniște.

În bucătărie… miroase a lapte cald, a cafea proaspată, a gumă de mestecat mentolată, a energie descătușată, ce se vrea consumată.

Sunt îmbrăcată cu… blugi, tricou roz, bluză de trening într-un amestec simpatic de crem, alb și bleu.

Ce muzică ascult acum… să mint, să nu mint? Să aleg o melodie care îmi place și să spun două vorbe despre ea? Sau voi știți deja că dimineața, în casa mea, de cele mai multe ori e liniște?

Ce cărți citesc zilele astea… am redeschis În căutarea timpului pierdut, căci se potrivea gândurilor mele de ieri.

Ce mai meșteresc eu… astăzi voi meșteri niște prăjituri cu fructe, deși nu se numără printre preferatele băieților mei. Le voi face pentru mine și pentru nepotul meu, care îmi seamănă la gusturi mai mult decât îmi seamănă Ionuț.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să îmi organizez o scurtă ieșire la Bușteni, măcar pentru câteva ore. Aștept să se oprească ploile și să se usuce pământul.

Am învățat… că stăpânirea de sine este extrem de importantă în momentele cheie.

Sunt recunoscătoare… da, sunt, chiar sunt. Și uimită, și fericită…

Mă gândesc… la cât ar fi de frumos ca fata din poza de mai jos să fie găsită, iar finalul să fie unul fericit… :)

Aștept/sper… să mă întâlnesc prin blogosferă cu propria mea imagine, reprezentată de bannerul al cărui cod mi l-a scris aseară nepotul meu.

<a href=”https://www.vienela.ro”><img src=”https://vienela.ro/wp-content/uploads/2014/05/avatar.jpeg” alt=”Iubesc Viata” width=”150″ height=”150″ /></a>

Un citat/proverb favorit… ”Există înfrângeri care nu coboară, ci înalță.”

O fotografie preferată

Update: Fata a fost gasită… :) Să mai spună cineva că facebook-ul nu este bun… :)

cautare