Skip to main content

Jurnal de femeie simplă 27- Pe covorul foșnitor

Astăzi (24 martie 2014)… m-am trezit de cum s-a luminat, lucru care nu mi se mai întâmplase de mult. Am visat că mă plimbam cu un blogger (nu dau nume) printr-o pădure de foioase și el îmi punea frunze ruginii în păr, mă lua în brațe și mă învârtea ca într-un dans primordial, apoi mă prindea de mână și împreună alergam pe covorul foșnitor al pădurii. 🙂

Afară… mi-am făcut obiceiul de a ieși în fiecare zi, indiferent dacă am sau nu treabă. Mă plimb, mă bucur de soare, de prieteni, de viață. Sunt mai ceva decât Popeye cu spanacul lui… La fiecare întoarcere acasă îmi studiez picioarele, să văd dacă s-au mai umflat mușchii. 😀

În grădina… soacrei mele am plănuit să plantez sâmbătă niște căpșuni și câteva semințe de tărtăcuță, că cele plantate în ghiveciul meu nu dau semne prea bune, deși acum câteva zile arătau excelent.

În casă… robotesc de câteva zile ca nebuna, pentru a menține curățenia, de unde și ideea cu păianjenul blestemat, chiar dacă asemănarea se oprește aici. Am casa plină de neamuri venite în ”cantonament”… 🙂

În bucătărie… terminasem de făcut ordine la 7 dimineața.

Sunt îmbrăcată cu… pantaloni roz cu floricele și tricou bleu. Dacă mi-aș prinde o clamă galbenă în păr (Dănuța, să știi că nu m-am tuns) și aș încălța niște șosete verzi, a sorcovă aș arăta.

Ce muzică ascult acum

”E haiduc, și e vestit,

Andrii Popa cel voinic…

Și-are frați de cruce șapte,

Ce-au supt sângele cu lapte

Și nu-i pasă de nimic,

Andrii Popa cel voinic.” Phoenix

Ce cărți citesc zilele astea… Visul lui Machiavelli, de Christophe Bataille. O carte halucinantă, a cărei recenzie nu știu cine s-ar încumeta să o facă.

Ce mai meșteresc eu… mi-am făcut un fular alb, imens, de care sunt mândră și pe care abia aștept să îl port la iarnă, dacă nu cumva va rămâne înghesuit pe undeva, căzut în uitare.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să mănânc omletă cu ceapă verde până când ajung la saturație.

Am învățat… un copil cât este de important să citească, să nu lase nici o zi să treacă până când nu învață ceva, orice ar fi acel ceva. Astăzi se duce la bibliotecă să împrumute Aventurile lui Tom Sawyer.

Sunt recunoscătoare… față de Florin Marin, general manager Salon du Mariage Toujours l’Amour, care mi-a acordat 100 de puncte pentru articolul Salon du Mariage Toujours l’Amour- Nunta cu tematică.

Mă gândesc… să nu întrerup plimbările în aer liber, chiar dacă va ploua, după cum s-a anunțat și după cum avertizează cerul deodată cenușiu.

Aștept/sper… ca urarea mea să ajungă până la Iuliana.

Să-ți fie viața senină, fiecare dimineață să te găsească sănătoasă și la fel de frumoasă ca astăzi! La mulți ani!

Tot astăzi își serbează ziua de naștere Diana Z., căreia îi doresc tot binele din lume! La mulți ani!

Un citat/proverb favorit… ”Se descoperă jungle. În aceste jungle, orașe. În aceste orașe, piei gri, limbi despicate, piramide, cifre. Cartografii mor de epuizare.” Visul lui Machiavelli, de Christophe Bataille.

O fotografie preferată…, găsită la Irina, care are mâini de aur.

 femeia fluture

Comments
 • Anca March 25, 2014 at 6:43 am

  ooo, ai ceva activitate
  in simplitatea lucrurilor, asta e o viata frumoasa 🙂

 • Silving March 25, 2014 at 6:52 am

  Ce supriza! Am vazut acolo la newsfeed pe FB ca ai postat ceva in Diolastilis F. si de curiozitatea numelui am vazut cum se deschide imaginea mea,ca sa vezi cum se intampla lucrurile astea cand e ceva de vazut :D.
  Multumesc frumos,Vienela,pentru apreciere! 🙂
  Zi frumoasa si plimbare placuta!Cand e soare,cel putin,nici nu e de stat in casa cand primavara te cheama afara cu atatea culori.

 • Adriana March 25, 2014 at 6:54 am

  Eu mă bucur să-ţi simt vorbele şi mă bucur de faptul că ţi-am auzit vocea zglobie. Prieteni, ştiţi ce voce de domnişoară are Vienela? Mă rog ca orice umbră să te ocolească şi tare mă mir de visul tău. Te pupic. Las şi eu o urare pentru Iuliana. De ceva vreme, de când nu mai sunt constantă pe aici, am cam rătăcit-o printre răsfoirile mele.La mulţi ani, petală călătoare!

 • vavaly March 25, 2014 at 9:54 am

  se simte aer de primavara si mai mult soare in scrierea ta de azi. se simte ca iti faci veacul mai mult pe afara. ceea ce ma bucura pentru tine.
  deci nu te-ai tuns? inseamna ca nu simti chiar asa d emult nevoia de o schimbare :). ai facut schimbarea iesind din casa .

 • Sonia March 25, 2014 at 10:20 am

  Un copil care a învăţat frumuseţea cititului… Dacă tu crezi că se încadrează printre posibilii benificiari ai Semnului SPRE carte, am putea să-i trimitem mai multe volume. Aştept doar un semn.

 • Andreea D. March 25, 2014 at 10:27 am

  Sper să nu renunţi la plimbările acestea. Deja a venit primăvara, chiar dacă au venit şi câţiva stropi de ploaie.
  Felicitări pentru cele 100 de puncte!

 • Iuliana March 25, 2014 at 12:41 pm

  Draga mea, multumesc mult pentru surpriza si pentru urari. Mie imi place tare mult noua Vienela care se plimba, citeste si se bucura de viata si de primavara. Iti doresc cat mai multe raze de soare in viata si in suflet! Pup! 🙂

 • belgianca March 25, 2014 at 1:59 pm

  Felicitari pentru puctaj! Si pentru plimbari…
  Eu incep sa ma simt ca in desert: noaptea e frig de crapa pietrele, ziua lesin de cald cu geaca neagra in plin soare. Dar bine ca e soare!

 • Radu March 25, 2014 at 3:41 pm

  Deci tu ai câştigat proba aia! Şi ai tăcut mâlc! 🙂

 • Pinky Rainbow March 25, 2014 at 5:59 pm

  Ce ma bucur ca ai revenit cu forte proaspete si cuvinte mai pozitive! Ti-am dus dorul! :*

  P.S. Putem merge la piscina amandoua, ca deh, doar amandoua ne-am numarat printre castigatorii nuntii. :))

 • viatanomada March 25, 2014 at 6:42 pm

  felicitari, ma bucur pentru darzenia si implicarea ta, esti plina de viata si ai multe de facut, e primavara, bucura-te!

 • Javra March 25, 2014 at 10:50 pm

  Felicitări pentru cele 100 de puncte!
  Vei termina mai sus concursul decât cel din toamnă, vei vedea.

 • Andra March 27, 2014 at 12:01 pm

  Eu mi-am propus sa pun in pamant niste seminte de pepeni daca poti sa crezi. Chiar sunt curioasa daca vor iesi macar unul, doi. Daca ies poate trec la nivelul urmator, leguminoase.

 • Traian March 27, 2014 at 3:00 pm

  ceva activitate ai intr-o zi, e bine ca nu ai timpi morti si faci ceva pentru tine

 • Dana Lalici March 28, 2014 at 6:01 am

  Nu te-ai tuns? Ei, vorba cuiva, inseamna ca era o schimbare prea mare…Scumpa mea, nu stiu cum stai cu netul, dar cand il stabilizezi da un semn, ca mi-e cam dor de tine. 🙂

 • Chiar se întâmplă | Iubesc Viaţa August 17, 2014 at 12:18 pm

  […] Sonia, copilul despre care spuneam că vrea să citească Aventurile lui Tom Sawyer este nepotul meu. Îți mulțumesc mult pentru intenție, dar cred că […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.