Astăzi (11 martie 2014)… aștern o nouă pagină în jurnal, o pagină în care sper să pot scrie fără să mă las copleșită de pesimismul ce mă învăluie în tenebrele lui în ultimul timp.

Afară… văd în fiecare zi câte o rază subțire de soare. Zilele trecute nu avea mare putere, dar avea ambiție și nu se lăsa alungată de vântul ce împingea cu putere norii spre ea.

În grădina… bucătăriei mele se zăresc vreo zece fire de tărtăcuță, răsărite la primul zâmbet al soarelui.

În casă… e liniște, o liniște care nu îmi face bine. Să cante Ricchi e poveri, că ei îmi dau o stare de bine cu veselia pe care o afisează.

În bucătărie… nu intru… Mă sperie frigiderul ăla gol…

Sunt îmbrăcată cu… colanți și un tricou lung cât o rochiță.

Ce muzică ascult acum… Sara perche ti amo…

Ce cărți citesc zilele astea… Cartea ceaiului, de Okakura Kakuzo, în paralel cu cartea La capătul curcubeului, pe care preconizez că o voi termina de ziua mea, în septembrie, dacă citesc în acest ritm.

Ce mai meșteresc eu… îmi pun gânduri în ordine, renunț la oameni care îmi strică dispoziția și sper să îmi fac timp mai mult pentru mine și pentru cei ce îmi sunt dragi.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să trăim până atunci… Un lucru plănuit pentru mâine: să mă tund scurt, cât mă va lăsa inima de scurt.

Am învățat… că nu tot ce zboară se mănâncă și că nu toți cei care îți zâmbesc te plac.

Sunt recunoscătoare… vointei mele, care mă ajută să nu le spun unora în față ”mai du-te dracu de jeg!”.

Îi mai sunt recunoscătoare Kadiei, de pe blogul căreia am aflat de filmul Soția călătorului în timp.

Mă gândesc… că sunt femeie și nimic din ceea ce simte, gândește sau face o femeie nu-mi este străin.

Aștept/sper… ca până la 1 mai să revin la forma în care eram înainte de a avea blogul, să pot colinda munții de care îmi este atât de dor.

Un citat/proverb favorit… Nu te lăsa copleșit de impresiile altora, nu da explicații celor care nu au legătură cu problemele tale, renunță la ”prieteniile” care îți răpesc timp și energie, oferindu-ți în schimb nervi și dezamăgiri. Vienela.

O fotografie preferată

mâțișori