Skip to main content

Jurnal de femeie simplă 24- Idei pentru Martie

Astăzi (25 februarie 2014)… amestec tristeți și bucurii, într-un vârtej care mă amețește. M-am jucat cu noul blog de pe wordpress până când m-am îndrăgostit de el și până când i-am făcut poftă soțului meu să scrie pe blogul deschis de el acum doi ani. În acest timp, m-am tot întrebat cum aș putea să o ajut pe Adriana, care plănuiește o mutare de pe blogspot pe wordpress.

Afară… a nins trei fulgi aseară, cât să ude iar strada.

În grădina… soacrei mele sper să văd la vară mișunând ceva drăgălaș. Mă gândesc să îi cumpăr o pereche de iepuri, să aibă de lucru și noi să ne bucurăm de frumusețea micilor vietăți când mergem în vizită.

În casă… este cald, deși nu am aprins centrala. Avantaj noi, că avem pereții izolați și că țevile de căldură ale blocului ne trec prin apartament.

În bucătărie…, de când avem meniu de criză, mâncăm zilnic ciorbe sau supe, cartofi gătiți în toate felurile posibile și gogosi simple (500 g făină, 2 ouă, un cubuleț drojdie, arome, un strop de lapte).

Sunt îmbrăcată cu… trening alb, tricou negru.

Ce muzică ascult acum… Cargo, Nu mai am țigări.

”Cântă cocoșul, e dimineață.

Bag capu-n pernă, sună și ceasul.

Prin jaluzele soarele-apare,

Iau ceasu-n mână și-l calc în picioare.

Până la urmă, mă scol și … pace.

Îmi beau cafeaua și… și… și…

R: Nu mai am țigări, nu mai am țigări,

Nu mai am țigări, nu am ce fuma!”

Ce cărți citesc zilele astea… lupt în continuare cu cartea La capătul curcubeului și îmi place tot mai mult. Nu vă mirați prea tare… Are 613 pagini, surprizele se țin lanț, computerele sunt mult evoluate, personajele sunt simpatice, chiar și atunci când își dau arama pe față, iar ideea unei altfel de manipulări prin intermediul reclamelor este aproape realistă.

Ce mai meșteresc eu… am tot meșterit la noul blog, până când am ajuns să cred că nu vreau să îl mai șterg. Dar ce să fac cu el? 🙂 Mă enervează că nu pot pune titlurile cu litere de mână, litere care să îi dea un aspect feminin.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să vizitez mai multe bloguri, să aflu ce au mai scris prietenii mei. La Gabriela nu am ajuns nici acum, deși îmi tot propun de câteva zile.

Am învățat… că nu mă pot concentra la nimic când nu am țigări.

Sunt recunoscătoareNinei, pentru ajutorul pe care mi l-a oferit. Dacă nu aveți idei pentru cadourile de 1 și 8 martie, la Nina găsiți ceva foarte, foarte drăgut, potrivit pentru dependenții rețelelor sociale.

Mă gândesc… să vă întreb dacă știți vreun avocat binevoitor în Ploiești sau Iași, pentru o problemă a unei persoane ce îmi este dragă.

Aștept/sper… să mai găsesc astfel de postări la Ana-Maria, pentru că m-am distrat citind despre cum ar discuta Alice cu Cenușăreasa despre rețetele de prăjituri găsite pe internet. 🙂

Un citat/proverb favorit… ”O străfulgerare mi-a brăzdat creierul și imaginea cu mine gol dansând în întunericul gârlei m-a trezit definitiv din amorțeală. Tămâie! Asta era! În nări îmi pătrundea miros de tămâie. O secundă am înghețat. Oare am murit?” Adrian Manea, Zburătorul.

O fotografie preferată

luna si umbrele

Comments
 • Andreea D. February 25, 2014 at 9:57 am

  Eu nu mă pot concentra la ceva când aştept nişte veşti…nu mai vin!!! 🙁

 • Cristina P February 25, 2014 at 9:59 am

  hihi ce ma bucur ca it place word press. eu sunt mare fan de cand exista 🙂

 • Lavinia Humeniuc February 25, 2014 at 10:29 am

  La mine nu a nins mai deloc toata iarna dar de plouat , ploua din cand in cand.
  Nu stiu nici un avocat…dar sper sa isi rezolve problemele prietena ta.

 • Radu Thor February 25, 2014 at 10:52 am

  🙂 “Nu mai am țigări, nu mai am țigări,
  Nu mai am țigări, nu am ce fuma!” 🙂
  Face bine la sănătate!

 • Ana-Maria February 25, 2014 at 11:11 am

  Mutarea este simpla(sau era): se salveaza tot blogspotul in computer si apoi se aseaza prin download , pe platforma de wordpress.
  Si lasa-le incolo de tigari…uite , acum ai oportunitatea sa renunti la ele , DEFINITIV!!!!! 🙂
  Multam’ de reteta de gogosi… 😉

 • Pinky Rainbow February 25, 2014 at 11:40 am

  Trebuia sa iti faci blog pe blogspot, nu wordpress. La blogger se poate sa fie titlul cu scris de mana.. 😀

 • Andreea February 25, 2014 at 1:47 pm

  File de jurnal scurte si la obiect! Bravo si tot asa sa fie!

 • Adriana February 25, 2014 at 3:53 pm

  Mă chinuie talentul rău. Am ajuns la concluzia că nu am răbdare. Cred că voi cere ajutor, pentru că nu mai am entuziasmul de la început. Dar nu mă las! Să-ţi trimit ţigări? Îţi trimit…să ştii!

 • mihaela February 25, 2014 at 7:57 pm

  In apartamentul nostru vara e bine, dar iarna e frig.

 • Javra February 25, 2014 at 9:05 pm

  Cică lipsa de nicotină te face mai coerent în gândire… Când m-am lăsat de fumat, în primele zile parcă deliram. Iată o şansă de a te lăsa definitiv de fumat: lipsa banilor.

 • gabi February 26, 2014 at 5:53 am

  O ajut eu sa-l mute daca vrea

 • vavaly February 26, 2014 at 10:31 am

  vroiam sa ma leg si eu de tigari, dar au zis altii asa ca te las in pace :). bugetul de criza ma enerveaza si pe mine cand sunt nevoita sa gatesc cu ajutorul lui. exact atunci visez numai la fructe de mare, prajituri si fructe exotice:))

 • Silving February 26, 2014 at 4:59 pm

  Vezi ca sunt teme care sunt cumva mai caligrafice,altfel nu se poate schimba scrisul decat daca platesti pt o customised theme.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.