Skip to main content

Jurnal de femeie simplă 23- La capătul curcubeului

Astăzi (18. 02. 2014)… nu am nimic plănuit, dar știu că pe parcursul zilei voi găsi câte ceva cu care să îmi ocup timpul, ceva care să îmi coloreze ziua. 

Afară… a plouat aseară. Sunt total dezorientată: în ce anotimp suntem?

În grădina… nemărginită a facebook-ului am aflat că există o firmă care angajează OSPĂTĂRIȚ pentru Grecia. 🙂

În casă… am reușit, nu știu prin ce minune, să păstrăm curățenia mai mult de 24 de ore…

În bucătărie… am gătit duminică o tavă de cartofi tăiați rondele, cu șuncă afumată, ceapă și ardei gras roșu, apoi gogoși care miroseau bestial a lămâie și vanilie. Toată povestea ne-a costat în jur de 10 lei, ceea ce îmi dovedește încă o dată că, atunci când nu ai bani, fiecare leu este important.

Sunt îmbrăcată cu… blugi și bluziță bleu, cu mâneci evazate.

Ce muzică ascult acum… Bruno Mars, habar nu am ce melodie…

Ce cărți citesc zilele astea… După cum vă veți da seama puțin mai târziu, dacă veți citi până jos, citesc La capătul curcubeului, de Vernor Vinge. Acum doi ani nu aș fi înțeles mai nimic din carte, pentru că autorul folosește multe cuvinte și expresii pe care le poți întâlni în online. Are și o mulțime de personaje, pe care abia reușesc să le țin minte… 🙂

Ce mai meșteresc eu… mi-am meșterit sâmbătă toată bucătăria, de la țevile de gaz și până la gresie. Nu a rămas absolut nimic nelustruit. Lucea de curățenie (rețineți timpul verbului 🙁 ).

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să scriu câteva articole în avans, inclusiv partea cu citatul favorit din jurnalul săptămânal, pentru zilele din martie, când voi fi ocupată cu joaca de-a superblogul.

Am învățat… cum se pune pe blog butonul spre pagina de facebook a blogului, însă nu am reușit să îmi fac timp pentru a mă ocupa de el.

Sunt recunoscătoare… prietenului nostru Adi, știe el pentru ce!

Mă gândesc… la vremurile când eram plecată din țară și mă rugam de prietenii mei să vină la muncă în străinătate, ori de câte ori auzeam de câte un job.

Aștept/sper… din toată inima să ne gasim noi ceva de această dată, să ne putem reveni…

Un citat/proverb favorit… Pornind de la replica dată de Regina Roșie (personaj al lui Lewis Carroll), a apărut ”Ipoteza Reginei roșii, sau cursa Reginei Roșii, teorie evoluționistă bazată pe fraza: trebuie să fugi cât de repede poți pentru a rămâne în același loc, teorie care sugerează că speciile sunt într-o continuă cursă pentru supraviețuire și trebuie să evolueze neîncetat pentru a se adapta și a se apăra de celelalte specii la fel de avansate, de-a lungul istoriei”. La capătul curcubeului, de Vernor Vinge (citatul este dintr-o notă de subsol, iar cartea, per total, îmi dă senzația că a fost tradusă de un elev de gimnaziu).

O fotografie preferată

singura solutie, propria evolutie

Comments
 • Radu February 18, 2014 at 7:26 am

  Îmi place parte aia cu timpul verbului! 🙂

 • […] nici pe Cristina din Moinești, Flavius are să-mi dea o bere, nu am apucat să mulțumesc Vienelei pentru leapșă și nici să îi spun cât de mult o apreciez, să văd fotografiile domnului Doru […]

 • AndreiBlog February 18, 2014 at 8:42 am

  Niciodata nu vei putea folosi alt timp la verb! :))

 • Ana-Maria February 18, 2014 at 9:07 am

  In bucatarie totul este la timpul trecut….am invatat asta inca din copilarie! 😛 😀
  Va tin pumnii sa va iasa cum va doriti rubrica “astept/sper”.

 • Iuliana February 18, 2014 at 9:18 am

  Toate ca toate dar poza de la final e…fara cuvinte 🙂 Cred ca indemnul ala ramane valabil indiferent ce intelege fiecare prin evolutie: profesionala, spirituala, chiar si materiala sau mai stiu eu cum.

 • Mihaela Dămăceanu February 18, 2014 at 12:37 pm

  Nici nu trebuie să reţinem timpul verbului, căci în contextul prezentat toate îl folosim la acelaşi timp.

 • Andra February 19, 2014 at 6:52 am

  Ce bine se leaga solutia cu propria evolutie de alergatul in viteza pentru a ramane pe loc. Sunt definitorii pentru civilizatia actuala. Cat o sa reziste si ea, poate face implozie si scapa Mama Natura de o specie nu doar inutila ci si periculoasa.

 • vavaly February 19, 2014 at 7:22 pm

  de curatenie si ordine ma bucur si eu din plin atunci cand este pentru ca stiu cat de repede se duce :).
  va tin pumnii sa va reveniti si sa va fie bine. m am gandit mult la tine cat am lipsit din online.
  poza de final ar trebui sa o avem fiecare gravata in mintea noastra.

 • Javra February 19, 2014 at 10:26 pm

  Pari a fi foarte ocupată toată ziua. Când mai scrii?

 • elly weiss February 23, 2014 at 1:22 pm

  Mie un cuvant mi s-a infipt in creier cand am citit: Superblog. Si nu mai spun nimic 😉

 • […] cărți citesc zilele astea… am terminat acum câteva zile La capătul curcubeului și nu am mai început altă carte, așa că voi profita de sfaturile primite de la […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.