Astăzi (18. 02. 2014)… nu am nimic plănuit, dar știu că pe parcursul zilei voi găsi câte ceva cu care să îmi ocup timpul, ceva care să îmi coloreze ziua.

Afară… a plouat aseară. Sunt total dezorientată: în ce anotimp suntem?

În grădina… nemărginită a facebook-ului am aflat că există o firmă care angajează OSPĂTĂRIȚ pentru Grecia. :)

În casă… am reușit, nu știu prin ce minune, să păstrăm curățenia mai mult de 24 de ore…

În bucătărie… am gătit duminică o tavă de cartofi tăiați rondele, cu șuncă afumată, ceapă și ardei gras roșu, apoi gogoși care miroseau bestial a lămâie și vanilie. Toată povestea ne-a costat în jur de 10 lei, ceea ce îmi dovedește încă o dată că, atunci când nu ai bani, fiecare leu este important.

Sunt îmbrăcată cu… blugi și bluziță bleu, cu mâneci evazate.

Ce muzică ascult acum… Bruno Mars, habar nu am ce melodie…

Ce cărți citesc zilele astea… După cum vă veți da seama puțin mai târziu, dacă veți citi până jos, citesc La capătul curcubeului, de Vernor Vinge. Acum doi ani nu aș fi înțeles mai nimic din carte, pentru că autorul folosește multe cuvinte și expresii pe care le poți întâlni în online. Are și o mulțime de personaje, pe care abia reușesc să le țin minte… :)

Ce mai meșteresc eu… mi-am meșterit sâmbătă toată bucătăria, de la țevile de gaz și până la gresie. Nu a rămas absolut nimic nelustruit. Lucea de curățenie (rețineți timpul verbului :( ).

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să scriu câteva articole în avans, inclusiv partea cu citatul favorit din jurnalul săptămânal, pentru zilele din martie, când voi fi ocupată cu joaca de-a superblogul.

Am învățat… cum se pune pe blog butonul spre pagina de facebook a blogului, însă nu am reușit să îmi fac timp pentru a mă ocupa de el.

Sunt recunoscătoare… prietenului nostru Adi, știe el pentru ce!

Mă gândesc… la vremurile când eram plecată din țară și mă rugam de prietenii mei să vină la muncă în străinătate, ori de câte ori auzeam de câte un job.

Aștept/sper… din toată inima să ne gasim noi ceva de această dată, să ne putem reveni…

Un citat/proverb favorit… Pornind de la replica dată de Regina Roșie (personaj al lui Lewis Carroll), a apărut ”Ipoteza Reginei roșii, sau cursa Reginei Roșii, teorie evoluționistă bazată pe fraza: trebuie să fugi cât de repede poți pentru a rămâne în același loc, teorie care sugerează că speciile sunt într-o continuă cursă pentru supraviețuire și trebuie să evolueze neîncetat pentru a se adapta și a se apăra de celelalte specii la fel de avansate, de-a lungul istoriei”. La capătul curcubeului, de Vernor Vinge (citatul este dintr-o notă de subsol, iar cartea, per total, îmi dă senzația că a fost tradusă de un elev de gimnaziu).

O fotografie preferată

singura solutie, propria evolutie