Astăzi (4 februarie 2014)… m-am trezit gata obosită, atât de obosită, încât mi-a fost lene să îmi fac cafea. Am încercat să scriu așa, pe uscat, dar nu merge… Iau o mică pauză, cât să fug la bucătărie…

Afară… este un soare strălucitor, darnic, de parcă ar fi venit primăvara.

În grădina… bătrânei din poveste sper să nu apară nici o omidă, nici o lăcustă, nici un fel de dăunători.

În casă… trebuie să fac puțină ordine, să aerisesc și să mai trag un pui de somn.

În bucătărie… habar nu am ce să fac. Vasele sunt spălate, frigiderul gol (nimic gătit)… Aștept idei… Ceva care să se gătească repede, să fie gustos și nu foarte scump. :)))

Sunt îmbrăcată cu… hanorac alb și pantalon roșu. Noroc cu jurnalul, că îmi aduce aminte de șosete. Nu înțelegeam de ce îmi era frig… :)

Ce muzică ascult acum… îl aud pe Mihai sforăind…

Ce cărți citesc zilele astea… În serile în care nu mi se închid ochii de cum mă așez în pat, citesc de pe laptop tot ce prind de Orson Scott Card.

Ce mai meșteresc eu… te urăsc, întrebare nesuferită! Nu meșteresc nimic, deși am în cap o mulțime de schițe.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să răspund provocării lansate de băiatul meu și să fac un desen cu zâne.

Am învățat… că atunci când spun că ”nu mai pot de oboseală”, dacă îmi doresc să termin ce mi-am propus, reușesc fără probleme să mai muncesc vreme de câteva ore.

Am mai învățat că pe lume există oameni care te pot plictisi cu toate micile sau mai marile lor probleme, timp de luni de zile, fără să li se pară că fac ceva greșit, iar când tu ai nevoie de ei, UITĂ sau se prefac că nu te-au auzit (citit). Oare așa sunt toți cei care au ajuns mari șmecheri în marina militară?

Sunt recunoscătoare… fetelor cu care sunt prietenă pe facebook și care îmi dau like și share la fiecare postare.

Mă gândesc… la bucuria imensă pe care am simțit-o zilele trecute, când am aflat că Nicoleta, una dintre fetele care mă citesc mereu, a printat toate poveștile scrise de mine și de Adriana.

“Mie îmi place să le citesc ca pe o carte , nu pe scaun la calculator”. ”Știi doar că pasiunea mea e cititul și, dacă tot îmi place ceva, de ce să stau să caut toată ziua prin arhive de calculator și să nu merg direct la țintă, în biblioteca mea? Plus că există posibilitatea ca să uit ceea ce m-a impresionat și m-a emoționat la un moment dat, așa că e mai bine să-mi ”făuresc singură” cartea cu scrieri alese”. Și, apropos, ”dosarele” (că sunt două volume, unul Adriana, celălalt Vienela), și-au sporit considerabil consistența. Păcat că nu sunt cărți normale… ador cărțile, sunt obiectele la care țin cel mai mult și penrtu care rup din puținul meu ca să mi le achiziționez.”

Aștept/sper… ca schimbările majore pe care le plănuim pentru casă și familie să se materializeze și să ne fie de folos.

Un citat/proverb favorit

”Versul tău fie o aventură,

Vântului soră-n zori și-n perind,

Mentă și cimbru, câmp înflorind…

Să știi că restu-i literatură!”- Arta poetica, Paul Verlaine. De ce am impresia că am mai scris undeva aceste versuri?

Poate doriți să recitiți și Poezie despre poezie– Vienela… :)

O fotografie preferată

translucid 1