Astăzi (5 ianuarie 2014)… mă întreb dacă să public acest articol sau să mai aştept o zi, două. Sunt nerăbdătoare să îl scot la lumină, dar în acelaşi timp aş vrea să mai las puţin pe prima poziţie Lecţia de blogging, pentru eventualii întârziaţi.

Afară… mi s-a spus că au înflorit ghioceii şi liliacul. Oricât de mult mi-ar plăcea florile, nu pot să mă bucur, dragă Cristina. Nu este normal ca în ianuarie să avem vreme de primăvară. Sper să nu înflorească pomii fructiferi, pentru că atunci situaţia chiar ar fi gravă.

În grădina… unde primii oameni au muşcat din mărul cunoaşterii, printre crengile unui pom, se târăşte silenţios un şarpe- scoţând limba obraznic… În ciuda faptului că şarpele este o fiinţă foarte frumoasă şi de mare ajutor omului, cei mai mulţi îl detestă sau se tem de el. De ce oare?

În casă… este cald, atât de cald încât m-am trezit din somn cu părul ud, de parcă tocmai ieşisem de la duş. Primăvara din pat s-a transformat în vară caniculară. Am nevoie de o frunză de palmier…

În bucătărie… am gătit ieri o ciorbă de cartofi acrită cu zeamă de varză. Spre marea mea surprindere, până seara nu mai era în oală nici picătură, ceea ce dovedeşte că ne-am îndopat ca porcii/cu porcii de sărbători. :)

Sunt îmbrăcată cu… pantalon alb de trening, maieu negru cu o cruce mare brodată de piept şi hanorac kaki.

Ce muzică ascult acum… dimineaţa nu ascult nici un fel de muzică, de teamă că îl voi trezi pe Mihai, care doarme până târziu.

Ce cărţi citesc zilele astea… încă puţin şi termin Floarea de loldilal, cartea scrisă de Vero. Cred că vă voi povesti câte ceva despre ea, pentru că ar fi păcat să nu o citiţi. Unu: e scrisă foarte bine, poveştile sunt amuzante şi la final te pun pe gânduri. Doi: Vero este bloggeriţă, este de-a noastră şi ar fi frumos să o sprijinim. Trei: cartea costă numai 13,93 lei pe site-ul Nemira. Patru: nu, nu am nici un avantaj aici.

Ce mai meşteresc eu… am căutat printre primele articole de pe doaronline şi am dat peste Trenul acela pierdut… M-a mirat până şi pe mine sinceritatea cu care l-am scris. Pe acel blog mă simţeam cândva liberă, tocmai pentru că mă citeau foarte puţini. :)

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să citesc şi să scriu mai mult.

Am învăţat… că organismul are nevoie de hrană şi odihnă pentru a funcţiona optim. Mai greu este de pus în practică învăţătura aceasta.

Sunt recunoscătoare… vouă, celor ce mă citiţi indiferent ce aş debita pe aici sau prin alte părţi, vouă, celor ce îmi lăsaţi comentarii interesante şi mă antrenaţi în discuţii, vouă, celor ce îmi faceţi viaţa mai frumoasă. Îi sunt recunoscătoare lui Cristi Juverdeanu pentru tot suportul tehnic pe care mi-l oferă şi îl rog să îşi arunce un ochi pe aici, că wordpress-ul mă tot îndeamnă să fac update now (dau o bere bună în schimb). Plus că nu mai pot pune poze pe blog decât de pe laptop. Ce să fie?

Mă gândesc… să reînnoiesc oferta pe care am făcut-o cândva. Dacă doriţi, vă aştept oricând cu guest posturi pe care le voi publica în zilele de miercuri sau joi pe vienela.ro. Fie că aveţi sau nu blog, dacă doriţi să scrieţi ceva, un mail cu textul vostru este suficient.

Aştept/sper… să treceţi pe la Zina, Gabriela,  Întuneric, coolnewz, LaviniaPetronela, Iuliana, Spi-oana şi pe la cei pe care îi găsiţi comentând articolele mele.

Un citat/proverb favorit

“…Iar ale Evei fiice dau buzna în livadă

Din merele oprite să facă marmeladă.”- Jos cortina, de George Topârceanu.

O fotografie preferată… Prietenii știu de ce… Cam cât material intră la o asemenea învelitoare de pat? Cam cât ar costa? Îmi place de mor!

cuvertura de pat