Astăzi (3 decembrie 2013, ora 5,05)… mi-am propus să am program de gospodină, pentru că în ultimul timp am făcut totul de mântuială, pe fugă, între două articole, între două idei, între două note.

Afară… am descoperit că a venit frigul, iar sensibilitatea mea este aceeaşi, ceea ce face ca imediat după ce fac primii paşi în aer rece să am nevoie de şerveţele pentru nas.

În grădina… zoologică a oraşului meu trăiesc multe animale sălbatice. Duminică seara au luat cu asalt centrul oraşului, pe motiv de meci. Da, vorbesc despre microbiştii care au încins adevărate lupte cu jandarmii şi poliţiştii.

În casă… era cald când m-am trezit, însă dorul meu de aer proaspăt m-a făcut să deschid geamurile de la prima oră a dimineţii, spre disperarea băieţilor mei.

În bucătărie… nu am de gând să intru până seara, mai ales dacă îl conving pe Mihai să îmi cumpere biscuiţi săraţi, ciocolată şi câteva fructe ce pot fi mâncate cu laptopul pe picioare sau în timp ce fac puţină ordine printre cărţi.

Sunt îmbrăcată cu… pantalon roşu de trening, tricou alb şi pulover crem cu fermoar.

Ce muzică ascult acum… deocamdată nimic, însă am de gând să îl caut pe youtube pe Ennio Morricone, despre care am aflat de la mereu surprinzătorul Radu. Pe muzica lui voi roboti astăzi prin casă.

Ce cărţi citesc zilele astea… am început aseară una dintre cărţile primite de la Adriana, Jurnalul unui an prost, de J. M. Coetzee. Oare v-am spus că am reuşit să termin Misterul regelui? În parte, este un fel de Biblie pentru cei ce vor să scrie. O recomand!

Ce mai meşteresc eu… imediat ce voi termina curăţenia, presimt că încep să mă gândesc la sărbătorile de iarnă, la brad şi la podoabe colorate, care să înveselească ochiul.

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să îmi fac planuri, multe planuri. :)

Am învăţat… că nopţile pierdute nu mai pot fi recuperate şi că discuţiile la miezul nopţii sunt uneori interesante, alteori doar pierdere de timp.

Sunt recunoscătoare… astrelor, lumii, vieţii, că m-au ajutat să îmi văd visul cu ochii, că mi-au oferit o dulce nebunie de decembrie.

Mă gândesc… la cei care nu pot dormi noaptea de grija mea şi a advertorialelor mele şi mă cuprinde mila. Cât de nefericit să te simţi în această viaţă, încât să îţi faci o preocupare din a-mi urmări activitatea pe net?

Aştept/sper… următoarea ninsoare, să ies din casă şi să mă bucur de ea. Pe prima am ratat-o, pe motiv de SuperBlog.

Un citat/proverb favorit… “Să n-ai încredere în nici un bărbat, spusese Elemak. Ei bine, asta era destul de simplu. Meb cunoştea mulţi bărbaţi, dar prietenii lui erau toţi femei. Fusese o alegere uşoară pentru el încă de când crescuse suficient ca să înţeleagă aplicaţiile practice ale diferenţelor dintre bărbaţi şi femei.” Amintirea pământului, de Orson Scott Card. Merci, Kadia.

O fotografie preferată

 

in padurea viselor

 

Vă recomand să treceți pe la Zina, Mihaela, Adrian Manea, Silving, Vladen, alma și Corcodusha.