Cei care au condus macar data un tractor John Deere stiu ca este un brand foarte bun, provenind din America. Dintre toate brand-urile de tratare John Deere, se remarca prin calitatea pieselor, dar si prin motoarele puternice care pot face fata oricarei provocari. Desi sunt un pic mai scumpe decat un brand european, John Deere compenseaza prin performatele sale. Acum este chiar si mai simplu sa intri in posesia unui astfel de tractor multumita dealerilor din Romania, dar si intretinerea lor a devenit mai usoara. Magazinul cu piese utiliaje agricole ofera o gama vasta de prise pentru orice producator de tractoare, lucru foarte benefic pentru cei care sunt posesori de astfel de utilaje.

De asemenea, magazinul ofera si piese john deere care fac viata mea mai usoara, dar si a multor altora care prefera acest brand!

Pentru multi tractoarele sunt mai mult decat un utilaj agricul, acesta reprezinta o pasiune, datorita istorii bogate.

Istoria constructiei de tractoare

1849 – A fost construit primul vehicul autopropulsat utilizat in agricultura, inzestrat cu motor cu aburi.

1876 – Germanul Nicolaus Otto construieste motorul cu ardere interna.

1890 – Se trece la construirea pe scara larga a motorului cu ardere interna.

1891 – John Freelich construieste primul tractor echipat cu un motor Otto. Este prima masina care incorporeaza elementele esentiale ale unui tractor: motor cu combustie interna, transmisie, ambreiaj, inversor de directie, bara de tractiune.

1892 – Germanul Rudolf Diesel breveteaza motorul cu aprindere prin compresie.

1900 – Se introduce termenul de ‘tractor’. Acesta se referea la un motor de vehicul autopropulsat, cu petrol, brevetat de H. Edward, din Chicago.Termenul s-a generalizat si este folosit in toate tarile de limba engleza, latina si slava. Americanul Benjamin Holt construieste primul tractor cu motor cu ardere interna care va fi livrat in serie abia in 1912.

1908 – Se fac primele incercari ale tractoarelor la Targul Industrial de la Winnipeg, Canada.

1910-1916 – Perioada se caracterizeaza prin: descoperirea principiului injectiei directe, dezvoltarea aprinderii prin magnetou de inalta tensiune, echiparea motoarelor de benzina cu carburator,transmisie inchisa (incluzand rotile finale si rotile de antrenare a saibei de curea) intr-o carcasa etansa, aparitia ambreiajului bidisc, ceea ce ridica in mare masura siguranta de functionare.

1912 – Societatea Hanomag din Hanovra-Linden, Germania, isi indreapta activitatea spre mecanizarea agriculturii printr-un tractor de arat greu. Profitand de experienta castigata din constructia de tehnica de lupta, construieste in anul 1919 un tractor cu transmisie pe lanturi cu motor de 20CP.

1913 – Firma Walliss construieste primul sasiu monobloc din tabla, urmandu-i in 1917 Ford, prin adaptarea sasiului monobloc din fonta turnata.

1917 – Uzinele Ford din S.U.A. demareaza constructia de tractoare ca ramura a industriei. Inginerul Fritz Huber, tehnician la Fabricile Heinrich Lanz din Mannheim, Germania, construieste un transportator de titei cu motor cu cap incandescent (model 12PS Bulldog) ce avea sa fie optimizat astfel incat sa functioneze perfect in orice conditii.

1918 – Firma International Harverst introduce priza de putere actionata prin intermediul transmisiei. Dupa 20 de ani se introduce priza de putere independenta care permitea actionarea ei cu tractorul.

1919 – Firma Deutz din Koln promoveaza ideea de a produce tractoare care sa valorifice motoarele de constructie proprie. Primul sau tractor era inspirat constructiv din tehnica de lupta: avea dimensiuni gigantice, fiind folosit pentru tractiune. La expozitia de la Kansas City, S.U.A., se evidentiaza unele tendinte in evolutia tractoarelor: realizarea cadrului sasiului prin turnare, utilizarea motoarelor cu 4 cilindri in linie, aparitia tractorului articulat.

1920 – Constituie inceputul perioadei tractoarelor polivalente. Tractorul acestor ani poseda cea mai mare parte a caracteristicilor tractoarelor actuale: sasiu monobloc, piesele supuse uzurii sunt interschimbabile, ungere fortata, transmisie cu baie de ulei, cutie de viteze cu mai multe trepte, tensiune inalta pentru aprindere, racirea motorului cu apa, filtru pentru aer, lagare antifrictiune, priza de putere, motoare cu turatie ridicata, frana, mecanism de directie etc.

1932 – Rotile cu pneuri sunt utilizate in locul rotilor cu pinteni, aceasta modificare fiind impusa de folosirea tractoarelor si la transportul pe drumurile publice. Firma Firestone aplica pe un tractor ‘Allis Chalmers’ model U 1929, pneuri care sunt cunoscute si astazi. Ideea a avut un succes rapid, astfel ca in 1935, 14% din productia mondiala de tractoare era echipata cu anvelope. In 1940 acestea reprezentau 85%, iar in 1950, 100%.

1935 – Firma Case pune la punct primele dispozitive hidraulice pentru utilaje purtate.

1938 – Firma Case prezinta dispozitivul de ridicare cu actionare hidraulica.

1941 – Firma Ferguson utilizeaza mecanismul de ridicare in 3 puncte la ridicarea hidraulica controlata.

1946 – In fosta uzina IAR Brasov a fost realizat primul tractor romanesc, IAR 22.