Jocuri si jucarii pentru dezvoltarea copilului

In urma cu cateva luni, fiul meu, acum barbat de 27 de ani, mi-a multumit ca l-am invatat sa invete. Am fost, desigur, extrem de placut surprinza si am depanat impreuna cu el nenumarate amintiri din copilaria lui si chiar a mea. Eram total neexperimentata in ceea ce priveste cresterea copilului, insa instinctul m-a facut sa ma ocup intens de fiul meu inca din prima sa perioada de viata. Nu ne-au lipsit din casa diverse jocuri si jucarii pentru dezvoltarea copilului.

Intr-un fel sau altul, absolut toate au contribuit la educatia si dezvoltarea fizica, intelectuala si emotionala a fiului meu, iar acest lucru se reflecta cel mai bine astazi, in viata lui de adult. Tocmai de aceea scriu deseori pe bloguri despre importanta jocurilor si a jucariilor in dezvoltarea copilului. Fac acelasi lucru si in viata reala, dupa cum bine stiu prietenii si cunoscutii mei. Vreau sa cred ca am contribuit, prin atitudinea si recomandarile mele, intr-o mai mica sau mai mare masura, la educatia multor copii din cercul meu de prieteni.

Recomandarile mele referitoare la jocuri si jucarii pentru dezvoltarea copilului

Jocuri si jucarii educative. Pe piata exista nenumarate oferte, insa preferatele mele se gasesc in magazinul Jucaresti. Pentru ca dezvoltarea copilului sa fie armonioasa, jocurile si jucariile ar trebui alese in functie de varsta si de capacitatile fiecaruia. De asemenea, este important ca ele sa fie cat mai diverse, pentru ca juniorul, fie el fetita sau baietel, sa creasca fericit si sa se dezvolte pe toate planurile – fizic, intelectual, emotional.

Joc de asocieri logice

Am ales un joc potrivit deopotriva pentru fete si baieti. Acesta urmareste dezvoltarea atentiei, a concentrarii, a gandirii logice, dar si imbunatatirea vocabularului, a exprimarii si comunicarii. Copilul trebuie sa formeze perechi asociate logic folosindu-se de obiectele din fiecare imagine in parte.

Detalii AICI

jocuri educative copil

 

Joc de creatie – Inele si bastoane

Jocul urmareste dezvoltarea abilitatilor vizuale si motorii fine si se adreseaza copiilor cu varsta de 3-4 ani. Setul contine 248 de forme din plastic impartite in patru culori, 24 de carduri din plastic, o cutie din lemn si ghidul cu instructiunile de joc, desigur.

Detalii AICI

Jocuri si jucarii pentru dezvoltarea copilului

 

Joc pentru dezvoltarea inteligentei emotionale – Pune-te in locul meu

Acesta este unul dintre jocurile mele preferate, pe care il recomand intotdeauna parintilor. Omenirea are in acest moment, mai mult ca oricand, nevoie de copii si tineri care inteleg ce inseamna empatia, care se pot emotiona la problemele altora, care sunt sensibili si au suficiente abilitati sociale.

Jocul dezvolta atentia si ascultarea activa, incurajeaza comunicarea si ii invata pe copii respectul fata de parerile celor din jur. Acest joc contribuie la dezvoltarea vocabularului, a empatiei, a inteligentei emotionale.

Detalii AICI

Jocuri si jucarii pentru dezvoltarea copilului

 

Joc educativ – Calatoria animalelor

Copiii iubesc acest joc. In timp ce se distreaza in echipa, micutii invata sa perceapa si sa asocieze culorile, sa recunoasca animale si sa numere, dezvolta cunostinte generale si geografice in particular.

Jocul este extrem de util pentru ca, pe langa placerea de a juca alaturi de familie sau prieteni, copilul va dezvolta abilitati sociale, abilitati motorii fine, isi va imbogati vocabularul, va invata ce este atentia, isi va dezvolta puterea de concentrare si va cunoaste libertatea de exprimare.

Detalii AICI

Jocuri si jucarii pentru dezvoltarea copilului

 

Ou stegozaur

Iata o jucarie pe care copiii din intreaga lume o adora. Poate ca voi fi intrebata de unde stiu. Ei bine, am trei asemenea dinozauri in casa si am facut cadou multi altii copiilor prietenilor mei. Copilul gaseste in cutie un ou de dinozaur. Trebuie sa il puna intr-un vas cu apa si sa astepta ca acesta sa se sparga pentru a dezvalui dinozaurul.

In tot acest timp, puteti discuta cu micutul despre dinozauri, despre cum ies puii din oua, despre schimbarile suferite de-a lungul timpului de planeta noastra si asa mai departe. Posibilitatile sunt infinite, iar copilul va invata cate ceva din fiecare discutie pe care o veti avea.

Detalii AICI

jucarii educative

Toate aceste jocuri si jucarii educative, dar si multe, multe alte produse dedicate copiilor de orice varsta, pot fi gasite in Lumea Jucaresti.