Viaţa e un joc de lego căruia fiecare dintre noi îi aranjează piesele după propria pricepere şi imaginaţie. Unii o fac la întâmplare, fără un plan prestabilit, fără să aibă mari aşteptări de la prieteni sau necunoscuţi. Îi poţi vedea cum închid ochii şi prind în palmă câte o piesă, cum o plasează lângă celelalte chiar dacă nu se asortează, cum se bucură de fiecare nouă construcţie, cum defilează pe linia timpului la braţ cu elementul surpriză. Alţii au mare grijă la culori şi la forme, îşi gândesc viitoarele construcţii piesă cu piesă, ca într-o partidă de şah fără sfârşit, convinşi fiind că posteritatea va aprecia felul în care au acţionat pentru ca jocul lor de lego să respecte întocmai tiparul primit la început.

Mă uitam zilele trecute la un copil de numai patru ani cum îşi aranja piesele de lego. Încerca să construiască un castel pentru soldăţeii primiţi cadou. Se concentrase atât de tare pe munca respectivă, încât nu auzea şi nu vedea nimic în jurul său. L-am urmărit vreme de câteva minute, întrebându-mă dacă felul în care un copil se joacă poate spune ceva despre alegerile pe care le va face mai târziu, despre caracterul său, despre cum îşi va construi cândva, piesă cu piesă, viaţa. Nu am pregătire de psiholog, însă înclin să cred că da, felul în care un copil se joacă, felul în care alege să folosească piesele de lego sau orice altă jucărie, poate spune multe despre el, despre caracterul său şi despre educaţia primită.

Dacă aveţi curiozitatea de a afla din timp ce fel de om va fi copilul care astăzi se joacă în preajma voastră, încercaţi să îi oferiţi cadou un set (sau mai multe) de piese lego, să staţi alături de el pentru a vedea cum le asamblează, cum reacţionează când are impresia că piesele nu se îmbină aşa cum o cer tiparele, care sunt soluţiile pe care le găseşte atunci când situaţia o cere şi, de ce nu?, încercaţi să vă imaginaţi cum aţi fi procedat voi dacă aţi fi fost în locul copilului.

Jocuri lego interesante puteţi găsi pe site-ul noriel.ro, iar dacă vă grăbiţi puteţi prinde oferta valabilă până pe 31 august 2015 (reduceri de până la 56 %). Livrarea produselor se face în 2-4 zile lucrătoare oriunde în ţară, iar la comenzile de peste 150 lei livrarea este gratuită (desigur, oferta este valabilă în aria acoperită de Cargus).

joc lego noriel

joc lego noriel 1