Skip to main content

Îți cer doar cinci minute!

Îmi torn cafea în ceașcă, aprind prima țigară și o fumez cu sete. Ud cele trei flori care au reușit să supraviețuiască, în ciuda nepăsării mele. Spăl vasele rămase de aseară în chiuvetă. Mă schimb de pijamale, deși nu am de gănd să ies din casă. Împart, cu generozitate, câteva like pe facebook. Îi calc soțului meu o cămașă. Citesc două articole scrise de un prieten blogger. Scriu acest articol.

Toate cele de mai sus îmi răpesc, pe rând, câte cinci minute din viață. E mult, e puțin? Este exact timpul de care am avut nevoie pentru a mă înregistra și a vota proiectul Semn spre Carte, intrat de câteva zile în cursa pentru obținerea unei finanțări, în cadrul competiției ”Idei din Țara lui Andrei”. Îmi place să cred că nu sunt singură pe aici, că nu vorbesc chiar singură, așa că vă întreb: voi ce faceți în cinci minute?

semn2-300x150

Puteți acorda un vot acestei idei minunate? Copiii săraci ai acestei țări merită cinci minute din timpul vostru, al nostru? Cu ajutorul voturilor noastre, proiectul are șansa de a primi banii necesari, bani din care vor fi cumpărate cărți pentru copiii ce vor să citească și nu își permit acest lux. Da, pentru unii români, în anul 2014, o carte poate fi un lux. Noi ne dorim să fie altfel și am putea reuși, dacă am fi uniți.

Oferă cinci minute din timpul tău copiilor, cititorule, oferă un vot, căci în funcție de felul în care îi creștem ne va fi viitorul!

logoTA-300x113

Detaliile despre proiect și butonul pentru acordarea votului le găsiți aici. Țin să le mulțumesc anticipat celor care vor sprijini demersul nostru cu un vot, cu un share sau chiar scriind pe blog despre această acțiune!

Comments
 • Radu April 30, 2014 at 6:53 am

  Mă bucură demersul tău! 😉

  • Vienela May 4, 2014 at 1:23 pm

   Si eu ma bucur ca am reusit sa scriu… 🙂

 • Sonia April 30, 2014 at 7:25 am

  Îţi mulţumesc, Vienela. Chiar dacă tu vei spune că nu trebuie, eu o voi face de fiecare dată şi nu destul. 🙂

  • Vienela May 4, 2014 at 1:24 pm

   Singurul meu regret este ca oamenii par sa ocoleasca acest subiect. Prea putini par sa fie cei care au votat la indemnul meu si al colegilor nostri…

 • Rudolph Aspirant April 30, 2014 at 11:47 am

  Din curiozitate, exista vreo initiativa educativa mai riguros planificata re si ce carti anume vor fi oferite copiilor, sau e lasat la intamplare ? Pt ca ma gandesc ca desigur ca n-spemii de carti diferite si chiar bine scrise si atractive vor fifost scrise pt a adresa, de ex, temele adresate de dna contesa de Segur, sau dl Jack London, sau altii, uni chiar fara nume, din folclorul si legendele lumii, insa ce frumos mi s-ar parea de ex ca un copil care citeste o carte care chiar ii place pe teme care I se potrivesc, ar putea avea ocazia, chiar si informala, de a retine un nume de autor, de a vedea ulterior poate ca acela a trait de mult de mult si departe departe, si totusi l-a inteles si parca a vorbit pt el, asta oferind un plus de dezvoltare a interesului poate si pt alte materii decat cultura generala, poate geografie, poate istorie, poate studii despre alte culturi, poate chiar limbi straine, in plus de gandul ca exista totusi si mereu au existat oameni care sunt atenti si grijulii fata de copii, si ei chiar raman, de vreme ce cartile lor exista, nu doar unii
  care vin si pleaca, asa ca din experienta lor cotidiana mai de zi cu zi. Ca nu doar povestea in sine e importanta, sunt importante si celelalte lucruri din jurul ei.

 • Sonia April 30, 2014 at 12:42 pm

  Rudolph, toţi cei care suntem implicaţi, voluntar, în această campanie ne străduim în două direcţii:
  1. carţile să ajungă acolo unde sunt dorite (sărăcia nu este sinonimă cu dragul de lectură)
  2. copiii să primească cărţi potrivite (vârstei, nivelului de educaţie sau unei nevoi speciale pe care o au).
  Îţi mulţumesc pentru intervenţie.

  • Vienela May 4, 2014 at 1:25 pm

   Iti multumesc si eu, Sonia. Uneori raspund mult prea tarziu…

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.