Să fie clar de la început: nu vreau să fac discriminări, nu generalizez, nu judec pe nimeni. Vreau doar să vă povestesc ultima mea aventură în online. De când am blogul, s-a întâmplat să fiu citită de vreo 2-3 italieni, ce poposiseră întâmplător pe blogul meu. Cum au citit, ce au înțeles, habar nu am. Știu că soțul Olimpiei mi-a răspuns la subiect, însă el este însurat cu o româncă, este un om inteligent și îl place, ca și mine, pe Hemingway.

Îmi mai intra pe blog un italian, un blogger ce scrie poezii. Mă saluta, îmi făcea urări de bine, mă invita să îi citesc poeziile și atât. De vreo două ori mi-a dovedit că înțelege ce scriu, pentru că și el mi-a răspuns la subiect. Acestea fiind deja întâmplate, sigur că nu m-am mirat foarte tare când un alt italian mi-a dat like și share unor postări de pe facebook. De unde să știu eu ce vrea domnul?

Ajungem să fim prieteni pe facebook, intră pe chat, mă salută ”regulamentar”, se prezintă, îmi face un mic istoric al vieții sale, după care încearcă să mă sune folosind serviciul oferit de facebook. Resping apelul, îi spun că nu avem ce să vorbim acolo mai mult decât vorbeam pe chat, după care el mă sună iar. Iar închid, mirându-mă de insistența lui. Încă nu văzusem nimic!

Începe un fel de șantaj emoțional de grădiniță. ”Te sun pentru a te vedea. Tu ești avantajată, că îmi vezi pozele. Eu nu te pot vedea altfel.” Nene, am o poză pe fb, dacă vrei să mă vezi, dar nu are nici o importanță felul în care arăt. Nu stau pe facebook pentru a căuta bărbați… Credeam că îți place felul în care scriu pe blog. Pe dracu!

”Toate sunteți încăpățânate! Dă-mi numărul tău de telefon, să te sun! Sau hai pe skype! Sau găsește-mi o fată bună, dacă tu nu vrei să vorbești cu mine. Ii cumpar eu bilet de avion sa vina aici. Sunt singur ca un câine!” Îi explic că nu cunosc fete interesate de așa ceva, îi spun să-și caute în Italia, după care aduc iar vorba despre blogul meu, întrebându-l dacă a înțeles ce am scris în postări, din ce motiv le-a distribuit. Cruntă dezamăgire!

”Ma vaffanculo! Ora ti cancello! Fate schifo quando siete cosi!” Așa s-a încheiat aventura mea cu aromă de Italia! Nu am așteptat să mă șteargă el din lista de prieteni, ci l-am blocat direct, pentru a nu mai avea surprize. Biet sicilian nefericit, știi tu că m-ai făcut să râd comportându-te așa? Știi tu că acum mă simt răzbunată de româncele care își bat joc de cei ca tine?