Skip to main content

Italienii și româncele

Să fie clar de la început: nu vreau să fac discriminări, nu generalizez, nu judec pe nimeni. Vreau doar să vă povestesc ultima mea aventură în online. De când am blogul, s-a întâmplat să fiu citită de vreo 2-3 italieni, ce poposiseră întâmplător pe blogul meu. Cum au citit, ce au înțeles, habar nu am. Știu că soțul Olimpiei mi-a răspuns la subiect, însă el este însurat cu o româncă, este un om inteligent și îl place, ca și mine, pe Hemingway.

Îmi mai intra pe blog un italian, un blogger ce scrie poezii. Mă saluta, îmi făcea urări de bine, mă invita să îi citesc poeziile și atât. De vreo două ori mi-a dovedit că înțelege ce scriu, pentru că și el mi-a răspuns la subiect. Acestea fiind deja întâmplate, sigur că nu m-am mirat foarte tare când un alt italian mi-a dat like și share unor postări de pe facebook. De unde să știu eu ce vrea domnul?

Ajungem să fim prieteni pe facebook, intră pe chat, mă salută ”regulamentar”, se prezintă, îmi face un mic istoric al vieții sale, după care încearcă să mă sune folosind serviciul oferit de facebook. Resping apelul, îi spun că nu avem ce să vorbim acolo mai mult decât vorbeam pe chat, după care el mă sună iar. Iar închid, mirându-mă de insistența lui. Încă nu văzusem nimic!

Începe un fel de șantaj emoțional de grădiniță. ”Te sun pentru a te vedea. Tu ești avantajată, că îmi vezi pozele. Eu nu te pot vedea altfel.” Nene, am o poză pe fb, dacă vrei să mă vezi, dar nu are nici o importanță felul în care arăt. Nu stau pe facebook pentru a căuta bărbați… Credeam că îți place felul în care scriu pe blog. Pe dracu!

”Toate sunteți încăpățânate! Dă-mi numărul tău de telefon, să te sun! Sau hai pe skype! Sau găsește-mi o fată bună, dacă tu nu vrei să vorbești cu mine. Ii cumpar eu bilet de avion sa vina aici. Sunt singur ca un câine!” Îi explic că nu cunosc fete interesate de așa ceva, îi spun să-și caute în Italia, după care aduc iar vorba despre blogul meu, întrebându-l dacă a înțeles ce am scris în postări, din ce motiv le-a distribuit. Cruntă dezamăgire!

”Ma vaffanculo! Ora ti cancello! Fate schifo quando siete cosi!” Așa s-a încheiat aventura mea cu aromă de Italia! Nu am așteptat să mă șteargă el din lista de prieteni, ci l-am blocat direct, pentru a nu mai avea surprize. Biet sicilian nefericit, știi tu că m-ai făcut să râd comportându-te așa? Știi tu că acum mă simt răzbunată de româncele care își bat joc de cei ca tine?

Comments
 • ex-silentio March 15, 2014 at 8:18 am

  “Sunt singur ca un câine!” :)) M-a distrat povestea asta. partea proastă că sunt persoane care cad în plasa unor indivizi de genul ăsta…
  Habar n-am de italiană – până acu’ ceva vreme credeam că “sei stupenda” înseamnă “ești stupidă” 🙂 – dar ultima propoziție pare o înjurătură, nu?

  • Vienela March 15, 2014 at 8:30 am

   Da, este injuratura prima parte, dupa care urmeaza amenintarea cu stergerea din lista de prieteni, pe motiv ca ii provocam sila (noi, femeile) cand suntem asa… 😀
   Din pacate, o femeie sensibila, singura si nefericita cade usor, mult prea usor in mrejele unor astfel de barbati, exact asa cum bine ai remarcat… 🙁

 • Radu March 15, 2014 at 9:52 am

  Presupun că faze din astea se întămplă peste tot în lume! 🙂

 • Adrian Manea March 15, 2014 at 10:56 am

  Trebuia să îi spui că sunt pline străzile de maidanezi! 🙂

 • Constanta March 15, 2014 at 3:55 pm

  Interesanta experienta. Mie nu mi s-a intamplat vreodata sa patesc asa ceva si sincer nici nu imi doresc. Si el iubeste viata, ca si tine, atata doar ca pe a ta. 🙂 Bine ca l-ai blocat.

 • Javra March 15, 2014 at 7:10 pm

  Mda, pot fi tare nesuferiţi macaronarii. Mie îmi tot scria unul, nu mă scotea din “cara”, crezând că sunt femeie. După ce am examinat bine cum stau lucrurile, l-am informat că sunt bărbat. Şi-a cerut scuze (măcar atât!) şi şi-a îndreptat tirul drăgălăşeniilor către alte ţinte.

 • Mihaela Dămăceanu March 15, 2014 at 7:40 pm

  Pe mine m-au abordat câţiva în engleză. Italienii, nu :))

 • Pinky Rainbow March 16, 2014 at 6:01 pm

  Oricat de sociabila as fi, straini dubiosi nu bag in lista de Facebook oricat de fideli cititori mi-ar fi…

 • Cuvânta March 17, 2014 at 9:25 am

  Conform Google Translate, te-a trimis la cel cu coarne si ti-a spus sa mananci o chestie urat mirositoare. Mda, un barbat adevarat, distins. Acum o cred pe cea care imi spunea ca decat sa se marite cu un italian bogat, mai bine mananca rahat (fara ajutor). :))

 • Andreea D. March 17, 2014 at 1:08 pm

  Wow! Ce pot să spun? A auzit şi şi el că româncele sunt frumoase şi dorea să se convingă, dar motivele din spatele intenţiei lui sunt urâte 🙁 ştiam că-s libidinoşi…am cunoscut-o pe propria piele

 • Traian March 18, 2014 at 9:21 am

  :)), sunt penibili unii cat insista, chiar daca ii respingi

 • seasonstraveler March 24, 2014 at 11:36 am

  Încerc satisfacții aproape interzise! 🙂
  Deși am înțeles că nu-i bine să generalizăm, nu-mi aduc aminte de foarte multe amintiri placute cu italieni în peisaj, așa că-i generalizez!
  Pe de altă parte, cum arăta chat-ul când el nu înțelegea mare lucru?

  • Vienela March 24, 2014 at 11:49 am

   Bine ai venit! Tocmai ce te citisem de la Irealia… 🙂
   Arata bine, ca vorbesc eu italiana… Desi am regretat ca nu am vorbit cu el in romana. Asa m-as fi prins mai repede ca nu imi citea blogul. 😀

 • maxy May 23, 2014 at 6:33 pm

  Ciao a tutti i ragazzi e le ragazze rumene.. bhe purtroppo nella vita si verificano differenti situazioni.. come qui in Romania anche in Italia ci sono persone buone ed altre con cui non vale la pena di discutere.. a proposito vi vorrei dire ca socia mea este din Pitesti si avem inceput relazia asa cum ai zis tu pe nettull..

  • Vienela May 23, 2014 at 6:55 pm

   Ciao, Maxy! Contenta di averti conosciuto!
   Si, e vero… Diciamo che ”Fiecare padure are uscaturi”.
   Pentru ca ai scris in romana, nu sunt sigura daca acel ”socia” se refera la sotie sau la partenera de afaceri. 🙂

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.