Hârtia este cu noi de mii de ani. Utilizarea sa s-a concentrat în principal pe realizarea de cărți sau documente, dar în timp s-a răspândit în alte domenii ale vieții noastre de zi cu zi. Printre acestea și pungi pentru a transporta lucruri pe care le-am cumpărat din magazine.

Pungile de hârtie au avut întotdeauna o acceptare socială mai bună decât a reușit să o obțină plasticul. Și toate acestea în ciuda faptului că plasticul a fost cel mai folosit material pentru transportul lucrurilor de multe decenii. Totuși, punga de hârtie s-a bucurat întotdeauna de succes pentru eleganță și clasă și nu a fost niciodată detronată.

Pentru cei care nu știu, primele pungi de hârtie au fost inventate de un american pe nume Francis Wolle. În anii 1850 a fost realizată prima versiune a pungii de hârtie. O idee care a atras curând atenția altor minți creative care au decis să îmbunătățească această nouă invenție. Acesta a fost cazul, de exemplu, al lui Margaret E. Knight (considerată femeia Edison pentru numărul mare de invenții pe care le-a brevetat). Această femeie a îmbunătățit designul acestor pungi de hârtie primitive, oferindu-le un fund plat, care le-a permis să stea în poziție verticală, făcându-le în același timp pliabile și stivuibile. MOMA din New York are încă unul dintre aceste prime pungi de hârtie, ca exemplu de design bun. Această femeie inventatoare a trebuit să-și demonstreze valoarea altor bărbați care doreau să-și însușească invenția. În 1870, Margaret E. Knight și-a fondat propria companie de genți, numită Eastern Paper Bag Company, pentru a comercializa acest tip de pungi, care au devenit extrem de populare. Datorită ei, efortului și perseverenței ei, care a luptat într-o lume a bărbaților, acum ne putem bucura de funcționalitatea, sustenabilitatea și bunul gust pe care le generează o pungă de hârtie.

Mai târziu, un alt inventator, Charles Stilwell, a îmbunătățit și mai mult designul acestor pungi de hârtie și a patentat o mașină care făcea pungi de hârtie cu fundul pătrat care le plia complet pentru depozitare. Toate acestea s-au întâmplat în primii ani ai secolului al XX-lea, un moment important din moment ce de atunci puteau fi produse în masă. Prin urmare, începând cu anii 1930, s-a adoptat utilizarea în masă, în mod natural.

Aceste pungi de hârtie, care au trecut pe fundal odată cu apariția plasticului, sunt reimpuse astăzi cu mare forță. Și asta datorită faptului că sunt durabile, reutilizabile, ecologice, frumoase, personalizabile. Au devenit o modalitate grozavă de a face cunoscut un brand, fiind și un produs de marketing în multe cazuri.

Punga de hârtie este mult mai elegantă decât cea de plastic și nu se demodează, pentru că de la început a fost considerată ca un obiect ce însoțește achiziția produsului. Comercianții știu că punga este o reflectare a imaginii lor și, din acest motiv, au grijă de aspectul ei până în cel mai mic detaliu.

Pungile de hârtie nu se demodează niciodată.. Un alt argument în favoarea pungii de hârtie și care explică de ce nu se demodează este funcționalitatea acesteia. Punga de hârtie nu se deformează, rămâne mereu aceeași, este metoda cea mai eficientă și economică de ambalare a alimentelor și medicamentelor, iar utilitatea ei se regăsește în diverse industrii, cum ar fi: horeca, take away/delivery, farmacii, magazine online, industrial.

BisBags cunoaște istoria din spatele fiecăreia dintre pungile de hârtie pe care le produce, motiv pentru care oferă unele dintre cele mai bune de pe piață. Și toate acestea cu respectarea mediului înconjurător. Materia primă folosită provine din surse durabile aprobate de UE, iar certificările obținute sunt confirmarea calității produselor și grija față de natură.

By Vienela

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.