Se spune că fiecare îşi alege momentul perfect pentru a face pasul maturităţii, de a se căsători. Aparte de acest aspect vrem să fim convinşi că va dura o eternitate. Ştiai că cea mai lungă căsnicie este titlul aparţinând lui Herbert şi Zelmyra Fisher cu cei 86 de ani împreună? La fel ar vrea fiecare cuplu. Cu mici ezitări, cu acel “dacă” sau situaţii care se impun ca şi importanţă şi te fac să aduci acel “dar” în discuţie, căsătoria este un mare pas, deşi aparent- când vine vorba de petrecerea de organizat- este un vis şi o dorinţă pe care toţi o au. Poate nu putem urma exemplul Chinei care în fiecare zi înregistrează 26000 de cupluri care se căsătoresc, dar şi românii au cifre îmbucurătoare. Cu 90% dintre ei care condamnă concubinajul în defavoarea căsătoriei legale, tot mai mulţi trec pragul primăriilor şi al bisericilor pentru a-şi uni destinele.

Tot conform cifrelor statisticelor cea mai aleasă lună ca şi perioadă de oficializare a căsătoriei este iulie. Şi dacă vara este timpul propice pentru nunta ta, nu te-ai gândit că acest concept poate fi adoptat şi pentru stilul invitaţiilor de nuntă pe care urmează să le alegi? Ai ales data, locaţia, aproape toate detaliile ce întregesc decorul nunţii tale. Continui să visezi, căci nu mai e mult până la acea clipă, acea zi când totul se va concretiza. Şi ca să faci totul cunoscut invitaţilor tăi, invitaţiile de nuntă trebuiesc alese. O altă decizie, mii de gânduri, dileme despre ce stil anume ar fi cel mai expresiv atât pentru tine, cât şi ca o emblemă pentru întregul eveniment. Ce vei alege este acum un mare semn de întrebare, însă raportându-te la eveniment fiecare detaliu defineşte puţin câte puţin ceea ce invitaţia de nuntă ar trebui să fie.

Cum începe totul? Nimic mai simplu; la început doar vezi albume cu invitatii de nunta, sperând ca măcar una să te atragă atât de mult încât să îţi ia ochii şi captivat de design să alegi fără să mai eviţi. Nu vrei să auzi de la cei din jur “alege asta, este atât de elegantă”, “alege-o pe asta, are culori mai vii”. Şi nu este numai partea de exterior care îţi spune instant dacă este o invitaţie de nuntă ce ţie îţi exprimă bucuria evenimentului şi eleganţa tematicii. De la tipul de invitaţie până la culoare, textură şi conţinut şi până la forma sa sau modul de a se închide există detalii care împreună devin o invitaţie clasică, sobră sau modernă, exact aşa cum vrei să se definească evenimentul tău.

asiris_da_fata_si_card_da

Pagină după pagină descoperi noi şi noi tipuri. Invitaţiile de nuntă sunt variate şi aduc o dată cu asta o mare ezitare. Crezi că este ca şi când intuiţia ar trebui să funcţioneze, să-ţi dicteze către care să îţi îndrepţi privirea. Şi când ceva din interior nu reiese gândeşti practic. La fel de variate sunt şi preţurile şi în funcţie de bugetul de care dispui vei face o selecţie.

Sofisticate ca şi conceptul nunţii tale, cu o tentă funny din care să reiasă spiritul vesel al nunţii. Care te defineşte? Imaginaţia nu cunoaşte limite şi când perfecţiunea este ceea ce te îndrumă descoperi că invitaţiile de nuntă exprimă mai multe decât să vină numai cu setul de informaţie cu privire la detaliile nunţii. Cele cu mire şi mireasă ai zice că sunt o idee deja clasică, însă nu şi când vine vorba de forma lor, de imprimare în acest stil. Unele te invită să descoperi ce este în interior, cu o modalitate de deschidere alta decât cea obişnuită, tip evantai, cu o deschidere laterală. Ca un copil al cărui zâmbet satisfăcut că are o nouă jucărie, invitaţia de nuntă care o dată deschisă aduce un cadru al nunţii în miniatură şi în relif este un alt stil care schimbă percepţia clasicului.

Atingi o invitaţie şi simţi striaţiile, textura hârtiei. Hm, nu este simplă, însă în acelaşi timp vrei să îţi ofere acea senzaţie ca atunci când îţi atingi rochia de mireasă. O hârtie satinată, elegantă sau poate  prin simplitatea ei aducând o fineţe deosebită; transparenţa, broderia, micile flori sunt pentru fiecare în parte o nouă definiţie de stil. Bordurile, liniile de contur pun mai bine în evidenţă imaginea centrală, imprimeul său este departe de banal, decupajul sau conturul intialelor mirilor fiind un detaliu atât de realist în exprimare: voi doi, lumea voastră, o invitaţie care să vă plaseze în planul magnificului şi de la acest nucleu al iubirii să se nască întreaga poveste a nunţii…

 http://www.youtube.com/watch?v=d9bjdqKZwBw

Condiţionaţi poate de culori, cu nevoia de a imprima un text cu un anumit stil de scriere…  sunt atât de multe elemente care favorizează selecţia. Cu posibilitatea de a alege o invitaţie tip cu text inclus vei trece peste dificultatea de a compune povestea voastră, dincolo de partea romantică, aşternută pe hârtie să întrunească elementele necesare informării. Sau constaţi că alegând o invitaţie şi dorindu-ţi un stil anume de text nu vor corespunde una cu cealaltă în definirea întregului, ci fiecare în parte aduce o altă interpretare de stil. Pretenţiile cresc o dată cu fiecare tip de invitaţie pe care o vezi; până când ajungi să găseşti pe cea care dincolo de elementele de design te atrage, îţi dai seama că ai anumite cerinţe de la tine, de la eveniment. Acorzi totodată invitaţilor tăi informaţiile subtile despre tipul de eveniment, cel ce va impune o anumită ţinută, un cod în acest sens. Şi cum să nu fie aşa când a te căsători şi a trece prin experienţa nunţii planificate, ca şi alegerea invitaţiilor este acel unic timp din viaţa ta.

Raportat totul în planul imediat apropiat ca şi importanţă, cel al plăţii, invitaţiile de nuntă sunt pe măsura aşteptărilor, uneori surprinzătoare, căci ceea ce îţi place vine cu un preţ decent. Adaugă oferta completă căci vin cu plicurile incluse- pentru fiecare tip un plic care să corespundă ca stil, fie cel simplu, fie cel colorat- şi satisfacţia este cu mult mai mare. Partea de exprimare vizuală a ceea ce nunta ta va însemna este o misiune îndeplinită.