Un cățel, o pisicuță și Zâna Toamnă s-au luat într-o zi la întrecere. Fiecare dintre ei trăia cu ferma convingere că e cel mai frumos, mai deștept, mai devreme acasă etc. Pentru că se născuseră în epoca măreață a internetului, au decis ca jurizarea să aibă loc fix acolo unde se adună cei mai mulți oameni, unde timpul nu mai are valoare și unde o culoare, o imagine sau o idee poate impresiona mai ceva decât citatele poptămașiene. Nu au spus nimănui despre dorința lor de a găsi judecători imparțiali, ci doar au postat imagini despre care credeau că îi reprezintă, că îi pun într-o lumină favorabilă.

La jumătatea lunii noiembrie, când afară deja miroase a iarnă, Zâna Toamnă știe că oamenii refuză să se ascundă în case, că-i prea devreme pentru împodobirea bradului și pentru colinde. Are convingerea că frumusețea îi este apreciată cum se cuvine, că toți o respectă pentru felul elegant în care se îmbracă și pentru dărnicia de care dă an de an dovadă. În plus, de această dată Zâna Toamnă i-a făcut fericiți și pe micuții (pre)școlari ai clasei zero.

Pisicuța este atât de sigură pe frumusețea cu care natura a înzestrat-o, încât își permite chiar să arate un deget mustrător către distinsul juriu. Până la urmă, pisicile au cucerit internetul cu mult timp în urmă și încă nu există semne că ar putea fi detronate în viitorul apropiat. Izbânda este aproape, nu-i așa, Mițucă dragă?

Cățelul a învățat încă de mic un truc: așezat în poziția sezi, cu masca de milog pofticios atârnată pe chip, cu limba scoasă de un cot, cu o privire aproape umană, le amintește celor ce urmează să jurizeze întrecerea cât este de dureros să poftești la dulciuri sau la orice altceva și să nu primești. Știe că în casă această strategie dă întotdeauna roade. Oare va merge și pe facebook?

Greu de anticipat rezultatul, ar fi putut spune experții. Nu au avut atâta curaj, deși sondajele de opinie au fost neconcludente câteva ore. În dimineața următoare, șoc și groază printre participanți și printre observatorii imparțiali ai întrecerii.

Mesajul și imaginile postate de Zâna Toamnă au reușit să adune în 18 ore 61 de like-uri.

Astăzi (m-)am jucat în deplasare – alături de Fluturașii clasei zero. Tema: Toamna în culori.
Mi-aș dori ca toate doamnele învățătoare să fie precum cea pe care a avut-o băiatul meu sau precum este doamna lui D:

zana-toamna

activitate-toamna-copii

Mustrarea și imaginea pisicuței au adunat, în tot atâtea ore, 88 de like-uri și un share.

Nu-mi vine să cred ochilor! Voi vă dați seama cât timp pierdeți pe facebook?

pisicuta

Cățelul cu mutră și mesaj de milog a strâns, în tot 18 ore, 125 de like-uri și 2 share-uri.

Hai, mami, te rog, încă o bucățică de prăjitură și gata:

catel-mutra-milog

Povestea este 100 % reală. Întrecerea neștiută chiar a avut loc pe facebook. Bruno, câinele cu mutră de milog, a câștigat detașat și a primit, drept premiu, ultima bucată de prăjitură din tavă.