Delicii gastronomice

Printre prieteni și rude, mâncărica mea de mazăre e celebră. Toți insistă să fac mai des. Mihai e singurul care “nu vrea să mai audă”, însă numai până când o vede în farfurie. Așa s-a întâmplat și aseară. Orice s-ar găti, mâncarea mea preferată în această perioadă rămâne laptele cu pâine crocantă (crispbakes) și pâinea proaspătă cu unt și brânză. Ieri m-am îndopat de halva.

Gânduri la cafea

“Nu prind ideea ?Cum dracu reuseste un baiat pe motor sa capteze atentia unei femei adevarate, frumoasa si destepta (nu scolarita sau intretinuta) cand tie iti ies ochii sa o cuceresti si ai cu ce iesi in fata ????? Sa leg masina de gard ?” – intreaba cineva pe facebook. Pentru ca m-am trezit cu chef de vorba, i-am raspuns:

Motorul te duce cu gândul la aventură. Motociclistii sunt/par a fi oameni rebeli, care nu merg cu turma. Probabil asta e una dintre explicații. Leagă mașina și dezleagă câinele. Multe femei asociază tipii care plimbă căței cu ideea de responsabilitate, atenție, bunătate etc.

Ai fi surprins dacă te-ai amesteca printre motocicliști. Mulți dintre ei (nu toți, desigur) sunt tipi fini, inteligenți, cu o cultură generală foarte bogată, responsabili, amuzanți, implicați în societate, cu o poftă de viață nebună.

Mă plimb și vizitez

Am mers acum două zile cu sora mea până în centrul orășelului, unde s-a deschis un aprozar. Au niște mere grozave. Noi am profitat de ocazie și am făcut zeci de poze pe drum. Bathgate e un oraș foarte vechi. Prima sa intrare în cronicile istorice datează din anul 1141. Totuși, dacă ieși la plimbare, te poți simți ca într-un sătuc. Oamenii îți zâmbesc deschis, te salută, te întreabă de sănătate și asta fie că te cunosc, fie că nu.

Prietenii mei nebunatici

Ieri Onix a bifat prima ei plimbare lungă, de aproximativ trei mile. Credeam că va cădea epuizată acasă. Nici gând. De cum ne-am întors, l-a alergat pe Bruno prin curte până i-a scos sufletul.

Singura soluție propria evoluție

Sunt îndrăgostită de o melodie – Dirty Paws (Of Monsters And Men). Unul dintre versuri sună așa “They used to sing about the birds and the bees”. În capul meu, întotdeauna am tradus chestia asta mot-a-mot, numai că zilele trecute am descoperit un idiom care m-a pus pe gânduri: (the) birds and the bees – meaning sex education – “I learned about the birds and the bees when my baby brother was born.”. Cântecul meu oare la ce se referă?

Mici escapade în literatură

“I wanted to do things, not just read about how they were done.” – Barrie, by Sean Laidlaw

De strajă la porțile visului

Am fost atât de marcată de jobul de la care mi-am dat demisia acum o săptămână, că încă mă visez acolo noapte de noapte. Noroc că în materie de visat cu ochii deschiși, gândurile mi se îndreaptă într-o cu totul altă direcție.

Pentru o viață sănătoasă

Acum două zile am mers pe jos mai mult de cinci mile. Ieri doar vreo trei, însă am plusat cu ieșirile dese în curte, deoarece mă straduiesc să o învăț pe Onix regulile de bună purtare. Ascult muzică și citesc de câte ori am o clipă liberă, căci nu doar trupul, ci și spiritul trebuie să fie sănătos.

O poză în fiecare jurnal (între vis și realitate)