Alegerea tortului de nunta pare cea mai simpla misiune pe care poti sa o ai. Cel putin la prima vedere, tortul este fascinatia de a alege din gama de modele incantatoare. Cu toate acestea, din stil practic iti vei da seama ca sunt cu mult mai multe aspecte care te vor pune in dilema. Pana cand sa ajungi tu in situatia aceea, iata cateva dezvaluiri care iti vor fi de folos.

Secretele unui tort de nunta bine ales

Cand vine vorba de torturi nunta, cofetarul ales ar trebui deja sa stie anumite elemente care sa ajute cuplul in cauza sa isi aleaga favoritul, cu un gust echilibrat si in functie de bugetul disponibil. Cu toate acestea, nimeni nu iti spune ca:

  • Parte din tort este pierdere. Trebuie sa existe o adaptare in functie de numarul de invitati. Multe cupluri fac greseala de a alege un design si cum greu se despart de ideea initiala, ajung sa isi comande un tort imens doar pentru ca da bine. Doar ca practic, la partea comestibila, mare parte din el ramane neconsumat.

  • Pentru 70% din cei prezenti, tortul este de pur decor. Asta pentru ca nu participa pana la finele evenimentului pentru a servi tort. Din aceleasi motive practice, tortul este prezentat in cadrul nuntii nu mai tarziu de mijlocul petrecerii, chiar daca este servit mai tarziu. Cel putin sa fie admirat merita si el.

  • Ideea de desert, indeplinita prin prezenta tortului este greu de digerat dupa un meniu copios servit tarziu in noapte. In prezent se prefera un stil modern de cupcake pentru ca pare mai usor de agreat in acest context. Ceea ce ne duce la urmatorul punct…

  • Frisca nu este tocmai ideala. Nu poti sti cu ce fluctuatii de temperatura te vei confrunta cand vine vorba de ziua respectiva. O alternativa ar fi desigur martipanul, cu mult mai rezistent.

 

  • Compozitia fresh este una populara. S-ar putea sa castigi simpatia tuturor invitatilor cu un tort ce are in compozitie fructe. Mai ales daca sunt si de sezon, il faci si mai reprezentativ pentru tematica si momentul ales sa te casatoresti.

 

  • Tortul neconventional este si cel care castiga detasat. Asta pentru ca stilul clasic este si cel mai “consumat” daca se poate spune asa. Majoritatea merge pe ideea de alb, asociat cu imaginea mirilor poate. Desigur ca ai dori sa iesi in evidenta, iar din acest punct de vedere esti liber sa alegi din ceea ce creativitatea ta iti pune la dispozitie.

 

Exista numeroase aspecte legate de tortul de nunta. Dincolo de anumite lucruri care par ca vin impuse de reguli nescrise, asa cum auzi la unii si la altii, gandeste-te ca tortul respectiv este ales o singura data. Prefera sa iti faci moftul de a alege un tort cu personalitate. Ai numai de castigat din asta, de vreme ce moda actuala se refera ca trend la torturile personalizate. In orice caz, alege potrivit nuntii, chiar si la cantitate, alege reprezentativ pentru voi doi si nimeni altii.