Ajungând pe Nartela, extraterestrul nostru Blix s-a oprit direct la Consiliul Istoricilor Planetari, unde în puţine cuvinte le-a descris vizita sa  pe Pământ şi le-a vorbit despre “Jocurile foamei” scrisă de Suzanne  Collins, cartea pe care o comandase de la librăria online Elefant.ro. Această carte era o descriere fidelă a greşelilor făcute de cei care pun mai presus de orice bunăstarea şi puterea lor, fără să le pese de consecinţele asupra planetei şi a vieţii pământenilor. Era o lecţie pentru toate planetele din galaxie, pentru toţi cei care îşi doreau un viitor mai bun pentru copiii lor.
      Aşa le-a venit ideea de a introduce în şcoli o nouă materie, din care cei mici vor putea învăţa cum trebuie protejată planeta şi viata ei, unde vor putea afla care sunt greşelile pe care pământenii le-au făcut şi pe care ei trebuie să evite să le facă.
      Dar pentru asta Blix trebuia să mai părăsească o data planeta Nartela, pentru a merge pe Terra. Noua lui misiune era să aducă cât mai degrabă cartea “Istoria lumii pentru copii”, carte care va fi transformată în material didactic pentru nartelieni. Era o misiune uşoară, care îi făcea plăcere lui Blix. Nu trebuia decât să ajungă pe Pământ, să comande cartea pe Elefant.ro şi, ca bonus, să o revadă pe prietena lui, Laura.