Prenumele meu, o povară. Cele mai enervante amintiri pe care le am sunt legate de nume, de copiii care nu pricepeau nimic. Nu reuşeau să îmi reţină numele şi mă puneau să îl repet de zeci de ori. Oriunde am mers – la şcoală, la serviciu, la o întâlnire cu un băiat, întotdeauna prezentările m-au făcut să mă enervez, să îmi repet numele de nu ştiu câte ori, cu speranţa că oamenii îl vor înţelege şi îl vor reţine. Internetul mi-a adus o alinare. Nu trebuie să îl mai pronunț. E suficient să îl scriu, chiar și în leapșa blogosferică pe care am găsit-o la Zina: Inițiala prenumelui.

Nume – Vienela

Câteva cuvinte din patru litere – vâsc, vârf, vară, voal, vrej, voit, verb, vamă, vals, velă, vest, visa, voce

Nume de băiat – Vladimir

Nume de fată – Veronica

Ocupații – veterinar, vagonetar (Muncitor care lucrează la încărcarea și la transportul materialelor cu vagonete în minele de cărbuni, de sare, pe șantiere etc), viticultor (Persoană care se ocupă de cultura viței-de-vie, Specialist în viticultură), vraci (1. Doctor; tămăduitor. 2. Vrăjitor.)

O culoare – vernil

Ceva ce o să porți în viitorul apropiat – vestă; pe sub palton :D

Un nume de mâncare / un ingredient – salată de varză cu oțet, ulei și piper

Ceva ce găsești în baie – vană

Un loc sau mai multe – Venezuela, Vanuatu, Venus, Valea lui Mihai

Un motiv pentru întârziere – vremea ploioasă; întârzierea este întotdeauna atât de mare, încât nu are sens să mai ies din casă :D

Ceva ce ai urla – Vreau ciocolată, cafea și țigări!

Filme – V de la Vendetta (V for Vendetta este un film distopic thriller din 2006 regizat de James McTeigue și produs de Joel Silver și frații Wachowski, care au scris și scenariul. Este o adaptare a benzii desenate V for Vendetta de Alan Moore și David Lloyd. Stabilit în Londra într-o societate distopică din viitorul apropiat, Natalie Portman este Evey, o fată din clasa muncitoare care trebuie să determine dacă eroul ei a devenit amenințarea împotriva căreia luptă. Hugo Weaving este V – un luptător curajos și carismatic pentru libertate condus de dorința sa de răzbunare pe cei care l-au desfigurat. Stephen Rea este un detectiv care conduce o căutare disperată cu scopul de a-l prinde pe V înainte de a începe o revoluție – wikipedia); zut, plăcut, recomandat

Ceva de băut – vișinată

Un grup muzical – Venom (formație de black metal din Newcastle, Anglia, fondată în anul 1979)

Un animal – viezure (Mania viezurelui pentru curățenie este folosită uneori de vulpe care, pentru a obține o vizuină nouă fără efort, se “ușurează” de câteva ori la intrarea vizuinii viezurelui, făcându-l să se mute (firește, dacă nu este prinsă “în flagrant”). De altfel, simpla instalare a unei vulpi în apropiere determină mutarea viezurelui, care nu suportă duhoarea grea ce apare în zona unui adăpost al vulpilor – wikipedia)

Un nume de stradă – Veniamin Costache

O marcă de mașină – Volvo

Melodii – Ziua vrăjitoarelor, Cargo

Cărți – Vorbitor în numele morților, de Orson Scott Card; Verde Aixa, de Horia Aramă; Vortex, de Robert Charles Wilson.

Leapșa poate fi preluată oricând, oricum, de către oricine o dorește.

PS: Vladen și Vero, vă puteți considera nominalizați pentru leapșă. :p