Skip to main content

Întâmplare cu final nefericit

Mi s-a spus că sunt “marea maestră a povestirilor cu final neaşteptat/surprinzător” și am negat, nu atât din modestie, cât din cauza gândului că nu am nici un merit de această dată. Pur și simplu așa s-au petrecut lucrurile. La fel cum s-a întâmplat și cu multele poze pe care le-am făcut în perioada în care am fost ruptă de internet. Eram așa mândră de ele! Fremătam de nerăbdare să le descarc în calculator și mai apoi să le pun pe bloguri, să vă arăt cum se distrează Bruno, cum mi-am aranjat apartamentul, cum se cațără hamsterul pe gratiile cuștii, pe unde mă plimb și mai ales cât de frumos este orașul Edinburgh, capitala Scoției.

Știam că telefonul pe care l-am cumpărat nu e din cele pentru care m-ar putea invidia cineva, însă pozele păreau să arate bine și aveam convingerea că, ușor mărite în calculator, se vor vedea mult mai bine. Am fotografiat toate frunzele pe care vântul mi le-a scos în cale, am pândit hamsterul pentru a-l surprinde în cele mai neașteptate poziții, am îngenunchiat prin Edinburgh ca să cuprind în poze castelul și multe alte clădiri deosebit de frumoase, m-am strâmbat în fel și chip în timp ce purtam măști și căciuli găsite prin magazinele de suveniruri.

Într-un final, când a ajuns la mine calculatorul, m-am repezit să descarc pozele. (Ne)pricepută cum mă știți, am reușit să le ascund așa bine, că nu le-am mai găsit. M-am enervat și am cerut copilului ajutor, dar el era într-un meci de LOL și nu putea veni. Aproape că am început să plâng de supărare. Pozele mele, pierdute pe vecie? Erau atât de frumoase și de sugestive! Cum a fost posibil să le pierd? Cum le-aș putea recupera? Cu cât mă gândeam mai mult, cu atât mă supăram mai tare.

M-am apucat să scriu, știind că această activitate mă ajută să mă liniștesc. Când articolul a fost gata, mi-am amintit că am niște poze frumoase cu Bruno. Aveam. Of, ce bine mi-ar fi prins acum una dintre ele! mă văicăream eu prin cameră, învârtindu-mă ca un leu în cușcă. Până la urmă a venit copilul, a dat trei clicuri și mi-a redat pozele pierdute. Nu lipsea nici una, dar nici nu puteau fi folosite. Rahatul meu de telefon face poze oribile, pur și simplu oribile.

Sunt așa neclare, încât nici eu, care le-am făcut, nu reușesc mereu să recunosc locurile fotografiate. Nici gând să se vadă vulpoiul pe care l-am surprins în fața blocului, coțofana care țopăia fericită în apropierea oamenilor, superbele culori pe care toamna le-a aruncat peste copacii din zona unde locuiesc, norii care își schimbă forma în fiecare clipă și pe care i-am tot pozat la diferite ore ale zilei. Castelul din Edinburgh, atât de frumos în realitate, arată în pozele mele ca o ruină pe care nu dai doi bani. Nu trebuie să fiu maestra povestirilor cu final neașteptat/surprinzător ca să îmi bag sabia în gât când mă gândesc la cum am ratat șansa de a vă prezenta prima mea lună în Scoția.

Comments
 • Daniela October 27, 2017 at 8:58 am

  Cel putin una din poze ti-a ieșit ca lumea. E tare de tot vikingul modern.

  • Vienela October 27, 2017 at 9:31 am

   Hi, hi, ne-am distrat de minune cu baiatul asta. Ne-a auzit vorbind si a strigat la Mihai: esti roman, frate? Haideti sa facem poze! :)))))

 • anasylvi October 27, 2017 at 9:37 am

  Nici telefonul meu nu indoaie lumea in doua cu camera de care dispune, insa asta e treaba. Poza aceasta este tare simpatica! <3

  • Vienela October 27, 2017 at 9:39 am

   Pai da, ca am cumparat telefonul sa pot vorbi. Pentru poze astept vremuri mai bune, sa imi iau aparat de fotografiat. 🙂

 • Lubița October 27, 2017 at 10:25 am

  Vienela nu fi supărată,mai ai timp sa faci alte poze cu alte povești!când mă gândesc la mine ca am pierdut 20 de foldere cu câte 100de fotografii!!!!deci nu ești singura pățită!
  Weekend minunat draga mea!❤❤

  • Vienela October 27, 2017 at 10:30 am

   Aoleu, Lubita, cred ca faceam apoplexie daca pierdeam atatea poze. La fel imi spune si Mihai, ca pot face altele, insa unele dintre ele reprezentau inceputul. 😉
   Weekend minunat iti doresc si tie! <3

 • Vero October 27, 2017 at 12:17 pm

  Mai uită-te prin setările telefonului, poate găseşti ceva care să te-ajute.
  Am avut şi eu unul cu care făceam poze mişcate, până ce am văzut că putea fi setat astfel încât să nu facă poza în momentul când apăsam eu, mişcându-l, ci cu 2-3 secunde mai târziu.

  • Vienela October 27, 2017 at 12:38 pm

   Adevarul este ca am facut toate pozele folosind setarile cu care a venit la pachet telefonul. Dar trebuie sa dau vina pe ceva/cineva, ca sa nu par chiar batuta in cap. 😀

 • Claudia October 27, 2017 at 1:45 pm

  Îmi pare rău de pățania ta.Dar aşa cum te ştiu,o iei de la capăt.Apropo,faină poza şi super faza cu un viking care vb româneşte. 😆

  • Vienela October 27, 2017 at 6:41 pm

   Nu mor eu din cauza unor poze, asta e clar. :))
   Am ras cu lacrimi cinci minute fara oprire. Era prea amuzanta ideea. :)))

 • Diana October 31, 2017 at 6:33 pm

  Vikingo! 🙂 Ai pornit sa cuceresti lumea! Succes! <3

  • Vienela November 2, 2017 at 10:49 pm

   Hi, hi, cam asa! 😀 Multumesc din suflet! <3

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.