Skip to main content

Inscripţie pe o uşe – Jurnal de femeie simplă 59

Mă gândesc… mult la soare abia când nu îl mai am alături dimineaţa, tept/sper… să apară minuni acolo unde ele nu există, meşteresc lucruri pe care nimeni nu le cere. Fac toate astea ascultând muzica pe care doar eu o pot auzi, aşa cum am învăţat… pe vremea când îmi închipuiam că aş putea fi buna vrăjitoare ce amestecă în oală ierburi nectarifere pentru a le servi rătăciţilor licori cu puteri magice.

Parcă nici o dimineaţă nu a început precum cea de astăzi (29 noiembrie 2014)…, cu prea mulţi “prea”: prea frig afară…, prea cald în casă…, prea aglomerat în bucătărie…, prea multe bloguri de citit…, prea multe întâmplări de povestit şi în grădină prea multe buruieni de jumulit.

Dacă aş reuşi să termin cărţile pe care le citesc zilele acestea, mulţi bloggeri aş face fericiţi. Am promis să scriu despre ele, am promis să le trimit mai departe, am promis… E singurul lucru plănuit pentru săptămâna viitoare

Sunt îmbrăcată cu… versuri de Tudor Arghezi, sunt învăluită în îndemnul lor şi pentru asta îi sunt recunoscătoare poetului… Vă las cu un citat/proverb favorit… din poezia Inscripţie pe o uşe.

“Nu şovăi, nu te-ndoi, nu te-ntrista.

Purcede drept şi biruie-n furtună.”

 M-am decis să pregătesc zilnic pentru pagina de facebook a blogului o fotografie preferată…, însoţită de un citat adecvat.

furtuna - inscriptie pe o use, arghezi

Să nu uitaţi de umbrela ce vă aşteaptă la joacă!

Comments
 • anitzei-blog November 29, 2014 at 9:32 am

  Să spun IMI PLACE, aș debita, deja, un truism despre scrisul tău! Dar îmi place, ce să fac?! Și asta nu ca ecou la ce ai imprimat tu, ieri, pe blogul meu! Unde ți-am și mulțumit.

  • Vienela December 4, 2014 at 7:38 am

   Sa spun ca nu ma emotioneaza cuvintele tale, ar insemna sa mint…
   Iti multumesc!

 • anitzei-blog November 29, 2014 at 10:56 am

  Cu răutate

 • anitzei-blog November 29, 2014 at 11:02 am

  Cu răutate, lasă „ ușa” în legea ei ort. apoi sterge com/

  • Vienela December 4, 2014 at 7:40 am

   Nu sterg nimic, dar iti multumesc pentru grija si atentionare (mi-as dori sa fie mereu cineva care sa ma traga de maneca atunci cand gresesc)! Imi place cum suna “uşe”. Si apoi, exista in aceasta varianta pe net… 😉

 • Lavinia Humeniuc November 29, 2014 at 2:59 pm

  Asa am sa fac, nu am sa ma intristez!

  • Vienela December 4, 2014 at 7:41 am

   Iti doresc sa reusesti! Mie nu imi iese mereu… 🙂

 • Delicată floare | Iubesc Viaţa November 30, 2014 at 9:30 am

  […] diafană şi soarele blând să îţi şteargă orice lacrimă! Puf de aur să ai pe gene şi dreaptă să poţi sta mereu în faţa vieţii! Să ai întotdeauna prieteni lângă tine şi gingăşia ta să cucerească orice inimă! Chiar […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.