Am observat de la o vreme că îmi place tot ceea ce vine din inima Bucovinei. Parcă acolo totul e mai dulce, mai frumos, mai calm, mai cu viață – peisajele sunt de vis, oamenii sunt calzi, tradiția e la locul ei. Internetul ne-a deschis larg ochii către lume, ne-a ajutat să găsim noi destinații de vacanță, să aflăm despre obiective turistice despre care nu știam nimic. La noi a contribuit și faptul că avem niște prieteni de familie care merg an de an în Bucovina pentru a vizita neamurile, dar și pentru a se bucura de tot ceea ce aceasta zonă are mai frumos. Ca să nu deranjeze pe nimeni și ca să aibă libertate deplină, aleg întotdeauna să se cazeze la pensiunea Inima Bucovinei, despre care puteți afla și voi mai multe intrând pe www.inimabucovinei.ro.
De la prietenii noștri am aflat cât este de plăcut pe acolo. Ne-au încântat cu poze și povești, însă în fiecare an programul lor a fost diferit de al nostru, iar din acest motiv nu i-am putut urma până acum. Dar ne-am promis că anul viitor vom face în așa fel încât să putem pleca împreună, să vedem Inima Bucovinei, să ne încărcăm de energie, să ne relaxăm și să descoperim tradiții despre care în zona noastră nu se știe mai nimic.
Bucovina, plai cu flori, atrage ca un magnet din ce în ce mai mulți turiști dornici să își petreacă vacanțele în locuri de o frumusețe aproape ireală, să viziteze multele mănăstiri din zonă (amintesc aici câteva – Voroneț, Humor, Moldovița, Putna, Suceava, Slătioara), să se bucure de Salina de la Cacica, de Pietrele Doamnei sau de Defileul Bistriței. Desigur, Bucovina înseamnă mult mai mult de atât.
Cei care aleg ca destinație de vacanță Bucovina trebuie să știe că în zonă există o mulțime de parcuri și rezervații: Rezervatia Piatra pinului, Rezervația naturală Călimani, Rezervația naturală 12 apostoli, Cheile Moara dracului, Rezervația Pietrele Doamnei, Parcul Dendrologic Gura Humorului. De asemenea, în Bucovina pot fi vizitate o multitudine de muzee, dar și Cetatea de Scaun a Sucevei.
Când voi ajunge în Inima Bucovinei, cel mai probabil prima dată mă voi interesa în legătură cu meștesugurile de care bucovinenii sunt atât de mândri, voi încerca să văd pe viu cum lucrează țesăturile deja renumite în întreaga lume și tare mult mi-ar plăcea să ajung prin Bucovina și în perioada când se începe încondeierea ouălor, căci întotdeauna m-a fascinat răbdarea de care dau dovada cei ce se încumetă la o asemenea muncă. În definitiv, nu e o muncă de zi cu zi, ci o tradiție ridicată la rang de artă.
În comuna Marginea am înțeles că principala atracție o reprezintă meștesugul olăritului. “Ceramica neagra este de origine dacica, avand o mare importanta in Dacia preromana. Pentru a se obtine aceasta, pasta este supusa unei arderi incomplete (ardere inoxidanta), prin inabusirea cuptorului intr-un anumit moment. Astfel, vasele se ard in gropi de forma unui trunchi de con cu varful in sus, adanci de pana la 1,5 m. Alaturi se sapa o groapa care comunica cu prima printr-un canal mic si in care se face focul. Vasele se pun in prima groapa. Cand acestea sunt patrunse de foc si capata o culoare rosie, se acopera cu un strat gros de lut umed, cu care se astupa si canalul de legatura dintre gropi. Arderea continua deci fara oxigen, iar vasele capata culoarea cenusie sau neagra.” – informații preluate de pe site-ul www.inimabucovinei.ro.
Dacă ajungeți înaintea mea prin Bucovina, să știți că aștept vederi de pus la colecție și păreri despre obiectivele turistice din zonă. Vă puteți caza la pensiunea Inima Bucovinei pentru a fi cât mai aproape de multe dintre atracțiile turistice ale zonei. Pensiunea se află în localitatea Frasin, județul Suceava, la doar 7 kilometri de Mănăstirea Voroneț. Cu mașina puteți ajunge în Inima Bucovinei prin E576 – DN17.
Veți găsi în Inima Bucovinei bun gust și rafinament, tradiție păstrată intactă și niște peisaje care vă vor opri respirația.
Datele de contact ale pensiunii Inima Bucovinei:
- Tel: 0230-34.00.67
- Fax: 0330-56.98.83
- Mobil: 07.41.41.44.44
- Adresa: Frasin 727245 nr. 863
- Judetul: Suceava
- Tara: Romania
- e-mail: office@inimabucovinei.ro
N-am ajuns niciodata in partea aceasta de tara dar am o cititoare fidela de acolo, din inima Bucovinei. si imi povesteste tot felul de lucruri minunate. Mai ca m-as muta acolo, mai ales ca nici canicula nu e asa ”caniculara” la ei.
Nu stiu daca as putea rezista prea mult la ritmul de acolo, insa pentru o vacanta e locul ideal. :)