Las textul sa se scrie singur, las povestea sa se astearna asa cum doreste, las degetele sa apese orice taste doresc, fara sa le intreb de ce aleg o litera si nu alta, caci mi-e totuna cum va arata la final, de va fi poveste sau reclama, de va placea sau nu. Subiectul pompe submersibile, hidrofoare si pompe cu tocator imi este aproape strain, exceptie facand faptul ca am auzit pe la prieteni cate ceva despre faptul ca unul si-a cumparat un hidrofor, altul ar vrea sa-si cumpere… Cu toate astea, scriu despre ele, public, apoi ma cuprind regretele.
De ce, daca tot am mazgalit foaia, nu m-am documentat inainte, sa fiu de folos celor ce vor ajunge pe blog? Sigur, unii vor gasi mai multe informatii aici, dar daca pot aduce un singur cuvant in plus sau o confirmare, de ce sa nu o fac?
Din pacate, nici macar dex-ul nu este foarte darnic in informatii:
HIDROFÓR, hidrofoare, s. n. Instalație care asigură presiunea necesară în rețeaua de distribuție a apei dintr-un cartier, dintr-o clădire înaltă etc. – Din fr. hydrophore.
In primul rand cred ca ar trebui sa va documentati serios inainte de a cumpara un hidrofor, o pompa submersibila sau orice alta instalatie care va este straina, caci sunt impartite pe diverse categorii, in functie de diverse nevoi pe care cumparatorul le-ar putea avea si nu cred ca va doriti sa dati banii pe ele si sa nu le puteti folosi.
Cei interesati trebuie sa stie ca pompele submersibile pot fi extrem de periculoase, daca nu sunt instalate si folosite dupa regulile de baza. De preferat ar fi sa aduceti un specialist care sa va monteze instalatia si, mai tarziu, care sa faca verificarile necesare. Este foarte important ca fiecare detinator de hidrofor sa inteleaga un lucru elementar: trebuie sa fie tinute departe de ochii curiosi ai copiilor, caci se pot intampla lucruri rele.
Orice nevoie ati avea, nu folositi pompa submersibila decat pentru apa, niciodata pentru alte lichide sau in combinatie cu substante chimice.
Ideal ar fi ca cei ce folosesc pompe submersibile sa efectueze periodic teste (citeam undeva ca ar trebui ca aceste teste sa fie facute la fiecare trei luni de zile) prin care sa se verifice daca instalatia functioneaza bine, daca nu au aparut ceva probleme.
Spunea cineva pe un forum ca ideal ar fi, daca omul doreste apa doar pentru consum casnic, nu pentru irigat, sa foreze la adancime de cel putin 12 metri, pentru ca panza freatica de suprafata nu este intotdeauna asa cum ne-am dori. Sigur ca pentru a ridica apa de la o asemenea adancime este nevoie de un hidrofor puternic.
Cam atat am reusit eu sa gasesc pe internet referitor la pompe submersibile si hidrofoare. Daca cineva mai poate aduce informatii, il rog sa nu se sfiasca. :)
Subiectul nu este foarte ofertant, aşa că nici n-aveai cum să găseşti mai mult despre el. Dacă n-are “decolteu generos” şi nu apare zilnic la vreo televiziune, nicio ţaţă nu vorbeşte despre vreo pompă submersibilă. Asta să fie clar. :)