Informații de bază despre Scoția
Am selectat câteva informații de bază despre Scoția care îți pot fi utile atât pentru îmbogățirea culturii generale, cât și pentru cazul în care vrei să ajungi în Scoția ca turist sau pentru a te stabili definitiv.
O mulțime de informații despre Scoția: îți voi spune ce poți vizita în Scoția, voi povesti despre ce limbă se vorbește în Scoția și îți voi arăta Scoția în imagini. La final îți voi oferi câteva păreri personale despre scoțieni. Ca bonus voi strecura câteva glume cu și despre scoțieni.
Scoția este una dintre cele patru țări care compun Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, alături de Anglia, Țara Galilor și Irlanda de nord, desigur.
Capitala Scoției este Edinburgh, un oraș superb, cu o istorie veche în spate. Scoțienii pronunță Edinbroa. Totuși, Edinburgh este al doilea oraș ca mărime după Glasgow.
Steagul scoțian este unul dintre cele mai vechi din lume, datând încă din secolul 9. Imaginea sa este o cruce albă pe un fond albastru. Scoțienii sunt foarte mândri de el și îl arborează oriunde pot: pe case, la porți, pe mașini.
Floarea națională a Scoției este ciulinul. Pentru noi, românii, poate părea ușor amuzant, însă nu îndrăzni să râzi vreodată în fața unui scoțian de floare lor națională și, în general, de orice ține de naționalitatea lor.
Știai că sârma de cupru a fost inventată de doi scoțieni care trăgeau de un bănuț, încercând fiecare să și-l însușească?
Teoretic, în Scoția se vorbește limba engleză. Practic, accentul scoțian este atât de puternic, încât cu greu îi poți înțelege în prima perioadă, până când te acomodezi.
În Scoția există bătrâni care vorbesc un vechi dialect celtic, însă sunt tot mai puțini.
În primele mele luni în Scoția am întâlnit un asemenea domn. Nu mă înțelegea și nu putea vorbi engleză. Soția lui era cea care traducea pentru el.
Din cauza brexitului, Scoția va fi mai greu de vizitat decât înainte, însă nu imposibil. Informații de bază despre Scoția
Fie că vei veni ca turist aici, fie că ești român și locuiești în Scoția, trebuie să știi că sunt câteva locuri care trebuie neapărat vizitate.
Edinburgh este de neratat. Orașul reprezintă tot ceea ce este Scoția, de fapt: istorie, tradiție, cultură, diversitate. Principala atracție este castelul din Edinburgh, însă nu trebuie ratate nici alte obiective turistice.
Glasgow, de asemenea, merită atenția turiștilor. Este un oraș uimitor, amestec de tradițional și modern. Un oraș aglomerat, cosmopolit, în fața căruia nu ai cum să rămâi indiferent.
Deep Sea World – este un acvariu uriaș plin de rechini și alte specii de pești. Tunelul de sub apă are o lungime de 112 metri, fiind unul dintre cele mai lungi din lume. Voi lăsa în descriere link către un alt videoclip, în care poți vedea o plimbare completă pe sub acvariu.
Castele. Scoția este plină de castele. Oriunde mergi poți găsi cel puțin unul. Mie îmi place foarte mult palatul unde s-a născut regina Maria a Scoției.
Fabricile de whisky, căci ele au contribuit la faima Scoției. Încă nu mi s-a ivit ocazia de a vizita vreuna, deși în apropiere de orășelul unde locuiesc se simte mirosul și jur că este insuportabil, pentru că nu este aromă de whisky, ci duhoare de boască.
Bass Rock, insula care adăpostește cea mai mare colonie de corbi de mare din lume. Văzută din depărtare, pare acoperită de zăpadă. Când ajungi aproape, îți dai seama că tot acel alb sunt de fapt nenumăratele păsări și găinațul lor.
Bass Rock este străbătută la interior de peșteri prin care poți trece dintr-o parte în alta a insulei, cu echipamentul potrivit, desigur.
Faine informatii, la prima mana, cum se zice. Scotia este o tara minunata, as vizita-o cu drag.
Scotia chiar merita vizitata. Sigur, e mai greu in aceasta perioada, insa dupa ce trece nebunia sper ca va fi cu totul altceva.