Câinele meu…, cățelul meu, îmi spui la fiecare două minute, așa cum un îndrăgostit îi spune adoratei sale “iubita mea, iubirica mea…”. Vocea ta îmi gâdilă inima și mă face să Mă gândesc… la o mie de feluri în care te-aș putea răsplăti pentru iubirea pe care mi-o porți și pentru grija cu care mă tratezi atât În casă…, cât și afară, oriunde ne-am plimba Prin Ploieşti… Sper… să îți placă surpriza mea de Astăzi (14 februarie 2017)…, o zi în care toată lumea îl serbează pe unul, Valentin. Noi vom sărbători, ca în oricare altă zi, doar iubirea ce ne leagă de aproape doi ani. Te voi lăsa să te odihnesti, voi alunga lătrând violent toți intrușii care poposesc sub geamul nostru și, în locul unui jurnal de femeie, voi scrie un jurnal de câine.

Le voi ruga pe Pisicile mele… să alerge prin casă în șoaptă, iar pe tati îl voi soma să termine cu dulcegăriile de Sfântul Valentin, că îmi face poftă. Până la urmă, ce atâta îndrăgosteală numai la oameni, când și câinii, atât prin Prin blogosferă… cât și pe stradă, pot fi îndrăgostiți? Știați că mami mi-a dedicat Un citat/proverb favorit…? Dragostea e singura expresie pe care o pot afișa câinii. Dacă nici mami nu mă cunoaște, atunci cine ar putea să mă cunoască? Tocmai de aceea am în gând Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… – să mă rog la Zeul Câinilor să urle spre recea luna și spre dispărutul soare, în speranța că vocea sa ar putea alunga iarna, aducând în loc zile călduroase, în care mami să mă plimbe mai mult, să alerge alături de mine și să îmi dea ocazia de a-i arăta că sunt capabil să mușc pe oricine ar îndrăzni să se apropie de ea.

Tot din iubire îi ofer astăzi, de ziua îndrăgostiților, O fotografie preferată… – Mami, îți aduci aminte de zilele când ajungeam aici epuizați, și totuși fericiți? Eu sunt îndrăgostit de plimbările lungi, de parcul acela uriaș, de oasele de vită și de Bubulina, mami. Pe tine te iubesc așa cum orice pui își iubește părinții, însă de Bubulina veșnic voi fi îndrăgostit.