Skip to main content

Încolonarea!

Terminasem de scris Regatul de Piatră. Înainte de a-l publica, am vrut să aflu părerea soțului meu. M-a ascultat cu atenție și apoi mi-a spus că îi place mult povestea. Încurajată, am apăsat butonul și am postat articolul scris în vreme ce gospodinele făceau ultimele pregătiri pentru revelion. L-am distribuit pe facebook, să fie văzut și de prietenii mei. Soțul, rămas lângă mine, mi-a spus să dau like. Nu pot! Cum să îmi dau singură like? Vrei să râdă toată lumea de mine? Ochii aproape că i s-au încrucișat de mirare. Nu putea pricepe cum de m-aș putea face de rușine dacă dau like postărilor mele. I-am povestit cât de răi sunt unii oameni și ce glume proaste fac pe seama celor care se autoapreciază pe facebook sau pe bloguri. “Dar ție îți place acest articol?” m-a întrebat el la modul cel mai serios. Sigur că îmi place, altfel nu l-aș fi publicat, a venit răspunsul meu rapid. Atunci dă like! 

Nu am dat, cu toate că simțeam cum privirea lui mă ardea. A tăcut o vreme, apoi a răbufnit: Dacă tu nu dai like, dacă tu nu te mândrești cu ceea ce scrii, cum te aștepți ca alții să îți dea like? De când faci tu ceea ce consideră alții că e bine pentru tine? Dai like sau nu? Nu, nu dau! Atunci gata, încolonarea! Mergi mai departe în urma isteților care vă manipulează!

like supereroi

Comments
 • Vero February 24, 2016 at 9:17 am

  Cred, totuşi, că like-ul tău (al autorului în general) se subînţelege. Din moment ce ai pus un link către ceva, e clar că-ţi place acel ceva (dacă nu îi anexezi un comentariu prin care să dai de ştire că e exemplu negativ).
  La fel stă treaba (după părerea mea) şi cu propriile comentarii de pe FB.

  • Vienela February 24, 2016 at 10:52 am

   Eh, unora trebuie sa le faci scheme ca sa se prinda. Si nu glumesc. Am vazut niste specimene pe facebook, de m-au luat durerile de cap. :)))

 • Radu February 24, 2016 at 10:38 am

  Sunt de acord cu Vero!

  • Vienela February 24, 2016 at 10:50 am

   Culmea este ca si eu sunt de acord cu Vero. :)))

 • vavaly February 24, 2016 at 6:19 pm

  si pe mn ma amuza cand vad ca si dau unii like la propriile poze. de scrieri numai zic. e logic ca ti place daca publici.

  • Vienela February 25, 2016 at 5:57 pm

   Dar stii ca fiecare like le urca postarile mai sus? Spre deosebire de ei, noi suntem la mana altora. 😉

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.